Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ike

co myślicie o interwencjach

Polecane posty

po kolejnej nieprzespanej nocy-- tym razem na poważnie pytam- co myślicie o sąsiadach powiadamiających policję o awanturach pijackich ? ja osobiście tak mam dość sąsiada, że cholera mnie bierze jak uważacie dzwonić czy nie dzwonić ?

Gość exs
Dzwoń bez obciachu -masz prawo od 22 -6 rano mieć spokój ,trzeba walczyć z takimi co nie dają spać po nocach....

jestem na tak. sama dopiero debiutuje w temacie, ale po tym jak małolat zadźgał faceta dwie przecznice dalej- gdy tylko zaczyna sie imprezka lokalesów i flaszki pękają- dzwonie na policje. jak widza tylko latarki policji i koguta na dachu- w nogi. bede tak robic ZAWSZE nie dam im szansy! haha, a plicjant przyjmujacy zgłoszenie: prosze pani, a ilu ich jest? (ze strachem) :O no cóż, siedzi sobie spokojnie na komisariacie, a tu ma isc w teren i dostac w łeb za 1500 mies. to chyba dobrze kalkuluje,ze za taka kwote nie warto ryzykowac życia.

no tak tylko mój mąż mówi, że dzwonią \" kapusty\" :P ja dzwonię owszem- facet mi budzi roczne dziecko- dziś usypialiśmy ją do 2 w nocy, nie mówiąc o tym że sami mają 5 letniego synka , który wygląda jak własny cień koszmarrr z drugiej strony czuję się głupio- ale groźby i prośby na niego nie działają

Ike, dzwoń. To Twój świety spkój, Twój sen i masz do niego prawo. Ja raz zadzwoniłam, przyjechali...i od tamtej pory spałam spokojnie. żeby było śmiesznie, nie zadziałał wcale strach przed karą, tylko przed \"co ludzie powiedzą\". A tym, co ludzie mowili o awanturach, to jakoś nikt sie przejmował :o

Gość do mnie w nocy kiedys
policja przyjechala (i to 2 razy juz w przeciagu ostatniego roku). Bo sasiad mnie nie lubi i doniesienie zlozyl, ze impreza u mnie jest. Nie bylo zadnej imprezy oczywiscie (nigdy nie robilam, wlasnie z obawy przed tym sasiadem) a mimo to 2 razy policjanci w srodku nocy przyjechali i protokol spisali. Troche to trwalo, wybili mnie ze snu, podkurwili... a do pracy mam na 7, przed 6 musze wyjechac :( Mysle, ze takie interwencje sa bez sensu :(

To zgłoś do dzielnicowego o ile za którymś razem ci z interwencji tego nie zrobią.Niech się zajmą patologią.

kyyyrenko- a co ty u nas nie ma mowy o strachu przed tym co ludzie powiedzą facet staje na balkonie o 12 w nocy i krzyczy- .......ty suko:P kurcze jak się leją w dzień to mały mi płacze- nie po to uciekałam od alkoholik, żeby teraz mój dzieciak po sąsiedzku wysłuchiwał

powiem prost- zgłaszać cokolwiek imiennie się boję :P

ike, właśnie o tym mowię...jak całe osiedle wysłuchiwalo wrzasków, to nie było mowy o wstydzie :P ale "wizyta" policji zawstydziła :D Ludzie nigdy nie przestali mnie zaskakiwać.

no wiesz u niego była już policja ona też przesiedziala 24h bo się na policjanta rzuciła i spokojnie awanturują się dalej;)

niedźwiedź częstotliwość jest co dwa dni:P

no to mnie właśnie wkurza- te błękitne linie. akcje- dzieci niczyje- a potem na pouczeniach się kończy- wczoraj go przymknęli bo go po osiedlu ganiali- dzis jak wypuszczą będzie pewnie jeszcze gorzej

wzywaj, wzywaj...za każdym razem, w końcu policja będzie mieć dość i ich, i ciebie i coś z tym zrobi ;):D A najlepiej to się zaprzyjaźnić z jakims policjantem :D

no zaprzyjaźnić się bym moga;) tylko co na to powie małżonek?

ike niedźwiedź częstotliwość jest co dwa dni jasne ze dzwon....przesadzaja w tym momencie...ja rozumie raz,no dwa...ewentualnie w porywach 3 razy ale zeby co 2 dni i to cyklicznie...to przesada:O:O:O

Ike-a najgorsze ,że jak coś się stanie to zwalą na sąsiadów ,że znieczulica i nikt nie reagował na to co się dzieje za ścianą.

izabelinka sama wiem jak to jest- jak mój były mąż wywalał mi drzwi - to policja przyjechała po ......godzinie- ten usłyszał domofon i w nogi- ja im mówię gońcie go a oni spokojnie spisują zgłoszenie:D gdyby mu się udało pewnie bym była na pierwszych stronach gazet.....

izabelinko ale oni są pod opieką pomocy społecznej:O

Zadzwoń, takie są reguły "gry" i sąsiad nawet nie powinien się za bardzo zdziwić :)

wiesz nie bardzo wiem co robić- nasze prawo jest jakie jest- szkoda mi dziecka- źle mu z awanturami- ale w domu dziecka też będzie mu źle

ike, u mnie w pracy ostatnio zgłaszano do naszych własnych służb, że ktoś zostawił aktówkę :o Po godzinie wścibskie baby zajrzały do teczki , zadzwoniono do służb, zeby alarm odwołać..i tyle. A mogło być tak pieknie, ewakuacja, faceci w kamizelkach...echhh, z jakimi idiotkami ja pracuję :o A najśmieszniejsze, że nikt się nie zainteresował, dlaczego był zgłaszany alarm i dlaczego go odwołano .

ale oni są pod opieką pomocy społecznej To ty bardziej tam zgłoś,w tej sytuacji socjalni są zobowiązani interweniować,a nie tylko dawać kasę menelowi. Z zasady jest tak ,że MOPS udaje ,że nie wie ,bo tak najwygodniej.

przecież mówię, że zgłaszać gdziekolwiek się boję :P ja całymi dniami jestem sama w domu:P

ci moi sasiedzi to w końcu zostali eksmitowani (nie za awantury, tylko czynszu nie płacili), i teraz to mam innych. Przedwczoraj przyszla do mnie sasiadka przepraszając mnie z góry, bo bedą remontować przedpokój i trzeba tam skuć kafle , a do tego jej mąż bedzie to robić po powrocie z pracy, wieczorem. Na moje "ale chyba przed 22 skonczy?", odpowiedziała, że oczywiście, wieczorem, to znaczy miedzy 18 a 20. Łał.

ike, nie boj się, mi wygląda na ten sam typ, co byli moi . Między soba się tłuką, ale Tobie nic nie zrobią :)