Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odginekologaaaaaaa

Co mi jest???? przydatki czy cos innego???

Polecane posty

Gość odginekologaaaaaaa

mam takie pytanie: ostatnio bylam u kontroli u ginekologa bo wczesniej stwierdzil lekkie zapalenie przydatkow, no i teraz jak mnie badal na fotelu to znow odczuwalam bol, a na USG nic nie wykazalo tzn ze wszytsko ok, macie jakies pomysly czy to nadal przydatki????????????????? lekarz mowi ze za malo czasu minelo od poczatku brania antybiotyku(teraz dopiero dzis go koncze brac) wiec dlatego moze jesce bolec. oprocz tego bola mnie jeszcze plecy w czesci krzyzowej, ale wrocil apetyt i troche lepsze samopoczucie, wiec to znaczy ze mija???? czy moze jest mi cos innego?????????/ help, bo jakos nie moge do konca uwierzyc ginekolgowi ze to przydatki jeszce :( a moze to hemoroidy?? lub tylozgiecie macicy????

Od kiedy boli tyłozgięcie?! dziewczyno kto Ci ma tu lepiej wiedzieć i odp.na pyt,jak nie lekarz,jemu nie wierzysz to byle komu niekompetentnemu na forum uwierzysz??? będziesz miała wizytę kontrolną to się okaże czy antybiotyk pomógł. I co ma apetyt do przydatków?to nie żołądek.

Gość odginekologaaaaaaa
apetyt moze sie pogorszyc bo przy zapaleniu przydatkow stan organizmu sie oslabia i apetyt tez moze sie zmniejszyc oraz moga pojawic sie mdlosci(tez mialam) pytam bo moze ktoras z was miala cos podobnego, a ja taki nerwus i niedowiarek dlatego pytam:(( bo chyba bym musiala odwiedzic 10ginekologow zeby uwierzyc na 1000%

Gość to przy okazji odwiedź
psychologa

Gość odginekologaaaaaaa
nic nie zaszkodzi zapytac, a moze ktoras rowniez miala taki problem i mnie pocieszy ze to wcale ta szybko efektow nie bedzie?! bo bardzo mnie martwi bol przy badaniu jaki odczulam:(

Gość wikitra
czy chore przydatki tzn zapalenie widac na usg oczywiscie mowie o przypadku gdzie nie ma zrostow jeszcze????????????????????????????????? prosze o odp

Gość odginekologaaaaaaa

Gość whiskas 33
Mnie lekarka leczy już 3 miechy na zapalenie jajnika, brałam Duomox przez 10 dni i Distreptazę czopki, 3 opakowania ale jajnik nadal boli podczas badania usg.....jak widac nie tylko Ty nadajesz się "do kontroli psychologa" a co do mdłości które masz to jak widac panienki z forum nie domyśliły się że to moze byc skutek uboczny antybiotyku, wiele antybiotyków powoduje mdłosci, biegunki i inne efekty uboczne....no ale co tam panny z forum wiedzą lepiej.... Napisz jakie Ty brałaś leki i jak długo, jak często miałaś kontrole

Gość odginekologaaaaaaa
boli cie przy badaniu usg??? mnie wlasnie nie, tylko przy recznym badaniu:(

Gość whiskas 33
Boli przy usg i wtedy gdy lekarz wsuwa palce do pochwy i jednocześnie naciska na brzuch, ale najbardziej boli przy badaniu usg, może to nie tyle zapalenie co raczej sposób badania ? Sama juz nie wiem bo jeden lekarz mówi że to jest zapalenie a drugi ze nie, że jakieś zrosty z otrzewną albo krótkie więzadła....

Gość whiskas 33
Jakie miałaś stosowane leki i jak długo ?

Gość odginekologaaaaaaa
a jak chodzis to ci nie boli?nie masz boli brzucha?? mnie tlyko przy badaniu, fakt zalezy od ucisku bo jak kiedys bylam u takiej pani to tak mnie wygniotla ze myslalam ze umre,a po 3 dniach bylam juz u mojego prywatnie to prawie nic nie bolalo no a teraz jak on naciska to boli:(mimo tego ze jest deilkatny:( bralam doxycyline czy jakos tak i bez zmian tzn tylko samopoczucie lepsze,ale brzusio taki sam:(

Gość whiskas 33
Każda kobietka chyba inaczej to przechodzi. Ja ponoc mam przewlekłe, czyli nigdy nie miałam fazy ostrej takiej z gorączką czy bardzo silnym bólem i mdłościami. Raczej odczuwam bardzo silny ból podczas miesiączki (1wszy dzień krwawienia) co miesiac i dyskomfort gdy się wychłodzę, wtedy od razu czuję takie pobolewanie ni to pęcherza ni to jajnika....niefajne to jest bo wystarczy pochodzic w sandałach bez skarpet czy w spódnicy czy jakiejś krótszej bluzeczce i od razu czuję że muszę się grubiej ubrac i wygrzac brzuch termoforem. Wtedy te dolegliwości przechodzą. No ale wkurzające to jest bo ciągle muszę uważac by się za lekko nie ubrac, nawet latem gdzy wszyscy biegają w samych topach i szortach.

Gość odginekologaaaaaaa
whiskas i co stosujesz termofor na jajniczki??jak dlugo??? czy znasz jakies ziolka ktore pomagaja na stnay przewlekle, np apis mellifica??? czyli ostry stan to z goraczka i mdlosciami?? a jak nie ma tego to jest przewlekle:/??cholerka

Gość odginekologaaaaaaa

Gość odginekologaaaaaaa

Gość lolusia28
Kiedyś złapał mnie taki nagły ból brzucha,nie wiedziałam co się dzieje,dostałm biegunki,ból utrzymywał się ponad tydzien,tylko lerzałam nie mogłam wstać bolało mnie przy oddawaniu moczu,tak jak by pęcherz i jajniki.Poszłam w koncu do lekarza badał mie i stwierdził że to może byż zapalenie pęchęrza i układu moczowego, bo w badaniu moczu wyszło że czegoś mam za dużo,i dał mi tablletki.Co jakiś czas bóle powracały przed miesiączką i po i nawet w trakcie cyklu.Znowu złapał mnie ogromny ból i utrzymywał się chyba ze 4 dni w koncu poszłam do lekarza ponownie dał skierowanie do ginekologa i na usg i usg wykazało że mam coś w okolicy prawego przydatka wielkości prawie 4 cm,poszłam do ginekologa i w sumie to jeszcze nie wiadomo co to jest dopiero mam konczyć badania;/ ale to są przydatki a ból jest okropny,martwi mnie to 4 cm bo u mnie w rodzinie rak jest genetyczny ;/;(