Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ruda marchewa

Jakie koszta?

Polecane posty

Gość ruda marchewa

planujemy slub i wesele na jakie koszta powinnam sie nastawic? chcemy zatrudnic swoje kucharki i sami kupowac jedzenie? ile w ogole kosztuje butelka wódki w gorzelni? ni

Gość flash
na jakies 10-15tys

Gość ruda marchewa
10 15 tys? a na co to wystarczy? ile kosztuje pół litra wódki?

Gość poaqs
zalezy jakiej wodki ?? ok 18-20zł za flaszke

Gość idz do sklepu
i zobacz po ile jest wodka, co to w ogole za glupie pytanie - przeciez wiadomo ze w roznych miastach sa rozne ceny

Gość kropaaaaaaaaaaaaaaa
wiadomo ze inne ceny saw waie a inne w malych miastach, tez mialam tak robic ale jak włascicile krzyklnal ze chce 2500 za sale plus media, do tego sami mamy stroic sale i wypozyczyc naczynia to dziekuje nie opłaca mi sie, robimy od talerzyka płacimy 85 odo osoby i niczym sie nie martwimy

Gość kropaaaaaaaaaaaaaaa
aha my liczymy pol litra na pare koszt ok 20 zł

Gość ruda marchewa
chodzi o szczecin, myślałam ze to wyjdzie z 15zł nie wiecej? posluchajcie a jak wynamujecie kamerzyste lub orkiestre to podpisujemy unowe przedwstepna i placimy zaliczke??? czy po weselu sie rozlczamy??

Gość hhtp
zawsze podpisuje sie umowę i płaci zaliczkę, nigdy nie ma tak że całość płaci się po weselu

Gość idz do sklepu
a poza tym liczy sie pol litra na osobe - nie wszyscy pija ale musisz odliczyc wodke ktora pojdzie Ci na jakies smieszne bramy pod kosciolem czy pod twoim mieszkaniem albo na jakies zabawy podczas wesela a poza tym ja bym sie chyba ze wstydu zapadla pod ziemie gdyby sie okazalo ze na moim weselu zabraklo wodki, zawsze dajesz zaliczke - czy to sala, orkiestra czy kamerzysta

Gość airetefak22
gadasz, jakby wódki zabrakło to nie żaden wstyd tylko oznaka świetnej zabawy;-)

Gość w naszych rodzinach nikt
wodki nie pije, bedzie symboliczna ilosc, jakby ktos chcal, poza tym wino. Wole,zeby alkoholu bylo malo, za to lepszego.

Gość flash
NAPISAŁAM 10-15TYS ALE NIE DO WÓDKI TYLKO CO DO KOSZTÓW WESELA EHH....

Gość mmamamamam
10-15 tysięcy????!!! Zalezy gdzie to wesele i na ile osób, my liczylismy to kosztów wesla wyszło nam blisko 40 tysiecya wesele tylko na 150 osób.

Gość mmamamamam
a i my bierzemy slub pod warszawa, teraz liczą tam 180-200 zł.

Gość kotek23
my obliczyliśmy slub tak na oko i wyszło ok 30.000 razem z ubiorem i wszystkimi dodatkami. a liczymy na 130 osób i mamy to w restauracji gdzie biorą 130/osoba bez ciast i alkoholu

Gość lesna pannna
moj narzeczony ze swoja rodzina liczyl ze wyjdzie ok 20 tys, ale wg mnie cos pominal, placimy od osoby 85 zł, zespol mamy za darmo, kamerzysta 1000, zdjecia jeszcznie nei wiemy, a wesele na ok 170 osob

Gość airetefak22
lesna panno a to wesele to na wsi czy gdzie?

Gość a ja mam tak
miałam wesele 23 sierpnia na 120 osób i kosztowało nas ono razem z zespołem, fotograem i kamerzystą 21 tys.. Mieliśmy zatrudnione kucharki i wststko robiliśmy sami na wynajętej sali.

Gość ruda marchewa
a tak ogólnie jak wahają się ceny wypożyczenia sukien ślubnych?

Gość airetefak22
trzeba brac jeszcze slub cywilny czy wystarczy tylko kościelny???

Gość kkkkkkkkkkkkkkk
moja siostr robila rok temu w nieduzej miejscowosci w lokalu, gdzie koszt za osobe 110zl + 50zl za drugi dzien. ze wsztkim wyszlo im 220zl za osobe,(wesele na 150osob) z czego mieli 80l 70% bimbru(pedzil dziadek, wiec koszt zerowy). poza tym liczy sie 0.5l na osobe na jeden dzien. ze wszystkim, czyli: - sala 170zl, bo jeszcze 10zl za wiejski stół -kwiaty do kosciala, domu i dla rodzicow. - kamera, fotograf, orkiestra - wynajecie hotelu dla znajomych i dalszej rodziny. - zaproszenia, zapowiedzi, ksiadz -obraczki -wynajety samochod do odwozenia gosci, zeby nie meczyc niepijacych gosci( bylam na jednym weselu, gdzie nie bylo osoby rozwozacej. dziewczyna, ktora nie pila po 12 robila za kierowce, wiec warto o tym pomyslec wczesniej i nie liczyc na gosci, bo oni maja sie tam bawic) - ogolnie to wszytsko co trzeba bylo zorganizowac. koszt wynajecia sukienki to 50% wartosci. srednio 1100-1500zl.+ kaucja, ktora oczywiscie jest niezwrotna:) jak sobie jeszcze cos przypomne to napisze

Gość kkkkkkkkkkkkkkk
wystarczy koscielny.

Gość kkkkkkkkkkkkkkk
druga siora robila wesele 2 tata temu i juz dokladnie nie pamietam, ile to kosztowalo. ona za to robila wszystko we wlasnym zakresie: -wynajety namiot, kucharki, kelnerki, kierowca, hotel(bo sporo bylo gosci) no jednym slowem wszytko. oczywiscie wyszlo taniej. wydaje mi sie, ze ok 180zl za osobe, ale bylo ok 300osob. a wiadomo im wiecej tym taniej. wesele z przed roku bylo na 150 osob

Gość kkkkkkkkkkkkkkk
zgodnie z prawem o ochronie konkurencji nikt nie sprzeda Ci wodki w gorzelni. mozesz kupic na hurtowni, ale i to nie zawsze sie oplaca. jak bedziesz jezdzila po marketach, makrach itp. to zwracaj uwage na ceny, bo one wachaja sie nawet o 5zl. a na 100flaszkach to juz 500zl. tylko najpierw musisz wybrac jaka chcesz. czasami ta lepsza mozesz znalezc, po tanszej cenie nic jakies tani chlam u siostry numer 1. byla sobieska i finlandia, sok byl gratis, wiec masz juz troche mniej do kupowania:). lepiej, zeby nie bylo duzego wybory. 2 rodzaje wodek to maks. mozna dorzucic jeszcze wino, ale nie ma sie co szarpac na jakies wykwintne za 50zl. nikt tego nie doceni. siostra nr 2 miala Pana Tadeusza i slynny bimber

Gość Lafy Taffy
u nas była wyborowa

Gość koraliczek koralowy
i same obklejacie ozdobnymi naklejkami wszystkie butelki????