Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olcia28777

zgubili dokumenty pomozcie jak wrocić

Polecane posty

Gość Olcia28777

Witam. Jestem w Angli od 2 miesięcy, pracuje. Wysłałam dokumenty do Home Office, i okazalo sie ze dokumenty zaginęły! Jak mam wrocic do Polski? Wystaczy ze udowodnie obywatelstwo Polskie podając PESEL i przedstawiając sytuację? Nie mam jak wrocić bo nie mam zadnych dokumentów!. Jak mam to zrobić? Czy HO moze wystawić mi jakies zaswiadczenie ze zgubili dokumenty? PROSZE POMÓŻCIE!

Gość ewak1981
zwróć się do konsulatu- od tego oni są)

Gość Olcia28777
Chce wyrobić paszport tymczasowy, ale ile się na niego czeka? Podobno do 6 tygodni.. Mam szkołę, chce wrocic na początku wrzesnia, tylko jak..

Gość a nie masz dowodu osobistego
zawsze dobrze jest miec dwa dokumenty w razie np.takiej sytuacji jak ty masz..

Gość ewak1981
z tego co sie orientuje to paszport tymcazsowy wyrabia sie w ciagi 1-2 dni - o ile nie zdaza w ten sam dzien, ja sie akurat niedawno pytalam w konsulacie o niemcki wiec wiem

Gość odnośnie zasiłków
Po co wysyłałaś papier do HO przewidując tu pobyt na 2 miesiace?, zadzwoń do konsulatu i sie wszystkiego dowiesz u żródła

Gość Olcia28777
do ewak1981. A nie musialaś dawać zadnych zaswiadczen ze musisz szybciej wrocić ze wzgledu na chorobę czyjąs albo smierc? Bo Sa 2 paszporty tymczasowwe jeden wlasnie ten o ktorym wspominam wyzej a drugi to taki ze podobno wyrabiaja go do 6 tyg.. ;/

Gość aat
ja mialam podobna sytuacje w listopadzie 2007, zgubilam paszport i dowod osobisty., jak chcesz to napisz na mail petlamb@op.pl