Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankieterkaaaa1111

angielski czy niemiecki- ktory latwiejszy

Polecane posty

Gość gość
Zawsze lepiej jest znac angielski. To pomoze nam na przyszłość. Ale na pewno tu bardzo wazny jest wybór szkoły policealnej. Ja postawiłabym an SpeakUp.

Gość gość
ang,ale niemiecki bardziej ceniony

Gość rabatka
Co to znaczy bardziej ceniony? Chyba tylko w firmach, które mają kontakty biznesowe w Niemczech.

Gość gość
Angielski chyba latwiejszy,ale dla mnie bardziej oplaca sie uczyc niemieckiego :) Przynajmniej ja go wybrałam, bo tez niedawno stalam przed takim dylematem. Ale nie zaluje,poszłam na kurs językowy do szkoły językowej http://www.warszawa.oei.org.pl/ i ciesze sie, bo duzo sie ucze.

Gość gość
To wszystko tak naprawde też zalezy od tego jakie mamy upodobania. Natomiast musze przyznac ze jesli miałabym wybierac jezyk obcy to tylko własnie angielski, a potem inne.

Gość gość
A czy Helen Doron to szkoła czy metoda jaką mozna uczyc sie jezyka angielskiego ? Jak to wyglada w praktyce ?

Gość gość
A ile tak orientacyjnie według Was musiałabym wydać na lekcje angielskiego zaczynając niemal że od samego poziomu podstawowego?

Gość rabatka
Zależy od Twoich uzdolnień językowych, ale sądzę, że 2-3 lata w zupełności wystarczą.

Gość gość
Nie kazde stanowisko tez wymaga od nas znajomości jezyka angielskiego. Ale fakt jest taki ze na pewno angielski sie nam przydaje i takie kursy jak Speak'up bedą tutaj nam pomocne.

Gość gość
Zdecydowanie angielski. Na pewo przyda sie jesli chodzi o znalezienie pracy.Ja postawiłam na kursy w Speak'up zeby jeszcze sie tego języka bardziej poduczyc.

Gość gość
Deutsch ist besser. Ich hatte nur 3,5 Monate gelern und spreche ich jetzt perfekt.

Gość gość
angielski jest latwiejszy. w 2 lata nauczylam sie go na tyle by zdac mature na 80%. nie wiem czy umialabym go plynnie uzywac bo nie mialam okazji ale watpie. zeby sie nauczyc plynnie mowic to trzeba wyjechac zagranice i tam sie osłuchać innej rady nie ma niemieckiego tez sie uczylam i to prawie 10 lat . trudny i brzydki w wymowie ale da sie nauczyc podstaw, zeby mowic plynnie to j.w z angielskim trzeba wyjechac

Gość gość
Dlatego teraz wstydem jest nieznajomośc jezyków obcych. I tutaj na pewno my musimy cos z tym zrobić, bo bez znajomości języka nie zajdziemy daleko.

Gość gość
oczywiście, że angielski :) natomiast trudniejszy od angielskiego, ale łatwiejszy od niemieckiego jest niderlandzki :)

Gość gość
Jak kochasz polski, to angielski jest łatwiejszy, ja w szkole mam angielski w ogóle się nie uczę i mam 3/4 a niemiecki od czasu do czasu i ledwo co 2

Gość gość
I ja dzieki Waszym poradom zapisałam córeczke do Syllabusa.Mam nadzieje ze bardzo jej pomoze ta szkoła jesli chodzi własnei o naukę angielskiego i szybko złapie słówka.

Gość gość
Z tym Syllabusem to rzeczywiscie bardzo dobre rozwiązanie. Sama własnie szukam dla siebie dokładnie takiej szkoly. I wiem ze to był najlepszy wybór jeśli chodzi o mnie.

Gość gość
O Syllabusie juz też nie raz słyszalam pozytywne opinie. Wiec coś w tym musi byc, ze jednak rodzice tak chetnie zapisują tam swoje dzieci.

Gość gość
Może to i racja, że angielski ma prostszą gramatykę, ale jakoś szybciej mi idzie nauka niemieckiego. Może to po prostu kwestia tego, że metody jakie stosuje Goethe Institut bardziej mi podchodzą i przez to lepiej chłonę :)

Gość gość
Mi tam się bardziej przydaje angielski. Uczę się metodą socjalizatorską, którą serdecznie polecam.

Gość gość
Wydaje nam się, że angielski jest łatwiejszy z tego powodu, że mamy z nim większą styczność od dziecka, to wszystko... Mam za sobą kurs niemieckiego w Instytucie Goethe i mogę powiedzieć że niemiecki wcale nie jest trudniejszy od angielskiego :)

Gość gość
Wcale nie trzeba wyjeżdżać za granicę, żeby nauczyć się płynnie mówić w danym języku obcym. Znam dobrze osoby, które nie były za granicą, a mówią biegle po angielsku. Nauczyły się w Polsce. Dzięki internetowi jest teraz jeszcze łatwiej to osiągnąć niż dawniej.

Gość gość
Tomek Zalewski na razie najlepszy lektor niemieckiego. Mówi bardzo dobrze po niemiecku. Rozumie, że ludzie chcą zacząć mówić, a nie katować gramatykę non stop. Dobry system, przejrzysty. Sporo nowoczesnych metod, chociażby mnemotechniki. Od pierwszej lekcji wiedziałam, że dobrze trafiłam. Polecam, https://zalewskitomasz.pl/