Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strajk okupacyjny

ile zarabiają nauczyciele ?

Polecane posty

Gość odechciało mi się studiować
po tym co przeczytałam a wybierałam się na nauczanie początkowe :(:(:( ... wybieraŁAM się...

Skończyłam 5-letnie studia pedagogiczne. Sama szkoła moze nie była trudna- ale samodzielne utrzymanie w Wawie przy dziennym trybie nauki to juz inna sprawa. W czasie studiów zrozumiałm jak trudna i odpowiedzialna jest praca nauczyciela i jak wyglądają zarobki. Mimo tego chciałam skońćzyć szkołę, mając nadzieję, ze może jakoś się ułoży. Okazało się ze za 1000 zł/mies. nie dam rady wyzyć. Rodzice nie byli w stanie pomóc mi w utrzymaniu. I pomimo, iz zawsze wiedziałam, że będe uczyć- skończyłam studia podyplomowe z zakresu finansów- dziś pracuję w banku i zarabiam x razy tyle, ale nie lubię tej pracy ;(, chociaż dzięki niej dostałam kredyt mieszkaniowy i stać mnie na wiele rzeczy. Więc trzymam kciuki za tych nauczycieli, którzy chcą pracować za taką pensję. Gdyby nie oni- to ciekawe kto uczyłby wasze dzieci?! ehhh

Gość kasiak1987
ludzie jacy wy jesteście tępi żal dupe ściska bo nauczyciele mają wakacj no i co z tego w każdym kraju tak jest, a kto nauczycielom zapłaci za godziny które zostają po skończonych lekcjach aby wypełnić dzienniki sprawdzić sprawdziany i przygotować się do następnej lekcji nikt. Popatrzcie sobie na inne kraje tam nauczyciel to zawód prestiżowy niemcy nauczyciel potrafi zarobić 4 tyś euro miesięcznie Anglia nauczyciel początkujący 2,5 tyś funtów miesięcznie. O czym my tu mówimy. Ja uważam że nauczyciel początkujący powinien zarabiać co najmniej 2, 5 tyś zł a dyplomowany ze stażem 5 6 tyś

Gość najdziwniejszy....
"obys cudze dzieci uczyc musial" ja tam nauczycielom nie zazdroszcze, czyimis bachorami sie zajmowac i im do glowy cos probowac wcisnac a poza wszystkim, typowe myslenie - za co placic nauczycielom :o zastanowcie sie, chcecie, zeby to byla praca, ktora biora tylko ludzie, ktorzy nie spelnili sie w innych dziedzinach? to powinien byc zawod elitarny, taki, zeby ludzie sie o niego bili, to dawaloby gwarancje, ze tylko najlepsi mieliby szanse uczyc twoje dziecko i zapewniliby mu maksimum wiedzy, w atrakcyjnej postaci oczywiscie lepiej narzekac, ze nauczyciele maja za dobrze, zrobic z tego zawod, ktory dla tych co zostaja nauczycielami jest awaryjnym, a potem narzekac na szkolnictwo i edukacje 🖐️

Gość gość
mało

Moja znajoma jest nauczycielką dyplomowaną i zarabia jakieś 2,200 zł na rękę. Jeśli ktoś olewa sprawę to nie pracuje 8 godzin dziennie, ale jeśli przykłada się do tej pracy i przygotowuje na kolejny dzień, zbiera materiały itp to pracuje ponad 8 godzin.

Gość Kamysia88
Ja nie narzekam. Wykonuję swój zawód z powołania. Cieszę się, że wpadłam na taką stonkę https://www.portaloswiatowy.pl/wzory-dokumentow-660 . Dokumentacja szkolna zawsze przyprawia mnie o mdłości. Lubię to co robię ale bez przesady... Na szczęście trochę poczytałam na forach i wpadłam na rozwiązanie. Znalezienie wzorów dokumentów bardzo ułatwi mi pracę.

Gość Wiewiórka

Ile zarabia nauczyciel stażysta?