Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość himalaistka

mam wazne pytanie o dzialanie przeciwtradzikowe CYPRESTU

Polecane posty

Gość himalaistka

Chodzi o to, ze z moja cera zawsze bylo wszystko ok, wiadomo czasem cos po nocy wyskoczy, ale nigdy zaden tradzik itp. Cyprest biore ze wzgledu na owlosienie. Wczoraj wzielam ostatnia tabletke pierwszego opakowania i zauwazylam,ze po nich mam wypryski, o ok. 40 proc. wiecej niz mialam, niestety zaczelo co nieco wyskakiwac i na dekoldzie :O nie wiem czy sie poddac czy jeszcze ciagnac kuracje, bo moze to reakcja organizmu na pierwsze tabletki hormonalne ? I przy okazji zapytam czy mozna bezpiecznie wspolzyc bez dodatkowego zabezpieczenia ? Wczoraj przeczytalam ulotke "od deski do deski" ( przestraszylam sie tymi pryszczami) i znalazlam taka informacje "Nie zaleca sie stosowania tego leku jedynie w celu doustnej antykoncepcji". Czyli mam to rozumiec, ze w pelni nie moge na niego liczyc w tej kwestii ?

Gość himalaistka
* na dekolcie :)

Wygląda na to że ten trądzik wywołał Cyprest. Idź do lekarza i poproś o zmianę tabletek. A co do tego co przeczytałaś w ulotce... hmm wydaje mi się że tu chodzi o to że te tabletki są mocne i ich działanie jest tak silne że jeśli chcesz się "tylko" zabezpieczać to powinnaś brać inne, bo te mają działać również np. na owłosienie.