Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuroniówka

Pomożesz?

Polecane posty

Gość kuroniówka

Kto mi pomoże i odpowie na pytanie: Ile teraz dostaje sie kasy na kuroniówie? Czy do kuronówki wliczają sie studia? Bo do urlopu wiem że tak:) Mam przepracowany ponad rok..

Gość kuroniówka
Muszę zwolnić sie z pracy bo zmieniam miejsce zamieszkania. W czasie szukania pracy mogłabym iść na kuronia nawet na miesiąc zawsze jakas kasa:) Tylko słyszałam że jak sama się zwalniam to kuroniówka sie nie należy. Nalezy sie niby wtedy gdy mnie zwolnią a nie ja sama sie zwalniam... Jak ktoś sie zna to prosze o uswiadomienie:)

Gość kuroniówka
up

Gość kuroniówka
Nikt nie wie????

Gość Maczo-Man
Jak się sama zwalniasz to kuroniówka przysługuje dopiero po 3 miesiacach

Gość ja wiem .....
395 zł na rękę, studia się nie wliczają, tylko sama praca. Jeżeli w ciągu ostatnich 18 miesięcy przepracowałaś na etacie co najmniej 365 dni, a od utraty ostatniej pracy z winy pracodawcy (rozwiązanie lub wygaśnięcie umowy) w ciągu 14 dni zgłosiłaś się do PUP, to dostaniesz zasiłek na okres 6 miesięcy - no chyba, że wcześniej znajdą Ci pracę, co jest całkiem możliwe, bo ofert jest dużo.

Gość kuroniówka
Dziekuje za informacje:) To chyba byłby dobry pomysł z tą kuroniówką, zawsze jakies pieniądze by były w trakcie szukania pracy. Szkoda tylko ze tak tragicznie mało..

Gość kuroniówka
A jeśli dogadam sie z szefem zeby to on mnie zwolnił a nie ja sama to bedzie to napisane w swiadectwie pracy? Boje sie ze moze to robic złe wrazenie na przyszłym pracodawcy, ze mnie zwolniono z byłego miejsca pracy...

Gość kuroniówka
up

Gość kuroniówka
Kuroniówka to taka jałmużna od państwa m.in dla absolwentów, których ten popieprzony kraj nie docenia i daje wynagrodzenie jak ludziom po podstawówce (do których osobiście nic nie mam...).

Gość kuroniówka
O pracę w zawodzie trudno, a jak juz jest to na warunkach ze płakac sie chce...

Gość kuroniówka
up

Gość kuroniówka
no trudno, najwyzej bede dorabiac sobie w weekendy pod dworcem glownym :( co innego mi zostalo, zeby przezyc...?

W świadectwie pracy jest napisane, w jaki sposób nastąpiło rozwiązanie umowy o pracę. Dlatego jeśli nie chcesz pytań, dlaczego zostałaś zwolniona, to lepiej zwolnij się sama...