Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...bezradny...

Jak nauczyc sie bic??????

Polecane posty

Gość ...bezradny...

czesc codze na silownie od 5 miesiecy w lapie mialem przed cwiczeniami 29 a teraz rowne 35 ale nie w tym rzecz kiedy przypominam sobie jak bylem gnebiony w gimnazjum i ponizany i bity i wogolenieumialem sie bic wiec teraz wzialem sie w garsc i ostatnio mialem sytaucje ze jeden typ z bylej klasy zgim wyskocxzyl donie co cieciu wpierdol? a ja zaczalem go lac przegralem ale to byla dluga walka tez jakos byl poobijany wiec mam do was prosbe chcialbym trenowac jakas sztuke walki jaka polecacie taka zeby byla skuteczna Muay Thai,Capoeira,Krav maga judo itd..? bo nieswojo sie czuje np idac na ulicy nie mam przyjaciol niemam rodzenstwa i raczej kazdymnie spostrzega jako ofiare losu co byscie w tej sytuacji poradzic?

Judo to raczej unikanie walki i obrona. Każda sztuka walki jest dobra, jeśli ją dobrze opanujesz. Od Twoich własnych uwarunkowań zależy, ktora akurat Tobie przypadnie do gustu. Zamiast pytać na forum, poprzez Google poszukaj opisu różnych szkół walki i sam podejmij decyzję.

Gość Prawdziwy Bimbałek
Judo to unikanie walki :D . Judo w Polsce to sport, a nie sztuka walki, w każdym razie nikt niczego tam nie unika. Do autora - musisz mieć serce do walki i odwagę. Zapisz się na boks, formułę MMA lub Ju - Jitsu Brazylijskie. Tradycyjne sztuki walki wymagają lat treningu i nie są dla osób, które chcą się szybko nauczyć bić.

Gość a nie lepiej krav magę
j.w.?

Gość śliczna mała
O matko :o Idź na boks, tam cie najlepiej nauczą. Wiem, bo mój były trenował :classic_cool:

Gość jgmgj
Opory może już przełamałeś czyli jesteś do przodu, a siłownia pomaga ci uwierzyć w swoją siłę. Teraz potrzebujesz zdecydowania i trochę wiedzy jak pokonać przeciwnika. Polecam krav magę bo ona ci pomoże być zdecydowanym i wygrywać. Dodam że przeciwnik pokonany to ten który nie jest w stanie już ci zaszkodzić.

Gość jgmgj
reszta, choć widzę tu różne rady to... sztuka dla sztuki i wprawiony w prawdziwych potyczkach chłoptaś położy cię dzięki doświadczeniu, tymczasem właśnie krav maga to metoda którą możesz zastosować w praktyce tylko wiesz, to już nie uniki, nie bloki, chwyty i tym podobne ale np łamanie rąk

Gość śliczna mała
Krav maga to jakieś wygibasy, widziałam to kiedyś, to dobre dla pajaców :o Mówie ci, idź na boks

Gość jgmgj
śliczna mała, coś ci się pomyliło

Gość jgmgj
(też myślę że chyba capoeirę :D)

Gość werteuy
Chcesz dobra rade ? Jeśli chcesz nauczyć sie bić to tylko boks . Jest to najczesciej wykorzystywane w pojedynkach na ulicy . Celne uderzenie pięścią na brode rozwiązuje problem . Jeśli chcesz kogoś kopać to tylko nisko , na kolana i piszczel , przeciwnik sam się pochyli do odpowiedniego ciosu . Karate nie , zapomnij za dużo cwiczenia i skutki mierne . Zrasztą jak większość sztuk walki . uderzenie nogą nie jest mocniejsze niż uderzenie pieścią , chyba że ktoś leży na ziemi , ale to juz pastwienie się . Uderzenia nogą są efektowne ale trzeba mieć naprawde dużą szybkość i być dobrze rozciągniętym by przyniosły pożądany skutek . A istnieje niebezpieczeństwo , że przeciwnik przechwyci noge i uszkodzi kolano . Dlaczego nie krav maga ? To raczej sztuka zabijania . Ty chcesz pokonać przeciwnika a nie zabić. Wszystkie sztuki walki mają swoje wady i zalety , jednak najszybciej nauczysz sie posługiwać pięściami . Tylko walka na ulicy to nie ring i nie mata więc nie obowiązują żadne przepisy . Zrobisz komuś krzywde wieksza niż chcesz i może czekać Cie inna przyszłość , a za kratkami nie jest ani miło ani przyjemnie :-/ Pozdrawiam

Gość Fajterka mała
krav maga jest dobra,nawet bardzo,tylko trzeba nabrac wyczucia bo można zrobic komuś krzywdę większą niż potrzeba.Ja byłam na 2 zajęciach i już się mnie wszyscy koledzy boją ;D haha. a co do twojego braku pewności...też kiedyś taka byłam,strasznie bałam się kogokolwiek uderzyc,byłam ofiarą i każdy traktował mnie tak jak miał kaprys,ale teraz lubię bic i trochę mniej przejmuje się cudzym bólem,nie mam wyczucia ale naucze się.:D hehe

Gość naucz się strzelać
Kula jest skuteczniejsza od każdego "bicia" ;)

Gość Gościu
karate karatem ale siekiera siekkierom

Gość co to za żałosna
prowokacja :D typ pyta na forum dla mądrych kobiet jak się nauczyć bić bo sam nie wie :O 🖐️

Gość do Amanta
jak ktoś zaczepia to najlepiej odejść - jest takie mądre powiedzenie "zabijesz śmiecia, pójdziesz siedzieć za człowieka" Poogladajcie W-11 na TVN. Ciekawe ile lat ma autor wątku? I czy nie ma rodziców? Takie sprawy z zaczepkami to się powinno załatwić przez policję, a nie przez uczenie boksu. Poza tym tem chłopak na pewno chciałby mieć wartosciowa dziewczyne, a takiej na pewno nie imponuje ktos, kto tylko mysli o biciu

ja pisze do pierwszego pytania: chłopie jeśli chodzi o biecie się to nie pytaj kobiet, one nie mają o tym zielonego pojęcia! One tylko MYŚLĄ że wszyscy się ich boją. hahahahahah . Znam bardzo dużo takich kobiet. Ja sam trenują, i widzę że nie mają czego szukać w sztukach walki.

Gość swxgh
trza byc jak huck norris