Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarodziejka26

dziewczyny czy to się opłaca?PAMPERS

Polecane posty

Moim zdaniem nie wykorzystasz 108 pieluszek w rozmiarze 1 :) Ja miałam 1 paczkę rozmiaru 1, drugą kupiłam już 2.

Gość moim zdaniem warto
przecież dzieco zużywa na początku bardzo dużo pieluch

Wg mnie zupełnie się nie opłaca. 43 sztuki Pampersów w rozmiarze 1 kupiłam kilka razy w Tesco za 24 zł / paczka. Przleicz sobie ;) I dodaj jeszcze koszt przesyłki :)

Gość oplaca sie
ten pierwszy zeastaw sie oplaca, moimi zdaniem, drugi nie wiem, nie chce mi sie liczyc :) policz mniej wiecej 8-10 sztuk na dobe pieluch, sadzisz ze po ok11dniach maluszek juz wyrosnie z rozmiaru 1?? to zalezy jeszcze ile bedzie wazyc po porodzie,

no właśnie sama nie wiem,a nie mam porównania z cenami w supermarketach.pytanie do tych obcykanych:) w ,którym sklepie są najtańsze?pomijam tu kwestie promocji itp

Myśmy ledwo opękały jedną paczkę "jedynek" i przesiadłyśmy się na rozmiar 2. Córka ważyła 3650g przy narodzinach. Ale ja się na te wagi nigdy nie patrzyłam, tylko na to żeby nóżki i brzuszek nie był obtarty. Na przykład Huggies 3 (one są chyba od 8 kg) zakładałam Lusi jak ważyła 6 z hakiem. Teraz waży 8300g i taśmę dopinam już tak przy końcu ;) Jeszcze trochę w tym rozmiarze pośmigamy, ale na pewno nie do 14 kg (chyba, że mi się od chodzenia dzidzioł wydłuży ;) ).

Gość oplaca sie
moze i czasem w supermarkecie sa promocje i jest taniej, ale zazwyczaj sa drozsze te pieluchy..a jak ci sie skonczy akurat paczka to bedziesz leciec do sklepu byle szybko kupic i wtedy akurat nie bedzie promocji... to bedziesz zmuszona przeplacac.. a tak to przynajmniej masz zapas, na troche ci starczy, a cena 50pare zlotych nie jest duza, ja bylam zdziwiona jak zobaczylam po paru dniach jak czesto trzeba noworodka przebierac.. i jak szybko sie paczki z pieluchami koncza.. :)

Z tego, co zauważyłam, w Tesco cena pampersów jest stała (jakoś tak się złożyło że spośród ostatnich 3 miesięcy rodzina mi się mocno rozmnożyła, ze sobą na czele bo rodzę na dniach) więc od tych kilku miesięcy kupuję te nieszczęsne jedynki w dokładnie tej samej niepromocyjnej cenie 24 zł za 43 sztuki :)

Ja napiszę tylko, że Huggiesy bez promocji najtańsze są w Biedronce. Po 39,90zł. Pampersów już nie kupuję dla córci - te Active Baby nam nie pasowały.

Gość Julka..................
hmmmm nie wiem akurat czy sie oplaca ale u nas za pare euro kupione a za tyle wystawione normalnie rozboj w bialy dzien

Jak dla mnie sie nie opłaca. Np w Tesco lub innych większych sklepach kupisz paczkę ok 56 sztuk za max 25 zł. Mało tego na allegro musisz jeszcze doliczyć koszty przesyłki..

Jak mój Kacper miał 1 to często e tesco były promocje tych pieluch.Można było kupić paczkę już za ok 20zł!