Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 40-latka

problemy 40-latek

Polecane posty

Go艣膰 boj膮 sie mnie chyba
Mam 41-lat, pracowa艂am kiedy艣 jako dziennikarka, z r贸偶nych powod贸w nie sko艅czy艂am studi贸w (dwukrotnie je podejmowa艂am), ostatni uko艅czony etap kszta艂cenia to Studium Nauczycielskie :-( nie dosz艂o do konsumpcji tego zawodu, a teraz Studium nie upowa偶nia do uczenia przerwa w pracy zawodowej ponad 10 lat, znam angielski i rosyjski, ale te j臋zyki wymagaj膮 od艣wie偶enia, mam wiele r贸偶nych umiej臋tno艣ci, na kt贸re nie posiadam jakichkolwiek papier贸w czy za艣wiadcze艅, bo zdoby艂am je nie na kursach daj膮cych tylko papier, ale w艂asn膮 samodzieln膮 prac膮 : (doskona艂a obs艂uga Office'a, tworzenie od podstaw nowych, skomplikowanych formularzy, zaawansowany sk艂ad du偶ych teks贸w -np.ksi膮偶ki czy prace doktorskie- i grafik nie tylko w Wordzie, ale i w QuarkXPress'ie, tworzenie zaawansowanych pokaz贸w w Power Poincie, bardzo dobra umiej臋tnos膰 og贸lnej obs艂ugi komputera 艂膮cznie z konfiguracj膮 systemu i ingerencj膮 w BIOS, umiej臋tno艣膰 robienia zdj臋膰 na profesjonalnym poziomie i ich opracowanie i retusz, znajomo艣膰 Photoshop'a, potrafi臋 dobrze formu艂owa膰 tre艣膰 urz臋dowych pism, ale tak偶e mam 艂atwo艣膰 formu艂owania my艣li w tekstach typu artyku艂 czy "rozprawka", list - przy czym pisz臋 poprawnie gramatycznie, ortograficznie i zrozumiale; nie boj臋 si臋 liczb, matematyki i 艣cis艂ych zada艅- wyobra偶am sobie, 偶e bez trudu mog艂abym pracowa膰 w ksi臋gowo艣ci itp.) z innych umiej臋tno艣ci na wysokim poziomie: szyj臋 ubrania tak偶e ci臋偶kie np. p艂aszcze, sama do nich potrafi臋 robi膰 formy, doskonale gotuj臋, sama robi臋 remonty w domy A i mam jeszcze smyka艂k臋 organizacyjn膮. Szuka艂am pracy: jako dziennikarki mnie nie chc膮 (bo za d艂uga przerwa w zawodzie, bo s膮 m艂odsi, bo brak uko艅czonych studi贸w - nawet ch臋tnie bym je sko艅czy艂a, ale 偶eby mie膰 na nie pieni膮dze musz臋 pracowa膰 :-O) chcia艂am pracowa膰 w magazynie to powiedzieli mi, 偶e przecie偶 pracowa艂am jako dziennikarka, wi臋c co tu szukam jako magazynier? Pracodawcy uwa偶aj膮, 偶e jedna praca dla mnie ju偶 za dobra, bo wypad艂am z obiegu, a inna za kiepska 馃槶 A ja potrzebuj臋 rozpaczliwie pracy! Nawet na sprz膮taczk臋 mnie nie chc膮 - przeszkadza im m贸j poprzedni wykonywany zaw贸d :-O

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 40-latka
tak to wla艣nie jest...nie teoria..w czytaniu linkow typu pracuj.pl ale rzeczywisto艣膰 jest brutalna....ja tez spotka艂am sie z dziwn膮 min膮 pani ,na rozmowie rekrutacyjnej dlaczego pracowa艂am w r贸znych zawodach...bo jak ma 2 dzieci do wychowania samotnie to sie bierze ci sie tarfi...a poza tym mysla艂am,ze to znaczy o mojej kreatywno艣ci i ro偶nych umiej臋tno艣ciach.....a tu prawie mnie wysmia艂a..bo ona 10 lat w supermarkecie robi kariere i to jest to!!!! dam ci rade moja przedmowczynio...nie pokazuj wszystkich 艣wiadectw pracy...to moze cie wezma..powiedz,ze by艂as za granica to przestan膮 sie ba膰!!

Udost臋pnij ten post

Pow贸d 偶eby nie przyj膮膰 do pracy zawsze si臋 znajdzie. Kole偶anka pracowa艂a w jednej firmie 20 lat, na r贸偶nych stanowiskaczh, firma pad艂a. Okaza艂o si臋, 偶e w艂a艣nie to, 偶e pracowa艂a w jednym zak艂adzie by艂o najwi臋ksz膮 przeszkod膮 w znalezieniu pracy. Bo do艣wiadczenie, do艣wiadczeniem, ale wr臋cz jej m贸wili, 偶e ma przyzwyczajenia, na pewno z艂e nawyki kt贸re b臋dzie sie stara艂a przenie艣膰 do nowej firmy. S艂uchajcie to jest paranoja. A co do j臋zyk贸w, czy wykszta艂cenia, u nas w jednym z market贸w szczyc膮 si臋, 偶e 90% za艂ogi ma wy偶sze wykszta艂cenie i zna j臋zyki obce. Ale pytam si臋, do czego jest im to potrzebne? Pani magister kasjerce i Panu wyk艂adaj膮cemu towar ze znajomo艣ci膮 hiszpa艅skiego na przyk艂ad? Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Pow贸d 偶eby nie przyj膮膰 do pracy zawsze si臋 znajdzie. Kole偶anka pracowa艂a w jednej firmie 20 lat, na r贸偶nych stanowiskaczh, firma pad艂a. Okaza艂o si臋, 偶e w艂a艣nie to, 偶e pracowa艂a w jednym zak艂adzie by艂o najwi臋ksz膮 przeszkod膮 w znalezieniu pracy. Bo do艣wiadczenie, do艣wiadczeniem, ale wr臋cz jej m贸wili, 偶e ma przyzwyczajenia, na pewno z艂e nawyki kt贸re b臋dzie sie stara艂a przenie艣膰 do nowej firmy. S艂uchajcie to jest paranoja. A co do j臋zyk贸w, czy wykszta艂cenia, u nas w jednym z market贸w szczyc膮 si臋, 偶e 90% za艂ogi ma wy偶sze wykszta艂cenie i zna j臋zyki obce. Ale pytam si臋, do czego jest im to potrzebne? Pani magister kasjerce i Panu wyk艂adaj膮cemu towar ze znajomo艣ci膮 hiszpa艅skiego na przyk艂ad? Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 40-latka
jakis procent tych magistrow wykorzysta to wyksztalcenie,bo przewa偶nie to m艂odzi ludzie...it,s okey..niech maj膮...tylko wkurza mnie to ,ze na takie zwykle stanowiska wymagaj膮 studi贸w,ktorych my nie mamy i nie daj膮 nam pracy,chociaz my by艣my wiernie pracowa艂y az do emerytury ataki po studiach po roku, po dwoch szuka czegos lepszego i ucieka,a ty pracy nie dosta艂a艣. Mam doswiadzcenie w pracy z klientem..mialam przerwe w pracy..teraz do punktu finansowego,bankowego..itp..na obslug臋 klienta tylko ze studiami..gdzie pracuje sie na gotowych programach,ktore wszystko wyliczaj膮..miesi膮c dwa szkolenia i jesli masz troche polotu spokojnie mozesz tez pracowa膰,chociaz mgr nie masz...to tylko taki przyk艂ad..jeden z tysi膮ca....!!! Wys艂a艂am swoje CV do wielu takich punkt贸w..nadal szukaj膮 pracownik贸w a do mnie nikt sie nieodezwa艂....jaki wniosek!!...??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aga2519
Dzie艅 dobry :) Mam na imi臋 Agnieszka. Chcia艂abym prosi膰 o pomoc. Ko艅cz臋 studia magisterskie i w zwi膮zku z tym pisz臋 prac臋 dyplomow膮 na temat warto艣ci Polak贸w. Nie ukrywam, 偶e Pa艅stwa pomoc by艂aby dla mnie zbawieniem. W jaki spos贸b mo偶na to zrobi膰? Wype艂niaj膮c kr贸tk膮 ankiet臋 :) Bardzo prosz臋, je艣li znajd膮 si臋 ku temu ch臋tni, o odpowiedzenie na wszystkie pytania w niej zawarte. Badanie jest oczywi艣cie anonimowe, a jej wyniki pos艂u偶膮 jednie mojej pracy magisterskiej. link: http://mysurveylab.com/pageTag/SurveyCampaign/cId/7d572557652f573a7b53d652cf48a4a263ec015aa/ Dzi臋kuj臋 za pomoc i mam nadziej臋, 偶e moja wiadomo艣膰 nie zostanie przez Pa艅stwa odebrana w negatywny spos贸b. :)

Udost臋pnij ten post