Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wierząca nie praktykująca

CHODZICIE DO KOŚCIOŁA?????

Polecane posty

Gość mnie to śmieszy
nie. po jaką cholerę czas marnować??? slub cywilny, dziecko bez chrztu i jest :classic_cool:

Gość Ruda Grażyna
ja też nie chodze, nie ma po co a u biermowania też nie byłam. Żeby mnie jakiś koniował straszył że lista obecności będzie na niedzielnej mszy o 9.00, a paszli czornuchy! ... i żydzi też!

JA TEZ NIE CHODZE... MOZE CZASEM W JAKIES SWIETO JAK RODZINA ZACIĄGNIE... OSTATNI RAZ U SPOWIEDZI BYLAM (BO MUSIALAM) JAK MOJA SIOSTRA SIE BIERZMOWALA A JA BYLAM SWIADKIEM:-O ŚLUB TEZ ZAMIERZAM WZIAC CYWILNY (JESLI W OGÓLE) A DZIECI NIE CHCE MIEC:P

Gość mnie to śmieszy
"dziecko na szczęście ochrzczone" -co to znaczy??! co za idiotyzm ,jakie zakłamanie :O i tak właśnie robi 90% Polaków tzw. katolików :O co za kraj

KOŚIÓŁ TO TERAZ JUZ TYLKO KOMERCJA I POLITYKA NIC WIECEJ... ZERO W TYM WIRY I CZEGO KOLWIEK ŚWIĘTEGO.... KSIEŻA TYLKO WĘSZA JAK NAJWIECEJ ZAROBIĆ... ZE ŚLUBÓW , POGRZEBÓW ITD... PO PLEBANIAMI SAME MERCE STAJĄ... I WOZĄ SIE Z LAPTOPKAMI I NAJNOWSZYMI KOMORAMI... GDZIE TU ŚWIĘTOŚĆ???

Gość mnie to śmieszy
kobieto, skoro nie wierzysz, to po co chrzciłaś dziecko?? to okropnie zakłamane! i niby jak miałoby być karane?? jak je dobrze wychowasz, to zrozumie, o co naprawdę chodzi... ale ty widocznie wolałaś pójść na łatwiznę....

NIE BEDE TU WSPOMINAĆ CO SIE DZIEJE W KLASZTORACH, ZAKONACH ITD... CI SIE SLYSZY... A TO TYLKO I TAK POLOWA PRWADY ALBO I MNIEJ... MOLESTOWANIE, PEDOFILIA... MASAKRA

niezapominajka, moze dlatego zeby nie zyc w zaklamaniu, bo co znaczt taki chrzest? w czym dziecko ma lepiej? bo chodzi na religie jak inni?

A przepraszam bardzo, gdzie ja napisalam, ze nie wierze?! Wierze, ale nie chodze do kosciola, kosciol dla mnie to tylko glupia instytucja do tego zaklamana, na rozmowe z Bogiem kazde miejsce jest dobre.

Niezapominajka chodzi o konsekwencję ==> Skoro nie chodzisz do kościoła, może też nie wierzysz, to po jaką cholerę chrzcisz dziecko?? W końcu chrzest to jest jakby "wpisanie" do Kościoła. Jeśli Ty to olewasz, to po co idziesz z dzieckiem?? Bo taka tradycja jest?? Totalny bezsens jak dla mnie. Każdy ma prawo do własnych poglądów i przekonań, ale jeszcze dobrze by było, jakby się tych przekonań konsekwentnie trzymał, a nie tak trochę tego, a trochę tamtego.

OGOLNIE TO ONA NIE POWIEDZIAL ZE NIE WIERZY... MOZNA WIERZYC W BOGA... ALE NIE W KOSCIÓL... A ZE CHRZEST JEST OD BOGA TO CHCIALA OCHRZCIC... A ZE KOSCIOL MA SWOJE "ZASADY" TO TRZEBA BYLO SKLONO ZAPLACIC:P

DOKLADNIE MOZNA WIERZYC I NIE CHODZIĆ DO KOSCIOLA... JAK DLA MNIE WIARA I KOSCIÓL W DZISIEJSZYCH CZASACH TO DWIE ODRĘBNE RZECZY.....

I tu się właśnie mylicie - chrzest jest od Kościoła. Jest to tzw. wstąpienie do wspólnoty.

Gość mnie to śmieszy
hhahaha- to skoro nie uznajesz instytucji kościoła, sakramentów tez nie powinnaś, bo to kościół je wymyślił...... i tyle w tym temacie, nie bedę dyskutować z obłudną katoliczką-niekatoliczką która sama nie wie, jak to z nią jest

TAK ALE DAWNO TEMU KIEDY KOSCIÓL I TO WSZYSTKO RAZEM MIALO SEN I BYLO PRAWDĄ... A DZISIAJ KOSCIOÓ JEST TAK ZAKLAMANY ZE SZKODA GADAĆ... A JESLI CHCE SIE MIMO WSZYSTKO ZYC WE WIERZE TO PRZYNAJMNIEJ CHRZEST JEST POTRZEBNY...

A ja nie bede z Wami dyskutowac, nie mam potrzeby tlumaczyc sie ze swojego zycia duchowego, bo nigdy nie wykluczalam ze swojego zycia Boga, jest dla mnie wazny, Bog jest wazny, nie kosciol, kosciol to jedno wielkie klamstwo, ale zyjcie sobie dalej zludzeniami moherowe berety.

TAK BO W KOSCIELE TO ROZMAWIASZ Z BOGIEM... WIEKSZOSC OSOB CHODZI DO KOSCIOLA ZEBY LUDZIE NIE GADALI... I TYLKO CZEKA KIEDY KONIEC...

Coś mi się wydaje, że biorąc pod uwagę Twoją opinię o zakłamaniu, to porównując dzisiejsze czasy do czasów dawniejszych, to dzisiaj i tak nie wypada to tak źle... Dzisiaj ksiądz może i ma mercedesa albo laptopa najnowszego. Dawniej byli to jedni z najbogatszych, blisko związani z królami, mieli ogromny wpływ na losy państw itd. Masz coś jeszcze do powiedzenia??

MOWIE O CZASACH DAWNIEJSZYCH KIEDY WYMYSLIONO CHRZEST... ZRESZTĄ NIE WAZNE.. PO PROSTU CHRZEST OZNACZY PRZYJECIE WIARY A NIE WSTĄPIENIE DO WSPOLNOTY KOSCIOLA... A TAK W OGOLE TEN CZY TA CO SIE TAK RZUCA O TEN CHRZEST... CHODZISZ DO KOSCIOŁA???

A jeszcze Wam powiem, ze wiekszosc ludzi chodzi do kosciola tylko i dlatego, ze tak trzeba! Wystarczy w czasie mszy sie rozejrzec... co kto robi, ile osob slucha, ile rozglada sie na boki, ile co chwila patrzy na zegarek i odlicza minuty do konca... wiec cos chyba jest nie tak... ja nie bede chodzic na msze, ktore prowadza ksieza, ktorzy chodza na prostytutki, a grzesznych nawracaja... molestuja dzieci i nie wiadomo co jeszcze robia, to nie jest normalne.