Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ladybird_

problem z młodszą siostrą

Polecane posty

Witam. Nazywam się Anna, mam 17 lat. Postanowiłam napisać tu temat, bo mam pewien problem... z siostrą. Moja siostra ma dopiero 15 lat. Wczoraj rozmawiałyśmy o seksie. Ona stwierdziła, że już jest gotowa do odbycia stosunku ze swoim o rok starszym chłopakiem, z którym jest 2 miesiące. Przeżylam szok... Próbowałam jej wytłumaczyć, że jest za młodziutka na seks, ze nie ma po co się spieszyć, a jak chłopiec ją kocha, to poczeka. Ona na to mi odpowiedziała, że go bardzo kocha i za każdym razem jak spojrzy na niego, to ma ochotę się z nim kochać. Zatkało mnie. Jak mam jej wytłumaczyć, żeby jeszcze poczekała na ten poważny krok?

Gość pokaż jej zdjęcia kłykcin
kończystych :D

Gość taomea
nie przetłumaczysz jej , też mam taką kuzynke i też tłumaczyąłm prosiłam , chłopak ją przelaciał i zostawił przyszła z płaczem do mnie , teraz ma nowego i pewnie z nim tez sie bzyknie a moje gadanie sobie można o dupe potłuc

Gość lamella
twoje gadanie na nic się zda - będzie chciała to się z nim prześpi i tyle. Zamiast koncentrować się na tym jak ją od tego odwieść - zajmij się konkretami, czyli nakłoń ją do stosowania jakiejś solidnej antykoncepcji, żeby nie wpakowała się w kłopoty.

fakt, zgadzam się z Lamellą, pokaż jej wskaźnik Pearla, wrzuć takie hasło w google: tam sa dane ile jest na 100 par ciąż przy danej metodzie antykoncepcyjnej (stosowanej zgodnie z przepisami) a gdzie rodzice w tej sprawie, rozmowy o kobiecości i uczuciach? nie ma co cenzurować, jej pragnienia i uczucia są zupełnie naturalne, trzeba nimi mądrze i z troską o siebie gospodarować gdzie Mama - życzliwa przewodniczka po świecie kobiecości?

Gość Marrikaa
autorko ja rozmawialam z moja młodsza siostra 16 letnia na temat sexu, wytłumaczylam jej ze z tym powinna poczekacbo tez miala faceta juz od 2 lat i zebysie nie spieszyla a nawet jesli juz beda "gotowi" to zeby stosowali prezerwatywyi innego typu zabezpieczenia oktorych jej wspomialam i dokladnie wytłumaczylam. Efekt: przezyla juz swoj pierwszy raz i pechowo za pierwqszym razem wpadla.W marcu zostane mamą chrzestną:/ Mozesz gadac ile wlezie a i takzrobia co zechca:/

A zapytaj ją, czy wie już wszystko o antykoncepcji i co zrobi jak ewentualnie zajdzie w ciążę?

Gość gość
Ja mam podobny problem jestem samotnikiem do tego mam męczący staż. Kiedy wracam do domu wszystkie pokoje są pozamykane bo siostra przyszła ze swoim chłopakiem i tak już od roku kiedy zwrócę uwagę żeby nie siedzieli godzinami w domu to zaczyna się awantura a żeby było ciekawiej rodzice popierają moją siostrze. Ta sytuacja mnie wku..ia. Nic nie mogę zrobić tylko siedzę zamknięty w pokoju a siostrunia dyryguje w domu jak popadnie. Do tego oboje ściągają neta z telefonów przez co do roku płacimy więcej za neta a muszę nadmienić ze jestem jedyną osobą pracującą w rodzinie co mam do cholery robić pomocy bo moja psychika nie wytrzymuje i coraz częściej mam ochotę odstawić akcje ala piątek 13.