Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cainka

KUPIŁAM MIESZKANIE 35M2 CZY KTOŚ WIE ILE WYNOSI KOSZT URZĄDZENIA GO

Polecane posty

Gość cainka

DODAM TYLKO ,ŻE MIESZKANKO DOPIERO ZOSTAŁO ODEBRANE OD DEWELOPPERA CZYLI JEST GOŁE I WESOŁE,WSZYSTKO TRZEBA ROBI I DLATEGO INTERESUJE MNIE CZY KTOŚ Z WAS NP URZĄDZAŁ TERAZ TAKIE MIESZKANKO I ILE MU WYSZŁO

Gość ojjjj.....
nie mam pojecia.. ale napewno duzo.. i musisz sie przygotowac na kolosalne wydatki :) ale poradzisz sobie napewno. jak je kupilas to i urzadzisz :) trzymam kciuki. pozdrawiam pa :)

Gość cainka
tego sie boje,najpierw panele zrobie i podłogi,a pozniej lazienke i kuchnie,co do umeblowania tu juz na koncu jak bedzie kasa

Nikt nie da Tobie kosztorysu :) Piszesz że musisz zrobić podłogi itd .Jeśli nie masz w rodzinie złotej rączki to za fachowca nieźle zabulisz. Kolejna sprawa zależy czy będziesz materiały i sprzęty/rzeczy kupowała z dolnej półki czy z górnej :)

Gość ejbisi
Przyjęło się, że się liczy 1000-1500zł za m2 czyli ty szykuj tak 35000-40000zł oczywiście łącznie z meblami. Ja właśnie urządzam mieszkanie 49m2 i za samą robociznę bez materiałow zapłaciłam 11000zł i to jest normalna cena, bo kosztorys wyliczały mi 3 firmy i wszystkie policzyły mniej wiecej tyle samo. Za same panele + dodatki do nich zapłaciłam 3000zł (ze sklepu komfort, średnia półka ale na panelach nie można oszczedzac bo i tak są tanszym rozwiazaniem, chyba ze chcesz wymieniac co 2 lata). Ogólnie wydam 55 000zł bo tyle mam i powinnam się mniej wiecej zmieścić w tej kwocie. A jak nie... to najwyzej nie bedzie wykonczone w 100% tylko 95 ;)

Gość etulka
a kto wam robił wykończenia i moze w warszawie macie jakies namiary? blagam o pomoc

Gość klarinoa
u mnie robocizna to mąż, tata i teściu ;) więc duuużo zaoszczędzilismy, szukaliśmy wyprzedaży i promocji i wyszło nas 10tys. z meblami (1pokój)

Gość ja płaciłam
300 zł za metr wykończenia tzn: tynki, malowanie, kładzenie podłogi, kafelki, elektryka itp, no wszystko bez mebli za AGD 10 tys., mebli nie posiadam :)

Gość Nowy York New York
Właśnie jak ktoś wyzej napisal, liczy się 1000-1500zł za m2 wykończenia. U nas się to pokryje, ale nie szalejemy. 80-metrowe mieszkanie, razem z wymianą okien, około 80.000-z tym, że jednego pokoju narazie nie meblujemy-bo nie ma takiej potrzeby(będzie dziecinnym kiedyś;) )

Gość cainka
jakie ceny podajecie normalnie jestem w szoku

Gość cainka
ja narazie zrobie tylko podłogi i łazienke myśle że w 10tys się zmieszcze,a reszta na pozniej bo sie z kasą nie wyrobie

Gość ejbisi
No niestety, koszty są straszne, a to wcale nie za jakieś luksusy. Jak ktoś ma w rodzinie "złote rączki" i może sam wykończyć to naprawdę niesamowita oszczedność. A fajna ekipa to www.ladniemieszkaj.pl Wydaje się że są drodzy ale wyliczyli mi taką samą cene jak inne ekipy i pluję sobie w brode ze ich nie wzielam bo widac ze to profesjonalisci.

Gość *-house-*
no ja mam mieszkanko 40m2..i tez jest gole:(( nnie wiem za co sie zabrac:)) mam kuchnie z aneksem kuchennym i nie wiem jak ja urzadzic:(

Gość Może temat trochę przedawniony
ale postanowiłam się wypowiedzieć. Jako że niedawno meblowałam i wyposażałam od podstaw nowo wyremontowane mieszkanie napiszę ile mniej więcej wydałam na poszczególne pomieszczenia. Dodam, że wybierałam najtańsze lub jedne z tańszych produktów z Ikei. Kuchnia z jadalnią - blisko 5 000,- (jest ewidentnie najdroższa przez sprzęt AGD) Łazienka - lekko ponad 1 000,- Pokoje dziecięce (mam 4 dzieci) - łącznie około 4 000,- (czyli mniej więcej po 1 000,- na dziecko) Sypialnia - niecały 1 000,- Przedpokój - niecałe 300,- Balkon - około 250,- Pomieszczenie gospodarze/schowek - około 250,- Został nam tylko jeszcze do zrobienia pokój dzienny. Wymienione koszty nie obejmują podług, ścian, stolarki okiennej i drzwiowej, choć te też kupowaliśmy tańsze w marketach budowlanych.

Gość lola13888
Sami urzadzaliśmy nie dawno mieszkanie nie kosztowało nas to wiele. dużo rzeczy braliśmy od rodziny ( garnki stół itp) wyszło nawet ładnie z czasem uzbieramy wszystkie rzeczy:) na koniec dostałam śliczny tryptyk od rodziców polecam wam strone dzieki nie mu nasz pokój wydaje sie wiekszy http://www.printmode.pl/

Gość Zadowolona55
Ja zdecydowałam się na fachową pomoc profesjonalistów. Pół roku temu korzystałam z usług pracowni ARCHITETTO.PL i mogę im wystawić wzorowe świadectwo. Wszystko, cała współpraca, przebiegała przykładnie, bez problemów, a efekt końcowy był więcej niż zadowalający. Polecam jednak zdać się na profesjonalną rękę - naprawdę robi różnicę.

Gość vviikkii
myślę, że powinnaś zacząć od znalezienia dobrej ekipy fachowców, którzy Ci to mieszkanie "wykończą", bez tego nic nie zdziałasz, nie zależnie od metrażu, a tacy fachowcy też dużo podpowiedzą, jak uporasz się z remontem to polecam jako dekorację obrazy, na stronie DCN Gallery jest bogaty wybór i dobre ceny, obrazy tworzą świetny klimat w mieszkaniu a niewiele kosztują, http://www.dcngallery.pl/2/obrazy-na-plotnie/tematy