Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mozektosik

Ignatianum Kraków

Polecane posty

Gość mozektosik

czy może ktoś tam studiuje pedagogikę opiekunczo-wychowawcza? prosze o opinie!

Ja zaczynam ten kierunek na Ignatianum w tym roku. I też jestem ciekawa jak będzie... Może na kafe jest ktoś też z tej uczelni i coś powie? ;)

Gość OLeQ 82
spoko uczelnia, tylko jeden wykladowca mianowicie KDN- do bani kto tam studiuje ten wie o kogo chodzi:)

Gość dżoANA_96
studiuje tam i wiem..;/d

Gość foochhh
uczelnia jak uczelnia nawet spokooo

Gość Grzesiek Koniobij Wytrzepał
Ja tam studiowałem technologie na wydziale koniobijek. :P

Gość foochhh
chyba cos Ci sie grzesiu od tego bicia konia pofanzolilo w glowie:P

Gość Marek Opole
fajna uczelnia studiuje tam jakies 6 lat temu byla za bardzo "Swięta "ale teraz jest calkiem ok!!!polecam

Gość dddodod
niektórzy wykladowcy sa masakra;/ ale to chyba jak wsedzie

Gość znajoma z krooasna
ja studiuje, zajecia sa tylko w soboty, ale trwaja od rana do 18 praktycznie bez przerwy

Gość podnoszes
spox uczlenia w samym centrum! KDN nie znam kto to?

Gość ejajalka
KDN oj lepiej nie mowic!

Gość cccckklll
super uczelnia!jutro mam 1szy zjazd:)

Gość byłem tam pare
lat temu i widziałem pełno młodych kobiet wygladających jakby szły na pogrzeb, miały takie grobowe miny. Nigdy później nie myślałem, żeby tam studiować.

Gość cccckklll
1szy zjazd w 3 semestrze:)!

Gość pytajaca zmijjka
fajna uczelnia teraz ja rozbudowali, szkoda, ze jak ja kończe studia:( podobno kiedyś była "za bardzo katolicka" ale teraz jet luzik:) pozdro dla ksiedza Bremera;)

Gość wiśnia_banan_czekolada
nie studiowałem tam ale słyszałem od koleżanki, że uczelnia jak kazda inna

Gość fette 87
beznadziejna uczlenia;/

Gość dfffrfrtrr
teraz to juz akademia

Gość franek1970
Witam studentów ignatianum,stuknęła mi właśnie 40 a do pracy potrzebuję licencjat,napiszcie czy studiują u was takie "dziadki" jak ja , pozdrawiam franek

Gość ffffffffffffffjjj333
pewnie ze studiuja zapraszamy na ignatianum!

Gość Ignatianum opinia Jen
Na Igantianum studiuje swój drugi kierunek. Uczelnia jest nowoczesna, dodatkowo dużym plusem są przyjazne Panie z sekretariatu. Co do profesorów - Niemal wszyscy są z UJ lub obecnie duża część z Uniwersytetu Ekonomicznego. Totalną nie prawdą jest, że uczą tam sami księża (z takim opiniami się spotkałam). Uczelnia jest katolicka ale nikt nie ingeruje w Twoje poglądy. Nie różni się niczym pod tym względem od wszystkich innych w krk. Poziom - Jeśli się uczysz to utrzymasz się, tak jak wszędzie. Władze z roku na rok chcą zwiększać poziom, dodają jakieś nowe specjalizacje. Dodatkowo są obowiązkowe przedmioty po angielsku (ale to raczej tylko się przydaje), jest dużo egzaminów.

Gość takajatakaja
hej:) kończę pierwszy rok pedagogiki na Akademii Ignatianum i mogę ją szczerze polecić każdemu. Miałam pewne obawy przed tą uczelnią, że katolicka i ludzie będą jakoś nad wyraz pobożni, że z nikim się tam nie dogadam, że mało osób o tej uczelni słyszało itd. ale na szczęście się myliłam:) wykładowcy są wymagający, ale mają duży szacunek do studentów. Jeżeli chodzi o naukę to nie ma jej dużo w roku, natomiast sesje(przynajmniej na pierwszym roku) są dosyć ciężkie pod względem ilości egzaminów. Ja w pierwszym semestrze miałam 6 egzaminów(w tym jeden ustny), a w drugim 7(w tym 2 ustne). Jeżeli chodzi o samych studentów to są tacy jak wszędzie:):)

Gość studentka_ped
Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że uczelnia jest bardzo fajna, z rodzinną atmosferą. Zdecydowanie lepsza niż UP czy UJ, bo podchodzi się do studenta indywidualnie, to znaczy bardziej "po ludzku", bo uczelnia jest mniejsza i nie traktuje się studenta aż tak "masowo". Większość wykładowców jest miłych, zdarzyło się zaledwie kilku takich "trudniejszych" ;), ale w porównaniu z innymi uczelniami to i tak jest dobrze. A ludzie na jakich trafisz, to loteria, zawsze są inni, jeden rocznik zdarzył się okropny, potem słyszałam o drugim roczniku który był niesamowicie aktywny... my sami w sumie tworzymy dany rocznik :)

Gość gość
Witam wszystkich :) Czy z ilością punktów 23,2 mam szanse sie dostać na psychologie?

Gość gość
up

Gość gość
25 to minimum

Gość mama_studiuje
Uczelnia z******ta. Po pięciu latach pedagogiki resocjalizacyjnej nie bylo problemów ze znalezieniem pracy większośc placówek cieszy sie ze skonczylo się tą uczelnię ze względu na dużą ilość praktyk. Wykładowcy są super, można się z nimi dogadać na każdy temat. Pomagają.

Gość gość
Na tej uczelni skończyłam drugi kierunek. Ignatianum oceniam bardzo dobrze. Zdecydowanie NIE odbiega od standardów uczelni publicznych. Ogromnym plusem jest podejście wykładowców oraz sama kadra na wysokim poziomie. Studiując bez problemu można było dostać się na korzystne praktyki. Myślę, że trzeba docenić też wyposażenie samych sal i nowoczesny wygląd uczelni. Dodatkowo wykłady odbywają się w jednym miejscu, co jest wygodne dla każdego studenta.

Gość gość
Dobry poziom i nowoczesność, można łatwo dostać się na wymiany zagraniczne. Jednym słowem, pozytywnie.