Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kmi8444f JESTEM

TO NIESAMOWITE !!!DZIEWCZYNY JEDZCIE CEBULE SUROWĄ !!!TO CUD!!!

Polecane posty

Gość kmi8444f JESTEM

dużo sie naczytalam tu i gdzie indziej o tym ze zjadanie jednej malej główki surowej cebulki do kanapki przez miesiąc działa cuda jestem tego przykladem bylam wrakiem człowieka nic nie pomagalo.. łysiałam i cere mialam jak stara babcia a mam 27 lat tylko.. nie nawidze cebuli ale sie zmusilam i po miesiacu juz widze efekt.. włosy tak błyszczą ze lekarze sie dziwią co robie...i nie wypadaja już ..a nic opróćz cebuli nie stosuje innego. cera jak u niemowlaka i wszystkie syfy zniknęły..na początku wychodzily masowo ale cera sie oczyszczala.. SPRÓBUJCIE BO MOZE WAM TO TEZ URATUJE WŁOSY I CERE.

Gość tylko teraz dziwisz się
czemu wszyscy omijają cię szerokim łukoem

Gość kmi8444f JESTEM
TYLKO ZE ODE MNIE TEGO NIE CZUć KOCHANA nieraz mnioe to tez trapilo ze bedzie smierdziec ale są na to sposoby. po czosnku dopiero smierdzi.. pytam siostry czesto bo mieszkamy razem czy czuć coś i mówi ze nigdy nie czula...a mówie do niej nieraz z bliska takiego ze masakra. wazniejsze dla mnie zdrowie niz myslenie nad tym czy coś czuc czy nie.

Gość gbfb
jasne.. poprostu od siebie sie czuje./...

Gość yhhej
a co robisz zeby nie czuć tej cebuli?

Gość dzej zi
Wspolczuje twojej watrobie🖐️

Gość yhhej
ale z was idioci - chyab macie z 15 lat . Ja pierdole- cebula jest zdrowa pojebasy !!!!

Cebula zawiera dużo cynku, siarki i rzeczywiście ratuje włosy, skórę i paznokcie, a także dziąsła.

Gość POPIERAM CIE AUTORKO
CEBULA TO NAJWIĘKSZY ANTYBIOTYK WĄTROBA NIE UCIERPI NA TYM SKORO AUTORKA JE MAŁA GŁOWKE TYLKO! MÓJ WUJEK ZJADA CEBULE JAK JABŁKA I MA 87 LAT A ZDROWY JAK KOŃ. CODZIEŃ JE CEBULE BO UWIELBIA I NIGDY NIE PAMIĘTAM BY CHOROWAŁCHOĆBY NA KATAR !POWAZNIE. LEKARZE SIE DZIWIĄ CZY TO GENY CZY CO A JA SĄDZE ZE TO TA CEBULA)

Gość ja znalazłam to na temat cebul
Cebula na męskie kłopoty i damską urodę Cebula zawiera sporo cynku, który zapobiega prostacie, czyli przerostowi gruczołu krokowego. Dlatego cebuli nie powinno zabraknąć w diecie każdego czterdziestolatka. Zwłaszcza że jest ona również zaliczana do afrodyzjaków. Cynk wpływa także na wygląd skóry. Cebula może więc być uznawana za jarzynę kosmetyczną. Spora zawartość cynku, siarki i krzemu sprawia, że cebula jest jednym z głównych składników w „farmach piękności". Dowiedziono, że codzienne zjadanie główki cebuli przez trzy miesiące wyraźnie poprawia wygląd włosów, przyspiesza ich porost, wzmacnia je, nadaje im sprężystości. Kosmetolodzy wykorzystuję jeszcze jedną właściwość cebuli – jeśli ktoś ma uporczywe zapalenie spojówek, radzą płakać przy jej krojeniu. Okazuje się, że płacz oczom służy. Ciekawostki o cebuli - Zapach cebuli ginie w kwaśnym środowisku. Dlatego surówki z cebuli lepiej zakwaszać (np. wyciskając cytrynę lub kropiąc woda z kwaskiem cytrynowym). Przy kuracji cebulowej warto wypijać codziennie szklankę kwaśnego soku owocowego np. z czarnej porzeczki). - Zapach z noży i naczyń usuniemy zanurzając je w osolonej wodzie. - Ręce nie będą pachniały cebulą jeśli przetrzemy je solą i umyjemy w chłodnej wodzie. - Cebulę pozbawimy ostrego smaku i zapachu jeśli w całości włożymy ja na chwilę do gorącej, a później do zimnej wody.

Gość tak cebula potrafi zdziałac
cuda chociazby przykład : moj tato ma 75 lat , do tej pory je kanapki z cebulą , a swego czasu co tydzien na sniadanie ( i to przez weile lat ) smazył sobie ( dusił) ze 3-4 cebulki do chleba, jaki i efekt ? dziasła zdrowe jak u tura , zęby swoje- wszystkie !!! tylko 2 ubytki :) jak się zje tak jak autorka pisze do kanapaki , i to jeszcze w dodatku jedna przez miesiąc to nie ma sily zeby czuc cebule zreszta mozn aja jadac np na kolacje, umyc dobrze zebę na wieczor i jest ok

Gość włosy i cebula
ja przeczytałam tu ze na włosy wypadajace i słabe działa dobrze mycie w moczu! i juz jestem tak zdesperowana ze to wyprobuje...sama lubie cebule i juz i tak sporo jej jem od zawsze a wlosy marne :(

Gość kk55gbg
kretynki macie wątrobe już zjebaną na bank

Gość cebulka działa cuda działa
też polecam moja ciocia dawała swoim małym dzieciom a oni ją uwielbiają surową do kanapek !!! chłopaki mają takie usmiechy i tak zdrowe zeby teraz jak z holiwood.

Gość kawalerka to lokum
na zęby cebula jest cudowna

Gość dziękuję autorko
za radę. Na pewno zastosuję. Cebula jest przecież bardzo zdrowa.

Gość lALALAKA
co Wy z ta wątrobą????? przecież piszą o surowej cebuli!

Gość moja kumpela z lo
ciale jadla cebule i zeby miala zdrowe i wlosy tez bardzo ladne

Gość ja od dzisiaj zaczynam
własnie zrobiłam sobie surówkę z duza iloscia cebuli ;-)

Gość dzej zi
co Wy z ta wątrobą????? przecież piszą o surowej cebuli! I wlasnie o to chodzi, ze surowa.

Gość gość
Nie tylko cebula ale masa warzyw i owoców, koniecznie na surowo. Omijać mięso i ryby szerokim łukiem!!!