Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o-matko-i-córko

tabletki - miała tak któraś? pomocy P

Polecane posty

Gość o-matko-i-córko

przez rok bralam tabletki jak w zegarku, a tu taka kicha! pod koniec 2 tygodnia brania zorientowałam sie ze pominęłam jedną tabletkę, więc wzięłam dwie naraz tego dnia i myślalabym pozytywnie, gdyby nie przypomniało mi się, że poprzedniego dnia tez na 200% brałam.. oznacza to, że musiałam pominąć jakąś wcześniej, a potem brać mechanicznie następne i zorientować się po kilku dniach O.O od razu zadzwoniłam umówić się do lekarza, a tu najbliższy termin 20 września;/ postanowiłam normalnie dokończyć to opakowanie, ale nie wiem co robić dalej? zrobić normalną przerwę i zacząć następne opakowanie? i czy będę wogóle bezpieczna od następnego miesiąca wówczas? nie robiąc przerwy, zacząć następne opakowanie? przerwać wogóle je brać do konsultacji z lekarzem? szczęście w nieszczęściu, że w tym miesiącu nie było opcji, żebym zaszła w ciążę;) może któraś z was miała taki przypadek i potrafi mi powiedzieć, co powinnam zrobić? bardzo proszę:)

jeśli zapomnialaś tabletki w 1 tyg to należy dokończyć opakowanie, do końca opakowania skutecznośc może być niepewna jeśli zapomnialaś w 2 tyg tak samo. tylko te dwie opcje wchodza tu w grę. także dokończ opakowanie, zrób przerwę zacznij normalnie drugie opakowanie. zabezpieczona jesteś wraz z początkiem 2 opakowania. jak będziesz się czuła niepewnie stosuj prezerwatywę przez pierwszy tydzień, ale nie ma potrzeby.

Gość o-matko-i-córko
najprawdopodobniej zapomniałam którejś w 2 tygodniu.. jutro kończę to opakowanie, więc zrobię tą przerwę.. mam nadzieję, że to pewne, że od nowego opakowania będę już bezpieczna :D moje obawy wynikają z tego, że nie uzupełniłam brakującej tabletki następnego dnia po pominięciu, tylko parę dni później..

Gość o-matko-i-córko
podnoszę, bo chciałabym poznać jeszcze inne opinie:)