Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość los dylematos

KTÓRĄ PTRACE wybrać??Proszę o pomoc!!

Polecane posty

Gość los dylematos

Witajcie. Pisze na forum bo mam dylemat Bardzo długo byłam bez pracy-szukała i szukałam a teraz mam jednoczesnie 2 oferty i nie wiem na co sie zdecydować. Pomożecie?Opisze charakterystyke obu stanowisk: 1. Praca w sklepie spozywczym na dwie zmiany-6-14; 14-22 Do pracy-5 minut Wynagrodzenie 1300 netto+premia(okolo 100zł) Bardzo sympatyczna załoga (robie tam codziennie zakupy) i bardzo sympatyczna Pani kierownik sklepu-bardzo ludzka Pracy duzo ale ja lubię ruch Umowa na poczatek na okres próbny-3 miesiące (na okresie próbnym 1100 na reke) Po okresie próbnym umowa na 10 lat(1300 netto +premia(100zł)) Pensje na czas, wszystko zgodnie z kodeksem pracy-za nadgodziny WOLNE-około 8 dni w miesiacu. Praca w soboty i niedziele również, ale zawsze jakis weekend wypada wolny. Przerwa 15 min, personel palacy ma mozliwosc wyjscia na paierosa. W miare luzna atmosfera-nie obóz pracy. 2. Jeden z najbardziej ekskluzywnych i najdroższych butików w mieście. Ceny od 400-800zł wzwyż. Okres próbny 3 mieiace-1100 na reke+premia od sprzedaży Po okresie próbnym umowa na 3 lata-1450zł netto+premia Bardzo duze wymagania co do stroju i obuwia(nie mój styl-bardzo elegancki) Mały ruch, wiekszość ogladajacych-kazdemu klientowi trzeba wchodzić w pachy, żeby coś kupił.Z reguły cos kupują. Praca w systemie zmianowym 2 na 2 po 12 godzin. Nie wolno siadać, trzeba stać 12 godzin. Dodam, że jestem osobą bardzo energiczną i w opcji nr 2 przeraza mnie nuda i to stanie jak słup po 12 godzin(przerwa jedna 15 minut) i ten strój galowy bardzo zle sie czuje w takich szmatkach, preferuję styl sportowy-dodam, że złozylam tam podanie bo moja znajoma pracuje w takim butiku w innym miescie ale u nich jest zupelnie inaczej!!max po 6-8 godzin-obowiazuja jedynie czarne spodnie-bluzka i buty dowolne. Myslalam, że wszedzie tak jest-jak widać-nie poradzicie?

Gość los dylematos
3. Praca w kebabowni Abdul wynagrodzenie zależne od humoru szefa Turka,wymagane doswiadczenie w pozbywaniu sie starego miesa ,praca w godzinach nocnych obok dworca PKP.

Gość pomocna1111111
Mimo,ze w drugiej troche lepsze pieniadze ja bym wybrala pierwsza, obie nie pasuje nuda ani stroj, znienawidzila bys ja nardzo szybko. Do pracy powinno sie chciec chodzic a nie musiec. Tej drugiej nie polubisz, sama mowisz nie Twoj styl.

Gość kaszannnkaaa
ja radze ta pierwsza, po 12 godzin na nogach mozna pasc na pysk, wiem co mowie ciezko bardzo to wytrzymac, a jak jest pusto to godziny sie slimacza ze choooo... lepiej krocej a zeby byl ruch bo szybko zleci, taka moja opinia ale to twoj wybor, powodzenia!

\"chciec chodzic a nie musiec\" NO to nigdy z żadnej nie będę zadowolony :O ja bym nie brał żadnej z tych dwóch :O nawet jak by to były jedyne dwie jakie mógłbym kiedykolwiek znaleźć

Gość bllesss
w swojej wypowiedzi sama zasugerowałaś co wybierasz, więc nad czym sie jeszcze zastanawiasz?

ja wybrałabym tą 1 a w międzyczasie szukała czegoś innego, wybierz opcję która TOBIE wydaje się lepsza, w końcu to o ciebie chodzi, pamiętaj, że w pracy spędza sie dużo czasu więc fajnie jest czuć się dobrze spedzając 8 godzin dziennie w jakimś miejscu...

Gość los dylematos
to nie jest moja pierwsza praca Pracowałam juz w spożywczaku. Szpilki to nie wiem ale maja być kryte i eleganckie-tak czy siak nie wygodne.Ja taki stój zakładam 2 razy w roku na Wigilię i Wielkanoc i siedzac przys tole juz marze o dresach a co dopiero byc w tym uniformiku 12 godzin;( Ja wiem, że to bardziej prestizowe, eleganckie, czyste ale jak mam isc do pracy na miesiac to jaki jest sens?Jedyne co to zarobki mnie przekonują-w ekskluziwie dziewczyny wyciagaja po 1800-2000 na reke(z premia kwartalną wiecej)tak jest u mojej znajomej w innym miescie-jak u mnie-wiem tylko podstawy...reszta zalezy od sprzedaży. W spozywczym miałabym mniej ale myślę, ze wieksza satysfakcję(mimo wszystko) z pracy...(ponoc w spozywczym maja podwyzszyc podstawe na 2000 brutto ale to tylko pogloski) Dodam, ze w spozywczym moge tez po pewnym czasie awansowac do biura lub na zastepce-w ekskluzywnym nie ma takiej opcji.