Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość feministkana100procent

pytanie do mam dzieci butelkowych

Polecane posty

Gość feministkana100procent

nie wiem jakie wybrać mleko modyfikowane dla noworodka ? mój synek często ma zaparcia i bóle brzuszka jak narazie dawałam mu NAN1 ale nie był to chyba dobry wybór proszę o rady jakie mleko jest najlepsze i jakie polecacie dodam że synuć w poniedziałek kończy 3 tygodnie

ja nie mogłam karmic malucha piersią .. w szpitalu poradziły mi położe ze najlepsze jest Bebiko i to właśnie daje młemy .. rosnie jak na droŻdzach .. zadnych zaparc i bólów brzucha ... (Bebiko jest najstarszya marką mleka modyfikowanego) ..powodzenia

Ja tez dawałm nan1 i spowodował bóle brzuszka i zaparcia przeżuciłąm sie na Bebilon1 Comfort na zaparcia i kolki i jest super. Tak że Polecam

Gość ja tez karmilam bebikiem
tez uwazam, ze jest najlepsze :)

humana jest dla wczesniakow z tego co sie dowiedzialam, mojej córci dawalam humane is ienei najadala, caly czas butle jej podawalam, bo caly czas plakala ze glodna. Pozniej podalam bebiko, ma dobry smak, malo kosztuje, dzieci mi sie dobrze rozwijaja. Takze ja polecam Bebiko

Gość kkkl
ja dawałam synkowi Bebilon i nie mial żadnych problemów

Gość tak tylko
Moja córcia od samego początku była karmiona mlekiem modyfikowanym pierw był Bebilon -lipa kolki zaparcia a potem bebiko 1 i rośnie jak szalona i nic jej nie ma nio:)

Gość tak tylko
W ogóle każda dzidzia jest inna ...i co innego jej odpowiada:)

Gość po nanie są zaparcia
bo zawiera w składzie duzo zelaza i nie kazde dziecko potrzebuje wiekszej dawki zelaza . od nadmiaru zelaza dziecko ma zatwardzenia i robi zielone kupki . Np. bebiko zwawiera mniej zelaza i kupki beda zółte i luzne . ale na przykład bebiko sojowe zawiera tez wiecej zelaza. trzeba patrzec na skład na opakowaniu mleka i porownywac . polecam bebiko zwykłe , moja corcia jest na tym mleku i ma sie dobrze .

Podawałam bebiko - ze względu na to, że było mlekiem, który Młody dostawał na oddziale. W szpitalu podawali tylko bebiko.

U nas w szpitalu podawali właśnie NAN active. Ale to fakt jest dodatkowo wzbogacany żelazem. Ale u nas nie ma zielonych kupek, są normalne. Ale tak jak wszystko jedno jest dobre dla jednego, inne dla drugiego.

Gość dghdgd
bebilon pepti, na recepte, puszko ok 11 do 13 zł zalezy w jakiej aptece:)

Gość dghdgd
nan było paskudne podobno to najgorsze mleko, po nutramigenie biegunki, a to bebilon pije do dziś:)

Ja, na początku, gdy miałam problemy z mlekiem (przez te moje płaskie brodawki), to dokarmiałam Bebikiem i było OK.

okokokoko ten bebilon pepti to całkiem coś innego, bo w nim białka są zhydrolizowane i to fest (bardziej niż w mlekach HA), to dla dzieci z alergią. Okropny zapach ma :o Studentka mi tuż przed wakacjami badała zawartość chlorków w tym Bebilonie Pepti. Tylko kolorem to do mleka podobne ;)

Gość dghdgd
bebilon pepti napewno mniej śmierdzi od Nutramigenu, to dopiero jechało :O

Gość dghdgd
niestety moje dziecko tylko takie mleko tolerowało :(

Gość dghdgd
mam jeszcze jedna puszke nieotwiraną z zapasow, moge podeałać :D:D

Gość nie moglam karmic piersia
od poczatu (roku) karmie bebiko, zadnych zaparc, zadnych kolek, zadnych chorob (odpukac);)pzdr

Gość dghdgd
no właśnie też słyszałam , że bebiko jest dobre, i wiele mam go stosuje.:)

okokokokokokoko - jak podajesz bebiko i jest oki to niech przypadkeim nie wpadnie ci do glowy podawanie pepti lub nutramigenu :( moja jest na HA - smród okropny :( jeden mądry pediatra kazał mi przejść na zwykłe - to to bylo miodzio, ale mała była cała w krostach więc powrót do HA wcale taki łatwy nie był- dziecko wyło mi z głodu a jeść tego nie chciała :( w smaku to przypomina surową mąke rozrobiona w wodzie + zapach :( pepti jest jeszcze gorsze, a nutramigen - to dopiero zacap :( no ale te mleka sa lecznicze, i śmieidzą jak to lekarstwo :(

Gość dghdgd
moje dziecko najpierw miało nan przez ok 1,5 mies, efekt, cala w krostkach, potem nutramigen przez mies. skonczyło sie biegunką i szpitalem, w między czsie wyskoczyla ta afera, głośno bylo w tv o tym ze nutramigen zanieczyszczone sprzedawali, odstawilam i dostaje pepti, rewelacja, smakuje jej bardzo.