Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marceliona

czy to mozliwe zeby masc poparzyla mi skóre?bo chyba niepotrzebnie jej uzylam

Polecane posty

po opalaniu przez dlugi czas mialam na przedramionach biale plamy.moja kolezanka powiedziala mi ze to napewno lupiez pstry bo ona miala to samo.dala mi masc,smarowalam nia te plamy i nie poznikaly,zamiast tego pojawily sie na nich czerwone plamki,suche,tak jakby poparzone bylo.....poszlam do lekarza rodzinnego to kazali do dermatologa,niestety poradnia dermatologiczna za,mnkieta az do odwolania a prywatnie nikt nie przyjmuje,wiec poszlam znow do rodzinnego ale powiezieli ze skóra sie nie zajmuja.ponoc za 2 tyg dermatolog bedzie.mam czyms smarowac teraz?nie boli,nie swedzi

mozliwe,a zwlaszcza jesli nie byla potrzebna na to co masz.teraz to nie nie rob,povczekaj na wizyte u lekarza,moze posmaruj czyms nawilzajaceym,np.penatenem.ale masciami nie smaruj

Gość juh
ja kiedys mascia nieodpowienia poparzylam skóre

Gość co to była za maść

laticort-wlasnie w necie wyczytalam ze jest sterydowa! moja kolezanka miala ja przepisana na lupiez pstry :( mam nadzieje ze nic mi nie bedzie .nidy na wlasna reke leków nie stosowalam,pierwszy raz tak zrobilam i teraz mam nauczke

Gość jaka to maść
no właśnie masz nauczkę, smaruj to teraz tłustą maścią np. Clobaza, Elobaza, Lipobaza, Emolium krem specjalny, maść tranowa, albo coś w tym stylu, powinno zregenerować naskórek a białe plamy to nie łupież pstry, tylko nierównomierne schodzenie opalenizny

pamietam ze skutkiem ubocznym dzialania tej masci jest silne podraznienie skóry,wiec napewno tak sie w twoim przypadku stalo,zwlaszcza ze na wlasna reke stosowalas.odstaw ja,napewno podraznienie zniknie,no i te plamy jasne pokaz lekarzowi jak juz bedziesz miala ta mozliwosc.a teraz po prostu nie smaruj niczym,bedzie ok

kurcze tak szukam i z tlustych masci mam w domu tylko taki krem miodowy oriflame malutki,wazeline zwykla i nic wiecej,a to nawet nie masci.i penaten mam taki gesty krem na popdraznienia

Gość wazelina i penaten mogą być