Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciazawusa

Ciaza i porod w USA - obywatelstwo od razu?

Polecane posty

Gość ciazawusa

Czesc dziewczyny, wiecie moze jak to z tym jest? Jeszcze nie mialam okazji popytac ale moze Wy wiecie.. Jestem w ciazy i chce urodzic dziecko w Stanach.. Jak to wyglada z oplatami, leczeniem a pozniej po urodzeniu dziecka - jak to bedzie z prawym pobytem? Teraz jestem na wizie turystycznej i nie wie czy ujawniac sie z ciaza? Bo chce na pewno urodzic tutaj a termin porodu jest dluugo po skonczeniu sie mojej wizy.. Jesli cos wiecie to podzielcie sie ze na wszystkimi informacjami! Ja bede pytac pozniej fachowcow - chce tez wiedziec jak to wyglada w Waszych oczach! Dzieki!!

Z prawnego punktu widzenia kazde dziecko urodzone w USA dostaje automatycznie obywatelstwo niezaleznie czy rodzice sa nielegalnymi emigrantami (dlatego np; wiele kobiet z meksyku-jesli im sie uda tuz przed terminem porodu przekracza granice z USA). Niestety to, ze Twoje dziecko dostaloby obywatelstwo nie oznacza, ze Ty je dostaniesz. W tym wypadku musialabys przejsc przez dluuuuuuuuuuuuuga droge z urzedem imigracyjnym + koszta ewentualnego procesowania sie w sadzie

Gość dzej zi
Widze, ze cwanych-inaczej Polek nie brakuje:O Myslisz, ze ta ciaza otworzy ci drzwi do "raju" jakim sa dla wielu naiwnych stany?:D

Dziecko urodzone na terenie Stanow jest obywatelem. CO do porodu- musisz starac sie o ubezpieczenie publiczne. Skladasz odp. dokumenty, przedstawiasz zarobki ( im mniejsze tym lepiej). W ten sposob opieke lekarza w czasie ciazy, caly porod masz za darmo a wierz mi, sa to ogromne pieniadze. Aby dostac to ubezpieczenie musisz isc do lekarza na koszt wlasny bo zaswiadczenie, ze rzeczywiscie jestes w ciazy. Twoj status nie ma tutaj znaczenia. I niestaty- Ty nie mozesz ubiegac sie o zalegalizowanie pobytu

Gość ciazawusa
Dziekuje za odpowiedzi :) dzej zi - fak ju :) co ty o mnie wiesz.. nie masz pojecia jaka byla sytuacja.. jestes jakims marnym nieszczesliwym czlowiekiem przelewajacym swoje zale na innych i to anonimowo na forum.. ojej ale mi dogadales.. albo dogadalas? zalamalam sie i pojde teraz sobie poplakac..

Gość dzej zi
fak ju? lojezu, to bylo na poziomie podstawowki:D a teraz idz szukaj sposobu, aby zostac w tych stanach, bo to najwidoczniej twoj cel zyciowy🖐️