Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aramanda

Do studentów mieszkających w akademiku P

Polecane posty

novinexa jak masz kierunek gdzie masz ponizej zera chetnych to nawet z matura giertychowska biora ;) To samo jest na polibude. Na kierunki gdzie jest od 1-2 wcale nie jest tak trudno sie dostać. Idzie ogromny niz demograficzny i uczelnie same obnizaja wymagania co do przyjec. Us na rzazie nie musi sie martwic bo jest uczelnia humanistyczna, natomiast problem stanowia kierunki matematyczne. Na ae juz z maty zrezygnowali jako wstep - jest gegra i historia do wyboru ;)

sama zobacz: inne dsy: "Kuchnie, pralnie i sanitariaty na każdym piętrze" 7: Dom Studenta o wysokim standardzie, zabudowa segmentowa. W skład segmentu wchodzi łazienka i kuchnia. Dodatkowo kuchnie i pralnie na każdym piętrze. W budynku znajduje się sala tv, klub studencki, bufet, punkt ksero, siłownia, centrala telefoniczna oraz biblioteka miejska. Każdy pokój ma dostęp do internetu. W jednym z segmentów zapewniony dostęp bezprzewodowy.

Fagot- tak się składa że ja jestem z kierunku ścisłego na uś i coś o tym wiem. Bywają osoby także z drugiego naboru, oraz jakieś przypadkowe osoby z pierwszego. Ale najpóżniej po 1szym roku już ich nie ma :)

"Na ae juz z maty zrezygnowali jako wstep - jest gegra i historia do wyboru " oOo no to wypas :D w ogóle wypas magistrowie będę za kilka lat :D

no znow tak nie przesadzaj, wykladowcy na polibudzie sami przyznaja, ze zadania z matmy np. ktore dzis daja na 5 kiedys nie wystarczylyby nawet na 3. Sam mam znajomych na polibudzie nawet z 3go naboru i jakos koncza powoli te studia, bez straty roku ;)

mgr jak mgr i tak studia to moze z 5% tego co Ci potreba do pracy :) Tak naprawde jak sie nie douczysz czegos sama hobbystycznie ;) to musisz liczyc, ze w pracy Cie doucza....dlatego nie chca ludzi bez dosw.

Nie zapominajmy o jednej rzeczy- wszystko zalezy od kierunku i wydziału :) Poza tym- ja jestem ze starej matury, tażke sytuacja była jeszcze trochę lepsza. No niestety, teraz nawet bdb studia nic nie gwarantują :)

Ja tez ze starej :P Moim skromnym zdaniem potwierdzonym obserwacją, żeby dostać pracę bez znajomości to tylko informatyka i finanse się licza. Obserwujac znajomych z innymi papierami sytuacja naprawde wyglada tragicznie. Juz wogole nie mowie, ze te pierwsze z tej listy z Us: socjo, psycho, pedagogika to pewne bezrobocie i wszystkie moje znajome po tych kierunkach albo pracuja w macu albo sa dawno na wyspach...

I co do psychologii się jeszcze nie zgodzę- tu już zalezy od konkretej osoby. Psycholog teraz znajdzie pracę w kadrach np :)

to ten pokój studio by się przydał.... Tylko, że ja nikogo nie znam w tych Katowicach, jstesmy we dwie i to by było na tyle :D

Ja jestem po finansach po niepublicznej (dzienne), ale mam juz 3 dyplomy z roznych studiow i powiem Ci, ze malo znam osob, ktore nie znalazlyby pracy w zawodzie. Na usm juz polowa grupy na dziennych pracowala w roznych isntytucjach. Duzo jest bankow, biur, urzedow itd. Łatwo jest "nastukać" doswiadczenie - to dzis niestety albo i stety najwazniejsze. Informa po kazdej uczelni jest dobra, nawet mam znajomych, ktorzy po technikum informatycznym maja prace w branzy (to chyba jedyny taki zawod ze srednim :P)

Jak wolisz- ale potem pójdziesz do siódemki i będziesz żałowac, a róznica nie taka straszna. Ja idąc tam nikogo nie znałam. Ty masz kolezankę- czyli jestescie razem w pokoju, temte dwie w osobnym. Pewnie fajne laski się trafią :)

Nie tweirdzę, że po infie na usiu nie znajdują ludzie pracy. ALe ta informatyka jest naprawdę naciagana ;) programowania nie ma prawie wcale :D :D :D

novimexa ale mozna nauczyc sie tego samemu. Swojego czasu tez programowalem proste programy a nie mam nic wspolnego z informa. Najwazniejszy jednak jest zeby miec ten dyplom, chocby lica czy inz i napsiane kierunek: informatyka ;)

przenieść do innego akademika? jak jest miejsce... ale może być ciężko. szczególnie że nie Ty jedne byś pewnie chciała się przenieść :D o tyle jest dobre, że siodemka jest najdroższa, może mało ludzi będzie? :D [wapliwe ;) ]

Fagot: niby tak, ale po US [nie będąc genialnym samouczkiem] pracy w IBM nie dostaniesz :D ;)

ale jakas w branzy dostaniesz :P Lepiej byc chocby informatykiem w szpitalu niz bezrobotnym :P

Jeszcze mam jedno pytanie... W okolicach poniedziałku (15.09) mam się dowiedzieć, czy przyznano mi akademik (ale sądzę, że raczej na pewno :) ). Zastanawiam się, kiedy powinnam pojechac, żeby zająć sobie jakiś pokój? Bo chcę uniknąć sytuacji, kiedy zostaną tylko te najgorsze....

Gość wtedy kiedy zaczyna sie
kwaterowanie, są to zazwyczaj ostatnie dni wrzesnia.