Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie znam angielskiego ni w zab

Kto z Was poszedl na studia, a nie zna j. angielskiego?

Polecane posty

Nie znam angielskiego...wstyd mi z tym, bo teraz takie czasy, ze angielski to podstawa i wiekszosc potrafi sie chociaz dogadac. Od pazdziernika ide na studia i boje sie, ze bede jedyna, ktora ani be ani me :/ Oczywiscie mialam angielski w szkole, ale nie potrafilam sie go nauczyc, poprostu mam jakis wstret i nienawidze sie go uczyc (tak jak wiekszosc ma z niemieckim, ale ten znam perfect bo mam rodzine w Niemczech). U Was na studiach tez sa takie osoby? :/

Nikt? :(

Gość no cos Ty....
ja i jeszcze jakies 20 osob z mojego roku, po prostu poszlismy na niemiecki....

na studiach wybierasz sobie lektorat jaki chcesz nie musisz iść na angielski umiesz niemca to się go uczysz i po sprawie

Gość kundrie
nie będziesz jedyna. jak ja byłam na studiach to były praktycznie dwie grupy początkujące - to sie tylko wydaje, ze wszyscy znaja angielski :P w rzeczywistości jest nieco inaczej ;) i nie na każdym kierunku można wybrać inny jezyk - na niektóych jest tylko angielski

ja tez ide od pazdziernika na studia i mam 2 jezyki: niemiecki i angielski, z niemca zdawalam mature a z anglika nawet alfabetu nie znam

U mnie jak studiowałam też było dużo osób które wogóle nie znały angielskiego, a właściwie mozna powiedziec że tylko kilka osób było które go znały, zrobili nam malutką grupę zaawansowaną ale była za mała i nie opłacało się jej utrzymywać więc wszyscy mieliśmy razem ten angieslki

Ja mialam angielski 4 lata w liceum, ale chyba najgorsza nauczycielke jaka mozna bylo miec (a nigdy wczesniej sie nie uczylam). W 4 klasie nam ja zmienili i okazalo sie, ze my nawet zadnego czasu nei umiemy :D my w szoku, nowa nauczycielka w szooku przez ro starala sie wszystko z nami nadrobic, mature ustna zdalam na 4 minely 4 lata a ja nawet najprostszego zdania nie umiem powiedziec poprawnie po angielsku (co sie okazalo pare dni temu). nie stac mnie na kurs w szkole prywatnej, wiec na razie zamierzam sie uczyc sama w domu, a potem jakies kork, bo wiadomo,ze sama wszystkiego nie ogarne

Na moim kierunku jest tylko jezyk angielski. Zaczne sie go uczyc chociaz nie lubie (te czasy mnie wkurwiaja!) zeby sie chociaz na wakacjach dogadac. Tylko mam nadzieje ze bedzie wiecej takich osob, bo teraz to mi sie wydaje ze bede jedyna ;)

nie przejmuj się :) mój mąż nie znając angielskiego skończył bardzo dobry kierunek na Politechnice. mimo, że na studiach miał lektorat do dalej tego angielskiego nie zna :)

Troche mnie podnioslyscie na duchu ;)

Angielski jest o wiele prostszy od niemieckiego. Jeśli dałaś radę z niemieckim, to angielski będzie szybką przyjemnością. Polecam metodę Sarneckiego-Kałuży i ich projekt Quest for English, naprawdę dają radę. Szkoda, że tylko z angielskim, bo ja bym chciała taki niemiecki opanować :/

Gość gość
Hej, a,czy któraś z was rozpoczęła studia językowe bez dobrej znajomości języka? Właśnie mam zamiar iść na podyplomowe z języka niemieckiego e przedsiębiorstwie z tym że ostatni kontakt z niemieckim miałam 4 lata temu i to na pewno nie byla to nauka specjalistycznego słownictwa. Bardzo chce się uczyć ale też strasznie się boję