Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarna_dziura

pomógł komuś szampon seboregulujący?

Polecane posty

Gość lakasta
a aptece faraceutka polecila mi La Roche Possay- KERIUM (ponad 40zl), zero poprawy.... na mnei nei zadzialal, a mam tak, ze codziennie musze myc wlosy bo nastepnego dnia po umyciu mam takie jakby mi ktos wylal szklanke oleju na glowe....

Ja kupiłam jakiś z rzodkwią (?!), za 20 zł i było lepiej :) tzn mogłam myć co dwa dni, nie codziennie :P

Gość lakasta
jeden dermatolog powiedzial, zebym kupila w aptece szampon dziegciowy i tyle. Kupilam, śmierdzial strasznie, nie pomogl. Zmienilam dermatologa, przepisala mi robiona mieszanke z apteki do wcierania na noc- nie pomoglo. Kupowalam rózne szampony z apteki (nazw juz nie pamietam ale byly to takie kosztujace ok 20zl) po kazdym przez jakis czas moje wlosy nastepnego dnia po umyciu wygladaly jakby wylac na nie, nie cała ale 1/4 szklanki oleju, czyli niewielka poprawa. Po krotkim czasie do kazdego szamponu wlosy sie przyzwyczajaly i w kolko to samo... Ehh juz mi czasem brakuje sil na te moje wlosy.. a przez to, ze skora glowy sie tak przetluszcza to sa one slabe i i matowe... Od trzech tyg biore tabletki anty, mialam cicha nadzieje, ze poprawia mi stan skory, ale niestety jeszcze nie, moze pozniej bedzie jakas poprawa :(

Gość fhksdjfh
Ja uzywalam z Ziaji Sebum Bloker cos takiego za 5 zł. Nawet byl niezly. A obecnie z barwy uzywam szampon z czarna rzepa. Wlosy trzymaja sie 2 dni ;)

no wlasnie ja wczoraj robilam sobie badanie włosów i sie okazalo,ze cala przyczyna tkwi w skorze glowy:o babka polecila mi jakas kuracje z Dory ampulki i szampon za 150zł i dwie maseczki po 50 zł każda :O ale poki co poszukuje jakiegoś szamponu bo troche to dla mnie za drogo...

a wlosy mam tak slabe przez to, ze garsciami mi wypadaja, stwierdzila,ze jak nic z tym nie zrobie to za rok moge miec polowe wlosow mniej :O a i jeszcze zjechała mnie za to, ze uzywam farby pallette...

Gość lakasta
Czarna_dziura- to co drogie niei zawsze jest skuteczne... Oprocz problemu ze skora glowy mam rowniez przetluszczajaca sie skore twarzy, ale tylko w sferze T (czoło, nos, broda), dermatolog dala mi pobki drogich kosmetykow La Roche - zel do mycia twarzy, tonik, krem, fluid na dzien. Probki starczyly mi na miesiac uzywania (byly wydajne) i co? Niby takie drogie kosmetyki i zero poprawy a po miesiacu uzywania juz chyba powinna jakas poprawa byc.. a ja nadal swiecilam sie jak lustro :/

Gość lakasta
Ja jakies 3 lata temu koloryzowalam wlosy na ciemniejsze szamponem do 24 myć palette i powiem, ze wlosy ładnie wygladay :) takie błyszczace, gladkie i w ogole :) ale przy tym, ze i tak musialam je myc ciodzienniebo sie przetluszczaly, to przestalam farbowac bo mi ich szkoda bylo je dobijać, bo to jednak chemia...

ja mam od tej farby ponoc strasznie suche włosy i mam jej nie uzywać bo to co jest w jej skladzie wola o pomste do nieba - tak powiedziala ta babka,ktora badala mi wlosy... tylko, ze palette jako jedyna ma ten kolor, na który farbuje włosy :O