Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawoooooJAZDY

prawo jazdy

Polecane posty

Gość prawoooooJAZDY
potem zostawil mnie sama w aucie i jedzilam po po placu po prostej do przodu i do tyłu to do tyłu to masarka wogole sobie nie moglam trafic :O

hmm no u mnie ta teoria się sprawdza w praktyce, jeżdze fiatem punto :P Zresztą puszczać sprzegło nauczysz się na placy przy łuku :) Mi to wiele pomogło, bo zazwyczaj za szybko puszczałam pod koniec.

Gość oczki zmróż
łoj jojoj... taka metoda jest dobra, ale nie dla wszystkich... sa ludzie których jak od razu puscisz na głebką wode, poradza sobie ale sa i tacy, których trzeba uczyc małymi kroczkami i wcale nie oznacza że sa gorzej kumaci.

Gość prawoooooJAZDY
no wlasnie i mnie sie by przydało mamłymi kroczkami :O:O ale ja jedziłam na palcu na samym sprzegle :O mozna tak na egz??

Gość oczki zmróż
hehe mój instruktor na placu mowił zebym jezdziła tylko na sprzegle...na poczatku to tak...ale potem jak nabrałam wprawy, to zaczeło mi sie nudzic samo sprzegło, więc...dodawałam troszke gazu a jezeli chodzi o łuk, to na sprzęgle, wtedy masz pewnośc ze go nie spoźnisz ale naprawde instruktor nic ci nie mowił jak ma to wygladac?

Gość prawoooooJAZDY
no to jak jezdzilam po miesci to mowil sprzeglo zmein bieg to zmienialam, tłumaczył cos tam ale mi to trzeba naprawde powtorzyc pare razy zebym skapowala o co chodzi :O to bylam moja pierwsza jazda wiec mam nadzieje ze bedize lepiej na nastepnej :O

Gość oczki zmróż
yyyyy no bo przy zmianie biegów wciska sie zawsze sprzegło...teraz to juz cie nie rozumiem...

Gość prawoooooJAZDY
no to wiem ze zawze sie wciska sprzegło to wiem!!! ale problemy mam np. jak mam sie zatrzyamac na skrzyzowaniu i ruszyc i jeszce skrecic?? to co wtedy powoli sprzeglo puszczam gaz i skrecam???

Gość ueeehhhee
"a jak na mnie kolej zeby ruszyc to co puszczam sprzeglo dodaje gazu i jeszce mam skrecic?? kierownica??? " - ano. jak sie chce skrecic to trza kierownica , noga sie nie odepchniesz:D

Gość prawoooooJAZDY
no wiem ale potem nie umie tak wyprostwac kierownicy zeby bylo prosto koła i on mi pomaga :O

Gość oczki zmróż
wciskasz sprzęgło, właczasz 1 bieg, potem powoli puszczasz sprzęgło i on powinien sie zacząc toczyc, twedy mozesz dodac troszke gazu, ale bez przesady!!! no i oczywiscie musisz miec włączony kierunek

Gość prawoooooJAZDY
o ! i o takia odpoiwedz mi chodziło 🌼

Gość oczki zmróż
no i jak skrecasz w prawo, to kierownica w prawo a jak w lewo to kierownica w lewo to chyba logiczne...

Gość oczki zmróż
a pokazywał ci jak sie skreca kierownicą? to jest cos na zasadzie "ręka po ręce" (przynajmniej ja tak to nazywam;)

Gość prawoooooJAZDY
no tak :) tylko z kierownica mi sie myli jak jade do tyłu :O a jesli jade po łuku do tyłu to o ile stopni mniej wiecej kierownice obrucic zeby dobrze skrecic? i potem o ile zeby kola wyprostowac i jechac prosto?

Gość prawoooooJAZDY
Nie, nie pokazywał. A o co z tym chodzi? :D

Gość ueeehhhee
poza tym -to proste, gdybys miala problem z interpretacja kodesku drogowego to jeszcze, a ty sie pytasz jak puscic sprzeglo???? to twoja peirwsza jazda byla! daj spokoj,od takiego tlumaczenia jest instruktor, wkoncu za to mu sie placi!

Gość kundrie
ty nie mysl o ile stopni skręcić kierownicę a patrz jak samochód sie zachowuje :o naprawde, prawo jazdy nie jest obligatoryjne, nie każdy musi je mieć :P

Gość prawoooooJAZDY
no tak tylko boje sie ze po prostu sie i tak nie naucze :O jak dla mnie to trudne :O szkoda ze nie sa popularne auta z automatyczna skrzynia tylko gaz i hamulec :D

Gość prawoooooJAZDY
a ciekawi mmnie to jak chłopaki robia te wszystkie drifty i wgole pala gume :D to jest super :P chcialabym tak umiec ale to chyba fylko faceci maja do tego no wiecie...

Gość oczki zmróż
no ale on ci to powinien wytłumaczyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 powinnas miec słupki. jak zobaczysz słupek to o ile pamietam to trzy czwarte obrotu kierownicy i jedziesz wolniutko na pol sprzegle potem jak go mijasz, powoli prostujesz koła az do momentu kiedy mniejwięcej środek stanowiska będzie na wprost tylnej szyby (tak mniej wiecej wycieraczka tylna bedzie po środku) i powoli dojezdzasz do tylnego słupka a jakby ci lekko samochód zjerzdzał, to niwelujesz kieronica 9jak zjezdza ci na lewo, to kierownica leciutko w lewo, jak na prawo, to leciutko w prawo) - taki balans rany trudno to sie tłumaczy

Gość prawoooooJAZDY
chyba odwrotnie jak zjerdza auto w lewo to kierownica w prawo?

Gość oczki zmróż
niom, sorry;) widze, ze jednak myslisz a z reszta jak sie juz jedzie, to sie nawet nie pamieta która to lewa aktóra prawa bo to wszystko widac i sie czuje

Gość oczki zmróż
ogólnie chodzi o balans

Gość prawoooooJAZDY
no tak dzieki za wytłumaczenie 🌼

Gość oczki zmróż
spokoloko:) ale pamietaj na łuku sie nie konczy ale to juz ci powie instruktor