Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rereeeee

OBOZY ZAGŁADY I KONCENTRACYJNE

Polecane posty

Gość rereeeee
ok,dzieki :* swoja droga- slyszeliscie moze raz historie pewnego 22 letniego Niemca, ktory odwiedziwszy oboz bodajze w Dachau wyrzucil wszystkie dokumenty, wyrzekl sie obywatelstwa i jezyka, i nie chcial zyc w Niemiec?? Tak byl wstrzasniety tym co zobaczyl..

Gość zupa pomidorowaa
rereeeee Nie wiem, czy ja dostaniesz Kupilam w muzeum w Oswiecimiu kupe lat temu. Przeczytalam tylko raz. Plakalam nad ta ksiazka. Za mocne dla mnie. Mam tez inna ksiazke o ucieczkach Polakow z Auschwitz

Gość rereeeee
heh,my tak zawsze.. dajemy z siebie, nie oczekujac w zamian nic i liczac na wspanialomyslnosc innych.. Przyklad najbardziej aktualny to sprawa tarczy w Polsce- Amerykanie dopieli swego, tylko co my z tego mamy??

Jeszcze mi się przypomniało... Nie wiem czy to film, czy książka. "Mnie nie trzeba zabijać". Wyborcza promowała ją. W Dużym Formacie był jakiś jej fragment czy reportaż o głównym bohaterze tej książki. Facet był 5-letnim dzieckiem kiedy zamordowano jego całą wioskę za to, że byli Żydami. To się działo chyba na Łotwie. Potem ten dzieciak przesiedział kilka miesięcy sam w lesie gdzie pochowano ciała... A potem znalazł go jakiś Wermahtowiec czy SS-man, też Łotysz. I w wieku 6 chyba lat został najmłodszym mundurowym...

Gość rereeeee
kurczę, strasznie szkoda, bo to jeden z tytułow które bardziej przykuly moja uwage... :(:( zobaczymy,bede szukac..

Gość rereeeee
O kurczę.. :/

Gość rereeeee
no papapapapa. dzięki!