Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poczatkujaca w kuchni

JAK PRZYGOTOWAĆ KUKURYDZĘ??

Polecane posty

Gość poczatkujaca w kuchni

Kupiłam 3 kukurydze na takiej tacce. Jak je przygotować? Ugotować? Czy może włożyć do piekarnika z termoobiegiem? Poradźcie bo nie mam pomysłu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poczatkujaca w kuchni
Mhm. Czyli piekarnik odpada? A ile ją gotować?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ugotować :) do gotującej wody wrzucasz kukurydzę , po 20 minutach masz gotową - tylko nie gotować w osolonej wodzie- bo będzie się gotować i gotować......

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a najlepiej od czasu do czasu sprawdzić- wydłubać ziarenko widelcem i spróbować czy już miękkie jest

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość możesz posolić wodę
nawet musisz, bo inaczej kukurydza będzie bez smaku, ale posol dopiero, kiedy woda się zagotuje. najlepsza jest z masełkiem lub z sosem słodko-kwaśnym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poczatkujaca w kuchni
Oki :) Dzięki ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość możesz posolić wodę
jeżeli posoli ją po ugotowaniu to może jej coś zgrzytać między zębami. proponuję dosypać soli, kiedy woda się po prostu zagotuje. wtedy kukurydza zdąży wchłonąć sól i bedzie smaczniejsza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poczatkujaca w kuchni
Tak chyba zrobię. Posolę wrzątek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość możesz posolić wodę
życzę smaczengo 🌻 też bym zjadła tak nawiasem mówiąc :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
widzę że są dwie szkoły gotowania - rozwiązanie gotować w dwóch garnkach....:) nic nie zgrzyta , ale jak kto woli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poczatkujaca w kuchni
A dziękuję :) dopiero się uczę radzenia sobie w kuchni, wierzę, że z czasem wprawa nadejdzie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość możesz posolić wodę
cukierasek wodę można solić, ale kiedy zacznie wrzeć-wtedy nie opóźnia gotowania, jedynie przed

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aafretf
do wody w ktorej gotujesz wsyp łyżkę cukru. tak robią wszyscy sprzedawcy gotowanej kukurydzy. potem po ugotowaniu mozesz sobie solic, masełkowac itd.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poczatkujaca w kuchni
Osłodzić, poważnie? Hm.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oczywiście że cukier a nie sól
albo nic - dopiero po ugotowaniu posolić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aafretf
tak, na pewno dodaj cukier, dużą łyżkę:) jest wtedy pyszna. i nie gryzie sie z solą, jesli chcesz jesc z solą:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poczatkujaca w kuchni
Hmm, oki. To sprobuje tak zrobic:):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość możesz posolić wodę
hm, ja soliłam eg przepisu wodę i była pyszna, ale ok... i tak najlepsza jest w kfc ;]

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja tylko raz
posoliłam wodę , a kukurydza się gotowała i gotowała i gotowała :classic_cool: dziękuję bardzo , wolę posolic jak jem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość możesz posolić wodę
po pewnie posołiłaś nim woda się zagotowała po prostu :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MaxKs
Najlepiej zająć się jej uprawą. Ja od kilku lat zajmuje się uprawą kukurydzy. Taka jest najzdrowsza i nie ma żadnej chemii. Jeśli ktoś byłby zainteresowany może sobie poczytać, więcej na http://www.agropolska.pl/uprawa/kukurydza/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×