Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sarunka

Pyt do kobiet o wysokie obcasy

Polecane posty

Gość sarunka

Hejka, mam pytanie, odnośnie sandałek na szpilkach. Otóż rzadko nosze szpilki, tylko okazyjnie, a jeśli już to pantofle zabudowane, tak że noga wygodnie sobie tam siedzi. Natomiast na wesele kupiłam sobie na średniej szpilce sandałki takie czarne i delikatne, tylko ze jest jeden problem... nie wiem jak inne dziewczyny sobie z tym radzą, nie wiem jak wygodnie w nich chodzić. Bez rajstop noga sie nieco poci i sie ślizga do przodu, a w rajstopach jest jeszcze bardziej ślisko. Mam wraże nie że ten podtrzymujący paceczek zaraz pęknie, tak mi noga do przodu idzie:o jak sobie z tym poradzić???? z góry dziękuję!!!

Gość sarunka
plisss

Gość sarunka
hę? tylko tyle??? chyba nie dam sie wyćwiczyć do wesela.. chyba będe musiała iść w innych butach... a kiedyś słyszałam że można talk posypać, czy to prawda??

Ogólnie do sandałków nie powinno się zakładać rajstop. No ale różnie z tym bywa... Jeśi już, to takie najcieńsze, koniecznie bez wzmacnianych palców, założyć tak,żeby szew się schował. Jeśli chodzi o wygodę, to bez rajstop noga się lepiej trzyma, ale mogą bardziej obcierać. A skoro aż tak bardzo Ci noga do przodu się wysuwa, to może są źle dobrane??

Może jakaś wkładka. Taka pod przednią część stopy. Albo dwustronna taśma klejąca:D

Gość //////////////
Są takie wkładki, przykleja sie do buta i stopa sie nie slizga. One sa takie jakby z przezroczystej gumy, nie wiem jak Ci to dokładnie okreslic. Popytaj w sklepach

Gość kup sobie
te silikonowe wkłakadki do butów. popytaj sa prawie w każdym obuwniczym. choć jeśmi masz za duże buty to niewiele ci pomoże

Gość sarunka
ooo było by fajnie z tymi wkładkami. Czy źle dobrane...hmmm, to jest mój numer buta, jak je kupywałąm wydawały sie wygodne, ale to chyba w sklepie zawsze tak jest:o

Gość sarunka
a ile te poduszeczki kosztują??? Nie, buty nie są za duże

Gość sarunka
ehhh, na necie są wkładki ale takie na całą podeszwę... :o

To nie chodzi o długość, ale o to, że ten paseczek jest za szeroki. Jeśli tak, to wkładka faktycznie pomoże, bo stopa się delikatnie podniesie, będzie jakby "grubsza", bo razem z wkładką. W każdym sieciowym sklepie w stylu Deichmann, CCC, Bata mają takie poduszeczki. Można je też kupić w drogeriach, ewentualnie w aptece (Scholl).

zapiętki żelowe to sie nazywa i kosztują cos koło 10 zł w sklepach obuwniczych, sa tez w rosmanie

Nie zapiętki! Z tego co zrozumiałam, to chodzi o przód buta, poza tym jak w sandałki zapiętki włożysz?? To mają byc takie poduszeczki pod przednią część stopy i trochę pod palce. Są jeszcze takie nie tylko żelowe, tylko jakieś węglowe czy coś takiego (w Bacie kupiłam za kilka zł), ale nie wiem, czy w sandałkach nie będą Ci wystawać...

Gość sarunka
och to dzieki dziewczyny, poszukam tych poduszeczek, mam nadzieję ze włoże te buty na weselicho:)

Ta taśma to był żart, ale kiedyś, gdy nie było tych poduszeczek to się wklejało kawał plastra i stopa mniej się ślizgała:) I myślę, że nie warto smarować stopy żadnym kremem, bo będzie większy poślizg.

Gość sarunka
ooo no chyba takie coś to ma być. dziękuję:)

Gość coś takiego Ci potrzebne
niby takie drobiazgi a stanowią o takich istotnych rzeczach :)

tak faktycznie nie doczytalam postu desiree jaka ty praktyczna jesteś:) 🖐️ w kazdym badz razie o wkładki żelowe sie rozchodzi :)