Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość freequa

jeszcze raz...-farbowanie

Polecane posty

Gość freequa

juz raz pisalam ta wiadomosc ale niestety mam troche za malo informacji :( pisalam to w dziale zdrowie i uroda ale moze tutaj wiecej osob bedzie wiedzialo cos na ten temat i przepraszam ze znowu to napisze :( ale musze to wiedziec i nauczyc sie tego... Chcialabym zaczac sama sobie farbowac wlosy bo ostatnio nie stac mnie na fryzjera, tzn.mam inne wydatki. farbowac wlosy musze bo mimo ze jestem mloda(20lat) to przez moje geny mam juz pare siwych wlosow...;/ zawsze mialam pasemka wiec musialam chodzic do fryzjera...teraz farbuje sie na jeden kolor-ciemne wlosy.. Farbowac sama bede pierwszy raz i nie mam pojecia jak sie za to zabrac tzn.jak to wykonac...mozecie mi cos doradzic?? Ps.mozecie tez napisac jakiej firmy farby polecacie?

Gość anka baranka 2 kije
jaki kolor??

ja bym wolala isc do fryzjera mimo wszystko , odlusz kase i bedzie no chyba ze juz naprawde chcesz to sama zrobic to kup farbe w sklpeie zrob to co pisze na ulotce i niech ci ktos pomoze w farbowaniu , farbuj tak jak to robia fryzjerki czyli włosy na 4 czesci podziel po rowno zacznij od tyłu głowy i do góry :)

Gość mase kobiet robi to w domu
i switnie im to wychodzi trzeba tylko dojsc do wprawy. na poczatek mozesz uzyc szmponu koloryzujacego, a jesli wolisz farbe to poprostu ja kup i wykonuj wszystko zgodnie z instrukcja. na pierwszy raz proponuje farbe potrzymac troche krocej niz pisze na ulotce, bo farby sklepowe maja to do siebie ze wychodza duzo ciemniej. uwazaj aby nie pobrodzic skory, uszow itd. wllosy przeczesuj grzebieniem, farbe nakladaj pedzlem, i zaopatrz sie w lusterko, w korym zobaczysz tyl glowy. powinno byc ok.

Gość freequa
naturalnie mam ciemne wlosy i teraz tez mam tak pofarbowane wiec generalnie farbuje na moj naturalny mniej wiecej a robie to przez te siwe wlosy ;/ wiem ze czasem jakas kumpela mi pomoze ale nie zawsze bedzie jej pasowac dlatego wolalabym sama sie nauczyc tego ;/

Gość freequa
czyli nakladac farbe pedzelkiem od odrostow az do dolu i potem przeczesac grzebieniem zeby sie lepiej rozprowadzila? tez jakas kumpela mi mowila ze ona sobie farbuje tak ze najpierw naklada i tez uzywa grzebienia a potem robi cos takiego jakby myla wlosy ta farba..i zostawia na jakis czas i sa dobrze zafarbowane

Gość freequa
podnosze

Gość zmien lekarza albo dostawce
ja nakladam farbe na wlosy reka i rozprowadzam, potem jeszcze wmasowuje tak jakbym myla wlosy i zostawiam. Zawsze wychodzi dobrze.

Ja bym wolała sama nie robić, bo nawet w lusterku tyłu dobrze nie obejrzysz... Przecież jak koleżanka nie może konretnego dnia, to nic się nie stanie, jak się umówicie za dwa czy trzy dni. Lepiej, żeby robił to ktoś. Pomalować komuś włosy to żadna filozofia. Ja zaczynam od odrostów, przeczesuję włosy z jednej strony na drugą i nakładam farbę warstwami, potem tył, na koniec faktycznie zbieram końcówki w taki jakby kok i lekko masuję, żeby całe włosy pokryła farba. Z tą akcją jak przy myciu może być trochę za \"ostro\", bo z farbą może być ciężko rozczesać. Zawsze wychodzą równo i ładnie pomalowane. Ale ja to robię komuś, sobie nigdy nie próbowałam i wolę tego nie robić.

Gość effelinka
czyli robisz praktycznie tak jak sie myje wlosy...a to nie zafarbuje zbyt mocno skory glowy?? Masz dlugie czy krotkie wlosy?? Aha :P i jeszcze jakiej farby uzywasz(firma) i jak dlugo siedzisz z farba na glowie?

Gość freequa
ale ja chce sporobowac:P najwyzej jak cos nie wyjdzie to pojde do fryzjera...tym bardziej mowie ze mam juz dosc ciemne wlosy wiec moze nawet jak cos nie wyjdzie to nie bedzie tego tak bardzo widac a z czasem nabiore wprawy.. A wlasnie, interesuje mnie tez jakie farby polecacie? Czy z garniera sa dobre?

Gość gdgdg
jezu, nie nakladaj najpierw na odrosty te idiotki tak ci pisza bo same maja odrosty, ty odrostów nie masz wiec nakladaj na całośc!! odrazu!!

Ja mam naturalnie jasne włosy ale od lat farbuję na ciemny brąz, początkowo robiłam to u fryzjera ale kiedy stwierdziłam, że za tę usługę płacę raz w miesiącu ponad 100 złotych kiedy ja mogę to sama zrobić za nieco ponad 10 to odpuściłam Zawsze wychodzi mi dobrze, robię to taką samą farbą jak fryzjer wiec różnicy w efekcie nie ma Najpierw robię odrosty przy skórze, później co ok centymetr robię przedziałki i nakładam farbę pędzelkiem, potem włosy nad karkiem, za uszami i tył głowy, czasami pomaga mi mama lub koleżanka ale spokojnie dasz radę też sama Jeśli ciągle farbujesz na ten sam kolor to wystarczy że na 15 minut przed spłukaniem przeczeszesz włosy w celu odświeżenia koloru Na pewno wyjdzie ci ładnie bo to proste a ciemną farbą jest lepiej farbować, bo sama nakładać blond bym się nie odważyła :)

Gość freequa
no wlasnie ja mam odrosty bo juz przeciez farbowalam :P tylko zawsze u fryzjera.. A to cos zmieni jak nie bede tak duzej uwagi przykuwala do tego zeby najpierw zakryc odrosty? Moge cale wlosy pofarbowac normalnie? Aha..i o co chodzi z tym zeby rozczesac?? A jak sie poplacza tak ze nie da sie majac farbe rozczesac to to zle? a jak uczy sobie zabezpieczacie zeby nie pobrudzic? tylko kremem je cale wysmarowac? :P

Gość freequa
aha :P tak w sumie to odrosty to wysarczy ze pofarbuje tylko w okolicach przedzialka plus kilka pasemek nizej no i tak samo z tylu :D zczailam chyba :P

Gość freequa
a co z tymi uszami? zeby sie nie wybrudzily cale od farby? ;/

Gość freequa
pofarbowalam i mi wyszlo :D tylko czywiscie sa czarne zamiast brazowe ale z czasem pewnie sie troche zmyje prawda? :P No i mam kilka przeswitow pod spodem ze starego koloru ale ze to byl braz to nie rzuca sie w oczy ;) mam ndzieje ze z czasem dojde do wprawy :P