Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kabum kabum

czy ktos tu jest tak zryty jak ja i obgryza paznokcie?

Polecane posty

Gość kabum kabum

No wlasnie. Nie moge, poprostu nie moge sobie z tym poradzic. Jestem juz stara dupa-mam 22 lata, a moje paznokcie wygladaja jak paznokcie nerwowo niestabilnego dzieciaka z przedszkola. Od tygodnia ich nie obgryzam- mam jakies gorzkie mazidlo i juz widze , ze zaczynaja odrastac. Boje sie tylko ze tak czy siak je obgryze jak juz beda dluzsze... Macie na to jakis skuteczny sposob? W ogole- sa tu takie osoby ktore obgryzaja pazury? Kiedys potrafilam je wyzrec az dokrwi. Masakra. Wstydze sie obcym ludziom podac reke.... eh... :(

Gość tipsy se zrób
takie krótkie, mi pomogło, nie obgryzam :)

Gość ananananananana123
Ja sie zglaszam. Mam to samo, a jestem od Ciebie starsza :( Potrafie tak obgryzc ze w nocy tak boli, ze musze brac srodki przeciwbolowe. zaczynam myslec o wizycie u psychologa.

Gość starsza jestem od Ciebie
i też z tym walczę ale moje paznokcie wyglądają względnie już. Mi pomogło stałe dbanie o ich wygląd. Do tej pory ciągle mam malutką satysfakcję ze zwycięstwa nad sobą gdy mam staranny manikiur , ładnie pomalowane paznokcie. Teraz, kiedy masz ciut dłuższe może warto iść do kosmetyczki, niech Ci je trochę "nakieruje" - zrobi porządek ze skórkami, nada kształt, pomaluje jasnym lakierem. Będzie Ci szkoda obgryzać, zobaczysz :) Potem nie dopuszczaj nawet do małej niedoskonałośic, bo będzie cie korcić, żeby ją "poprawić" ząbkami :) Ja nosze zawsze przy sobie pilniczek (szklany), radełko do skórek (w razie zadziora) i lakier, którym mam paznokcie pomalowane. W razie awarii od razu poprawiam, bo inaczej zaraz palce odruchowo idą do buzi... PS. Mój facet uwielbia czerwone pazurki, to też ładnie dopinguje :)

Gość mncklshnv
ja tez obgryzalam- to jest jak z rzuceniem palenia- trzeba sie zaprzec to przestaniesz :) piszesz ze juz tydzien nie obgryzasz-bankowo troche podrosly a to juz spore osigniecie dla takich glupkw jak my. dasz rade- tylko sie kontrolu bo casem lapy same wedruja do ust....

Gość starsza jestem od Ciebie
ja sobie na początku założyłam dwa pierścionki, każdy na jedną rękę - nigdy biżuterii nie nosiłam, do paskudnych paluchów, wiadomo, po co ;/. ale jak tylko podnosiłam dłoń do twarzy, błyskało mi pierścionkiem po oczach i zapalała sie czerwona lampka - stop!. Kombinuj, różnych spoobów próbuj. W głwoei stwórz sobie zakaz: ZAKAZ wkładania rąk do st, trzymania przy twarzy. Chyba ze coś jesz :) Byle to nie były Twoje paznokcie. Powodzenia

tez kiedys obgryzalam :/ ale zawsze jak patrzylam na krotkie obgryzione paznokcie u innych osób to mnie odrzucalo, bo bardzo brzydko to wyglada :/ i w koncu przestalam. ale najczesciej obrgyzalam w jakichs stresujacych sytuacjach