Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość toyota88

po co w ogóle chcecie mieć dzieci?????

Polecane posty

Gość toyota88

po co? to takie fajne?

Gość mmammamija
fajne to mało powiedziane.

Gość Allegrowiczka od lat paru
Podam Ci 20 powodów po co.....:P 1. Dzieci są przyszłością świata. 2. Dzieci otwierają wiele drzwi. 3. Wprawdzie wszystkie dzieci są nasze, ale w kapitalizmie liczy się tylko to, co własne. 4. Lepiej mieć źle wychowane dziecko niż dobrze wychowanego psa. 5. Im więcej dzieci poczniesz, tym lepiej, bo one są czwartym, najważniejszym filarem twojej emerytury. 6. Udowodnisz, że życie poczęte to nie tylko domena księży. 7. Zrozumiesz, co to znaczy ponosić długotrwałe konsekwencje krótkotrwałej przyjemności. 8. Mając dzieci, może zaczniesz wreszcie być dorosły. 9. Kiedy twoja kobieta powróci po porodzie do smukłej figury, odkryjesz na nowa jej urodę. 10. Kiedy twoja kobieta już urodzi, zajmie się dzieckiem i wreszcie przestanie zajmować się tobą. 11. Skończą się nocne balangi z kolegami, co tylko wyjdzie ci na zdrowie. 12. Zacznie się czuwanie nad łóżeczkiem, co uczyni z ciebie lepszego człowieka. 13. Znowu będziesz mógł bawić się kolejką. 14. Nauczysz się chować przed dziećmi lekarstwa, prezerwatywy i wiertarki, nauczysz się porządku. 15. Będziesz dumny, gdy jajko okaże się mądrzejsze od kury. 16. Poznasz uczucie szczęścia, gdy dziecko dostanie w szkole szóstkę, co tobie nigdy się nie zdarzyło. 17. Poznasz uczucie nieszczęścia, gdy dowiesz się, że za szkody wyrządzone przez dzieci odpowiadają rodzice. 18. Rosnące lawinowo wydatki na dzieci wybawią cię od udręki, jak zainwestować oszczędności. 19. Posiadanie dzieci, to najlepsza szkoła przetrwania. 20. Dorosłe córki i dorośli synowie mają fajne koleżanki.

Gość mama dorosła
niektóre lubią dzielic się z innymi;) tym co mają. Mam dorosłą córkę, i uwielbiam ją:).Czesto się spotykamy,lubimy ze sobą rozmawiać,razem biegamy po sklepach,ogólnie jest fajnie:) Jest moją najlepszą przyjaciółką.

Gość toyota88
okey, miło że tak wszystko powymienialaś, ale... ja jestem dziewczyną :) a to tak wszystko skierowane było raczej do faceta. Mam 20 lat, nie myślę nawet o dzieciach, wiadomo studia, plany itp. I nawet nie mam takiego jakiegoś instynku macierzyńskiego, bardziej rozczulam się nad szczeniaczkiem:) Ciąza jako stan mnie przeraża :) nie wiem czemu. Pytanie - ot tak, chciałabym znać powody, którymi się kierują ci ludzie, którzy się na to decydują. Pozdr.

Gość mieć dzieci to
widzieć przemijający czas z innej perspektywy. Zauważać przemijające pory roku, z całym ich urokiem - zima z pięknymi płatkami śniegu,kuligiem, ogniskiem, jazda na sankach, czy łyżwach. Wiosna to bukiety kwiatów zbierane dla mamy, w każdym wazoniku w mieszkaniu. To wianuszki na głowie córki, z koniczyny, która kiedyś była zwykłym zielskiem, a z połączeniem brązowych dziecięcych oczu jest śliczna. Wiosna to jaszczurki wylegujące się na kamieniach, które kiedyś były obrzydliwymi robalami, a teraz są rodzinką sąsiadów - Heleną, Heńkiem i małym Józikiem na kamieniu w ogródku ;P Lato to świetliki łapane w ręce i do słoików... To cykające świerszcze, poszukiwane w trawie..... To chlapanie się wodą i gra w piłkę nad jeziorem, zamiast leżenia plackiem na kocu, czy materacu To wycieczki otwartą kolejką wąskotorową nad wodę, zamiast szybki wyjazd autem Jesień to miasto ludzików z kasztanów i żołędzi, śliczne korale, kolczyki, bransoletki z czerwonej jarzębiny Spacery i zbieranie pięknych kolorowych liści na bukiety i ozdoby okienne:) .............. I można by tak pisać i pisać... Nie wyobrażam sobie mojego życia bez dzieci :o

Gość kobietą jestem też
dziecko to jedyna osoba na świecie,która nigdy cie nie zdradzi,kocha zawsze i bezwarunkowo

Gość mieć dzieci to
hmm.........kobietą jestem też>>>>>>>to akurat jakiś pusty slogan Niestety nie wszyscy mają mieć takie dzieci.

autorko- ja w twoim wieku nawet nie myślałam o dzieciach, nei chciałam ich mieć. teraz mam 27 lat , 15miesięcznego synka, który jest cudowny i daje mi siłę na to, żeby mieć dlA NIEGO CIERPLIWOŚĆ ;) ❤️

i po co urzadzac swięta jak nie dla dzieci? to one ciesza sie najbardziej a my wtedy razem z nimi,odkrywamy wszysstko na nowo

Gość plumm
aby miec sens zycia:O

Gość po co dzieci
Pry odrobinie szczęscia dobrze je wychowam, aby na starość nie zostać sama jak palec, zeby ktos wpadł czasem do starej matki na herbatke, zeby kiedys miec wnuki (daj Boze by dzieci chciały miec dzieci) i móc poznac jak to jest dostac fioła na punkcie wnuków, zeby to wszystko co po mnie zostaje przydało sie komus mi najblizszemu, a nie poszło w łapy chciwych i obcych ludzi.

Ja teraz na nowo odkryłam uroki zabawy. jak siedzę z synkiem, bawię się samochodzikami, buduję z klocków- to nie myslę o niczym innym, odprężam się niesamowicie, jak nigdy! :)

Gość po to aby na starosc
miec wnuki:) poza tym fajnie jest miec takiego malego towarzysza zycia, jakim jest dziecko. mozna zabierac je w rozne miejsca, pokazywac swiat... partner moze odejsc, przestac kochac, zdradzic - dziecko zawsze bedzie przy tobie:) (oczywiscie dziecko prawidlowo uksztaltowane, z wpojonymi od dziecinstwa wartosciami;)

Gość gala anonima28
sol angekica podpisuję się pod twoja wypowiedzią ja mam 28 lat i teraz pragnę dziecka ale kiedy miałam 20 nie chciałam tak naprawdę zmieniło się to od jakiegoś roku choć od 5 lat jestem mężatką .

Gość autorko
masz dopiero 20 lat, więc na instynkt macierzyński masz jeszcze czas:D Pozdrawiam

po to by kochac takiego małego człowieczka , po to by mały człowiek połaczył mnie i ukochaną osobe

zeby mi sie nie nudzilo po p30 i zebym miala z kim swiat zwiedzac

Posiadanie i wychowywanie dzieci to cięęężka praca. ALE - jak dziecko okazuje Ci tą jedyną w swoim rodzaju miłość - to jest C U D O W N E !!!!

Gość znam rodzinę
rodzice mają ok 80, dzieci troje po 45-50 lat, kilkoro wnuków, prawnuki są fajną rodziną, są bardzo zżyci, często się spotykają wnuki mimo, ze mają swoje już zycie /wkraczają w dorosłość/, często zagladają do dziadków, tak sami z siebie, nikt ich nie zmusza widzę też jak moja mama traktuje wnuki i jak one do niej się garną chciałabym kiedyś, na starość mieć takie dobre relacji z moimi dorosłymi dziećmi, ich małżonkami i wnukami :D z resztą ja lubię dzieci na każdym etapie ich rozwoju jest coś cudownego gdy zaczynaja uśmiechać się, siadać, chodzić, spiewać...a za chwilę idą do szkoły dzieci to cały świat :)

Gość dziecko niesamowicie odmladza
dodaje energii. mozna robic rozne fajne rzeczy, ktore sie lubi/lubilo, ale z racji wieku nie wypada;)np. ja uwielbiam kolorowac flamastrami w kolorowankach mojej corki czy bawic sie z nia lalkami;):P

Gość dziecko niesamowicie odmladza
a w dodatku miec taka swoja mala miniaturke i odkrywac w niej podobienmstwo do siebie, partnera, czlonkow rodziny - to jest cos!;)

Faceci zawsze chca mieć dzieci bo gó..no przy nich robią,tylko nie piszcie o kasie bo teraz to obie strony kase przynoszą i coraz częściej kobieta wiecej

Gość Magdalena***
woda_toaletowa ----- no nie zawsze kobieta zarabia więcej... Ja zarabiam tylko ok. 300 złotych miesięcznie (dorabiam w domu na pececie, zajmuję sie dzieckiem), natomiast mój mąż zarabia ok. 2200 netto..

Gość kochana autorko
nie sluchaj głupich powodów, jeden , jedyny prawdziwy to taki że po prostu wpadki zaliczają i tyle.

Gość anty-Halina
Moja droga Twoje pytanie jest bardzo dziwne,bo brzmi mniej wiecej tak:po co w ogóle chcecie życ?po co w ogóle sie zakochujecie?po co w ogóle chcecie byc szczesliwi?....

Gość kochana autorko
dziecko to jedyna osoba na świecie,która nigdy cie nie zdradzi,kocha zawsze i bezwarunkowo co za bzdura, milion powodów na zaprzeczenie możnaby podac

do kochana autorko - masz mase kompleksow albo po prostu mama cie nie kochala :O trudno, niektorzy maja w zyciu pecha. a dziecko nie zdradzi i kocha bezwarunkowo to tylko wtedy, gdy ma kochajacych rodzicow, ktorzy wpajaja mu od malego pewne zasady i wartosci. w wiekszosci rodzin tak jest, choc moze w twojej sytuacji trudno w cos takiego uwierzyc:( duuuuzo milosci ci zycze🖐️