Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajednaaaaaa

Co czują faceci, którzy odchodzą od kobiety w ciąży?

Polecane posty

Gość taka jednaaaaaaa
W tym sęk chyba, że rodzina ma wpływ na Niego. Do tego jeszcze pewnie dochodzą oabwy jak sobie ze wszystkim poradzi.

"Sissy (sissy123@wp.pl) Komi, proszę Cię, bądź poważny... Facet, który odchodzi od kobiety w ciaży to jest mega sukrwiel nie godzien bycia nazywanym mężczyzną, a kobieta która zostaje z tym dzieckiem jest wielka, wspaniała, dobra, madra, inteligentna a po przeczytaniu ksiązki o jakiejs zołzie znajdzie poczucie własnej wartości " Ale jeżeli chciał skrobanki to skurwielem jest kto inny:P.

Gość taka jednaaaaaaa
Amant Tobie już podziękuję za wyczerpującą odp na pytanie. Te Twoje domniemania mnie powalają za każdym razem jak Cie czytam :p

Gość takajednaaaaaa
podnoszę, może o tej godzinie więcej jest osób co znają temat z autopsji.

Gość belia
Ja znam z autopsji. Uważam, że twój przypadek jest o tyle skomplikowany, że twój chłopak najzwyczajniej w świecie - oszukiwał cię. Swiadomie lub nieswiadomie. Być może wierzył że cię kocha byc może chciał wierzyć, fakt jednak że wymiękł w obliczu faktu świadczy że jego uczucie było mocno niedojrzałe i oparte raczej na wyobrażeniach o miłości niż prawdziwej miłosci. Moim zdaniem ten chłopak to co teraz czuje to strach i chęć ucieczki do dalekiej jaskini - odpowiedzialnosc go przerosła, fakty go stłamsiły, czuje się beznadziejnym tchórzem i najprawdopodobniej chciałby zaczać gdzieś indziej z czystą kartką i od nowa. Nie sadzę niestety by darzyl cię i nienarodzonego potomka prawdziwym uczuciem...ale nie przeczę że w któryms momencie jak zycie go kopnie w dupe zapragnie wrócić i zrobi duzo by cie omamic na powrót tłumaczać się mlodosćia i głupotą przeszłości. Pytanie tylko czy ty tego chcesz. Zle sformułowałas topi bo nie pytasz tak naprawdę ogolnie tylko szczegolnie - o swoja sytuację. W ogolności facet odchodzać od cieżarnej czuje dokladnie to co czuł do niej jak nie była cieżarna. Czasem kobieta jest tylko KOCHANKA, czasem tylko przygodą, a czasem próba. Czasem a nawet bardzo czesto dziecko jest zwykłą wpadką i w takim wypadku ciezko wymagać od mezczyzny by sie poświecił w imie potomstwa. Najwazniejsze by się go nie wypierał i odpowiadał za nie finansowo...niestety takzę wymaganie kontaktu i miłosci do takiego dziecka jest nie fer ze strony kobiet...bo bycie dawca spermy nie czyni kochajach ojców i kochanych dzieci. Dlatego jesli to wpadka z nowopoznana kobietą to chmastwem jest nazawac faceta chamem ze ja zostawia. Wrecz mu wspolczuję tak jak jej bo czeka ich odowiedzialność. Dlatego drogie panie, zgodnie z teoria ewolucji, mezczyzni maja nieograniczone mozliwosci zapladniania a kobiety OKRESLONA LICZBĘ JAJECZEK by STARANNIE DOBIERAC kandydata na ojca naszych dzieci . nie dać sie zwodzić słowom i czczym obietnicą ...kochane facet jak pragnie - to powie absolutnie wszysto...Na nas moje drogie spoczywa odpowiedzialność ALE I PRAWO WYBORU. Facet tak naprawde to czesto marionetka.Daltego nie zadawajmy sobie pytania co czuje jak nas porzuca - tylko pilnujmy zeby nie zaliczyc wpady - a tym ktore zostały oszukane pernamentnie - szczerze wspolczuje. badzmy zatem czujne.

nienawiść do tej kobiety, poczucie wykorzystania, wpadłem bo panienka nie zabezbieczała się i kłamała po 2 mies twierdzi że jest w ciązy, pogoniłem i będę sprawdzał czy to moje bo pół miasta szmatę miało

Gość zawsze to powtarzam idiotkom
Że dla mężczyzny na żonę najlepsza dziewica:D

Małżeństwo nie dla takich szmat, jak Ty. Szkoda dla Ciebie dziewczyny. Co Ty mas ztakiej do zaoferowania teraz, oprócz HPV, żółtaczki i dziecka na boku? Takiego to bym kijem nie tknęła.

Gość mis pryszczatek
szkoda, że fiuta dajesz kazdej lepszej puszczalska ścierka z ciebie

błąd kobie to Nie moge czytac Twoich wypowiedzi!Masz ograniczone myślenie, i zapatrywania na ten temat!To,że Ty obracasz sie w takim , a nie innym towarzystwie nie oznacza,że w każdym innym przypadku jest dokładnie tak samo, taka sama przyczyna!Gratuluje otoczenia, tylko pozazdrościc znajomych!:o Musisz poszerzyć swoj światopogląd.Są rozne przypadki, z róznych przyczyn facet odchodzi.Nie dziwie sie autorce,że jest zaskoczona zachowaniem \"jej\" faceta.Dla mnie taki facet to DNO.Co innego wpaść z laska na dyskotece, a co innego bedac w zwiazku partnerskim!tez uważam,ze bycie z kimms z litości jest bez sensu.Lepiej nie wiazac z sie z taka dziewczyna z dyskoteki, bo marnujemy Swoje zycie i tej dziewczyny, nie wspominajac o dziecku.Które juz na starcie jest przegrane.Lepiej niech kazde uklada sobie sam zycie.Wtedy jest szansa ,ze ona znajdzie odpowiedniego partnera z którym taka rodzine nienarodzonemu dziecku stworzy!Zachowania takiego TYPA jak ten autorki, jest nieodpowiedzialne,lekkomyslne i niewytlumaczalne!To typ tchórza i tyle!

Gość mirriiaamm
upupupipiuyup

"Co innego wpaść z laska na dyskotece, a co innego bedac w zwiazku partnerskim!tez uważam,ze bycie z kimms z litości jest bez sensu.Lepiej nie wiazac z sie z taka dziewczyna z dyskoteki, bo marnujemy Swoje zycie i tej dziewczyny, nie wspominajac o dziecku.Które juz na starcie jest przegrane.Lepiej niech kazde uklada sobie sam zycie.Wtedy jest szansa ,ze ona znajdzie odpowiedniego partnera z którym taka rodzine nienarodzonemu dziecku stworzy!" To jakiś żart? A dlaczego ta dziewczyna z dyskoteki ma zostać z dzieciakiem, może ona nie chce? Dlaczego ten chłopak z dyskoteki ma się nie zająć własnym dzieckiem, tylko wszystko na kobiete zrzucasz? Żeby ona sobie szukała kogoś kto się zajmie ją i jeszcze cudzym dzieciakiem? Bo on tylko wetknął siusiorka i nie wiedział, że z tego może być bachor? Czy dlatego, że dziecko jest bardziej kobiety niż faceta?

Bo niestety w naszej rzeczywistosci to kobieta zostaje zdzieckiem i je wychowuje!Co nieoznacza,ze ten przygodny facet z dyskoteki nia powinien pomagac jej w tym.Powinien rowniez zaangażowac sie w wychowanie dziecka,dawac pieniadze, spedzac z wlasnym potomkiem czas!Ale... no własnie to,że powinien nie oznacza,ze taki nieodpowiedzialny łajdak będzie tak robił.Nie mamy wpływu na to jak sie bedzie zachowywac.Lepiej dla niego i niej,zeby dali sobie spokoj.Bo ta dziwczyna niz z takiego chlopa nic nie bedzie miała.Tylko wiecej nerwów sie nabawi, niż zmusi go do czegokolwiek.

Gość porzucona maja
Nie umiem wytlumaczyc dlaczego mnie zostawił.Niby wszytsko bylo w porzadku a jednak odszedl, pomimo ze mowil ze pragnie tego dziecka:(

Gość onaonaonana
facet ktory zostawia dziewczyne w ciazy to nie facet, to taka kurwa meska bo facet powinien byc odpowiedzialny.

Gość Balia
Wyszłam z kąpieli, przeczytaj proszę mój post. Realia i natura są właśnie takie to dziecko jest BARDZIEJ KOBIETY. nie bez kozery jest przysłowie "dziecko ojców możesz mieć nastu - ale matkę tylko jedną" dlatego taka kobieta z dyskoteki będzie sama z dizeckiem skoro posżła do łóżka z facetem bez zabezpieczenia- kobiety gdzie wasza odpowiedzialność i wyobraźnia. Nie można mierzyć meżczyzny i kobiety jedna miarą bo natura stworzyla nas inaczej - koiety decydując sie na przypadkowy seks biora ryzyko tego ze BEDA SAME Z DZIECKIEM. A co do kontaktu potem takiego przypadkowego ojca z przypadkowym dzieckiem to jest JUZ SPRAWA INDYWIDUALNA bo jeśli się nie kocha i nie pragnie być ojcem to zmuszanie sie do tego krzywdzi tylko oboje. A na pytanie dlaczego kobieta ma zostac z dzieckiem skoro NIE CHCE GO? Nie nie musi zostawac z dzieckiem może je bez zadnej odpowiedzialności zostawić w szpitalu i pozwolic być kochanym przez NIEPRZYPADKOWYCH RODZICÓW. Kobiety szanujmy się i nie oczekujmy od mezczyzn ze tylko dlatego ze "umoczyli" staną się ojcami - powtarzam dawca spermy nie staje sie ojcem. Bezwzgledna i nieodwracalna powinna byc obopulna odpowiedzialnosc FINANSOWA dodatkow taki delikwent powinien placic alimenty rowniez kobiecie pod koniec ciązy - aby nie byla stratna ze nie moze pracować. Ale tylko tyle moje drogie - dobrze wybierajmy biorców naszych jajeczek po to mamy ich ograniczona ilosc. Doświadczenie pokazuje jednak ze kobiety szafuja ciązami dla wlasnych interesów..i to tez niestety smutna prawda nawet jesli nie mowimy tylko o kasie - sa naprawde rozne interesy. czasem nieodzwajemniona milosc i debilna proba zcalenia zwiazu poprzez manipulacje partnerem...wiem to bo sama tak zrobilam i pomylilam sie - bo to nic nie zcalilo.

Balia - wiem przecież o tym. Ale uważam że to swojego rodzaju biologiczna i prawna niesprawiedliwość, że na kobietach ciąży większa odpowiedzialność. Skoro na nas zawsze spada najgorsza robota, to powinny być dla kobiet większe przywileje prawne, a tu doopa. Kobiete w ciąży można wylać z pracy, kobiete z małym dzieckiem się do pracy nie przyjmuje. Od alimentów można się wymigać - jak ktoś ma głowę na karku, to może tak zakombinować, ze nie będzie płacił. I jeszcze taka samotna matka będzie wyklęta przez społeczeństwo (to zjawisko na szczęście już mija). A gdyby tak nałożyć prawny obowiązek opieki zarówno ojca, jak i matki nad dzieckiem? Może wtedy by się wszyscy po równo zastanawiali, zanim zaczną "robić seks". Najwyższy czas, żeby faceci dorośli (w sensie społecznym), bo jak narazie to wszystko im wolno i nic im nie można narzucić. Zapłacą (albo i nie) i mają z głowy.

Gość olejzpierwszego
na kobietach zawsz lezala i zawsze bedzie lezec wieksza odpoweiadzialnosc za dziecko.. i nie trzeba nic zmieniac w prawie... bo juz z tego wzgledu latwiej jest kobiecie wyrwac cos do poruchania niz facetowi... (moze mam zaczac zakladac topici tutaj i protestowac na jazwna niesprawiedliwosc?? :-D) a co do calego tematu - kobiety od dawna wiedza ze w przypadku ciazy to one zastana z dzieckiem.... czy wplywa to na ich wybor partnerow ?? rczej nie - ile jest takich co leci na sympatycznego i spokojnego faceta bo sie facet nadaje na ojca?? raczej najpierw robia dzieciaka z jakims przystojniakiem co moze miec kazda a potem szukaja dziecku ojca gdzie indziej.. a na koniec dodam jescze jedno - temat jest o tym co czuje facet kiedy zostawia kobiete w ciązy... a ja spytam orginalniej - co czuje kobieta i jakie sa jej motywy jak zostawia faceta i chce sama wychowywac dziecko.... ? spodziewam sie juz jakie padna odpowiedzi - bo ma powazne powody ku temu, bo cos nie tak z facetem itp itd. teraz porownajcie sobie to co piszecie o facecie co zostawia kobiete w ciazy z tym co byscie powiedizeli o odrwotnej sytlacji - moze dojdziecie do jakis wnioskow na temat siebie swiata i ogolnie roznic w ocenieniu ludzi.... no odpowiedz na ten topic juz bedziecie miec

odwrotna sytuacja, to by była, gdyby kobieta zostawiła faceta w ciąży... a to, o czym piszesz - załóż osobny topik, bo tu mowa o czymś innym Porównywanie tego, że kobiety są obarczone wychowaniem dzieci i że kobiety-matki są dyskryminowane na rynku pracy, a przecież samotne matki są gównym żywicielem rodziny do tego, że \" latwiej jest kobiecie wyrwac cos do poruchania niz facetowi to jawna niesprawiedliwość\" jest śmieszne i nawet szkoda komentarza dla gówniarza, co pisze takie bzdury :o

Gość takie tam duperele...
Miałam jeszcze gorzej- mąż odszedł do kochanki, gdy okazało się, że będziemy mieli drugie dziecko...Były wyzwiska, epitety, nie tylko pod moim adresem ale także pod adresem tego maciupkiego chłopczyka...Udusił się pępowiną w 9 miesiącu ciąży...I choc minęło już trochę czasu oddałabym wszystko, aby urodził się cały i zdrowy- byłam gotowa na bycie samotną matką. Koszmaru, jaki przeżyłam nie da się opisac- najgorszemu wrogowi nie życzę! A twarzy tego gnoja, który do tego wszystkiego doprowadził czyli byłego męża, już nie pamiętam.

Gość olejzpierwszego
wyszła z kąpieli... co ty wogole piszesz.. brak ci argumentow i probojesz ucinac dyskusje... jesli topic jest o sytlacji w ktorej facet zostawia kobiete w ciazy i wszyscy widza ta sytlacje z jednej strony - tzn. ze facet jest nie odpoweidzialny... to popatrz na sytlacje z drugiej strony tzn. kiedy to kobieta zostawia faceta i sama chce wychowywac - tez facet jest wtedy tym winnym.... w zasadzie to zastanawiam sie czy mozna byc facetem i nie byc winnym... :-O ?? a jak dla mnie wiadome jest ze jak ktoss kogos oczernia i oskarza to przewaznei problem jest po stronie tego co oskarża - kobiety z malym dzieckiem mysla tylko o dziecku a facet schodzi na drugi plan i ma tylko zarabiac i pomagac przy wychowaniu dziecka... odrazu jest mniej sexu, facet zapracowany kobieta zmeczona nie ma czasu na to co kiedys i wiadomo ze po pewnym czasie - tzn. paru latach czegos takiego ma sie dwie zupelnie obce sobie osoby

Gość takie tam duperele...
olejzpierwszego....szkoda czasu, aby skomentowac twoją wypowiedź...po prostu żenada.... ....czy ty czasami nie jesteś facetem, który pozostawił ciężarną bez opieki a teraz próbuje się po chamsku tłumaczyc z własnego gnojarstwa...???????

Gość znam niestety wiele takich
przypadków. Zaczynając od takiego, gdzie dziewczyna zachodzi w ciążę, jest w związku z facetem wiele lat, ale to raczej nie jest jego dziecko, wiele osób o tym mówi, zdaje się, że jej juz teraz mąż o tym wie, ale na n-k pozuje do zdjęć ze "swoim synkeim" i wydaje się być szczęśliwy. Mamy więc przykład, gdy to ona jest tą złą. Znam też przypadek, gdy facet zostawił swoją wieloletnia dziewczynę po tym jak zaszła w CHCIANą I PLANOWANą ciążę. Stwierdził, że nie jest jeszcze gotowy, by zostać ojcem. Mam wiele koleżanek - samotnych matek. Radzą sobie lepiej lub gorzej, ale muszą dawać radę, bo mają dziecko. CZy są z "dawcą nasienia" czy nie, to nie jest istotne, ale dlaczego gaceci zapominają o tym, że mają dziecko? Czemu to kobieta ma zmieniać pieluchy, być 24h przy dziecku, ma wyrzekać się przyjemności a taki padalec w międzyczasie korzysta z uroków wolności i jeszcze do tego nie płaci na dziecko lub płaci marnie? Przecież ciąża to nie "wina" tylko kobiety.

Jak to co czują? Nic nie czują, bo to zimne dranie są, pozbawione uczuć wyższych. Oczywiście upraszczam sprawę, ale nie chce mi się robić dziś analiz ludzkiej psychiki.

Gość Młodaaa
A ja znam przypadek starszej koleżanki. Zaszła w ciążę z chłopakiem, który prócz niej zapłodnij w niemal w tym czasie inną laskę. Na końcu przyjechał z rodzicami obejrzec posagi jednej i drugiej i na koniec z jedną się ożenił, a druga olał i jej dziecko. A tą pierwszą zdradza. Takiego chama jak opisała trzeba wykastrować.

" kobiety z malym dzieckiem mysla tylko o dziecku a facet schodzi na drugi plan i ma tylko zarabiac i pomagac przy wychowaniu dziecka... odrazu jest mniej sexu, facet zapracowany kobieta zmeczona nie ma czasu na to co kiedys i wiadomo ze po pewnym czasie - tzn. paru latach czegos takiego ma sie dwie zupelnie obce sobie osoby" Przecież dla rodziców najważniejsze jest dziecko :o Nie tylko dla matki :o Facet nie tylko ma zarabiać, ma wychowywać dziecko, które jest też JEGO dzieckiem, a nie tylko jej. To chyba normalne, że dziecko jest na pierwszym planie DLA OBOJGA RODZICÓW. Mniej seksu? Przez 6 tygodni po porodzie nie można współżyć, bo jest to NIEMOŻLIWE, a często kobieta czuje ból jeszcze do pół roku po porodzie, to co - ma zaciskać zęby i uprawić seks przez łzy? A jeśli jest zmęczona, bo tylko ona wstaje do dziecka i tylko ona robi wszystko w domu, to co ma skakać z radości, że tym razem duże dziecko jej pospać nie da? I jeśli u Ciebie był taki schemat, to nie znaczy, że u każdego w domu się to działo. Niektórzy mają kilkoro dzieci i są szczęśliwymi rodzicami, bez wyżej opisanych przez Ciebie "dramatów". A jak nie jesteś w stanie pojąć, że dziecko zajmuje pierwsz plan w rodzinie, to nie rób dzieci. No normalnie wielki szok, że dziecko jest najważniejsze dla matki :o