Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka..jedna

ON nie jest juz ksiedzem..bedzie moim mezem

Polecane posty

Gość gość
Znam ten artykuł. Wiem że kapłanem jest się do końca życia. Niezależnie od decyzji w późniejszym życiu. Dostrzegam wyjątkowość dłoni kapłana. Chętnie składam na nich pocałunki. Moja kół koloratka ma piękne dłonie.

Gość gość
Niech tylko ktoś mi uzasadnieni jakim cudem w oczach instytucji kościelnej celibat to oddanie się innym rodzinom, to miłość do wszystkich której nie można dzielić mając żonę, podczas gdy ta sama instytucja przyjmuje w swoje szeregi byłych pastorów wraz z ich rodzinami mięśniach ich księżmi. Rozumiem to jako uuznanie że można być dobrym księdzem wwypełnić swoje obowiązki mając jednocześnie żonę....

Gość gość
Żonaci księża to fakt w kościele katolickim. Faktem też jest hipokryzja w obronie celibatu.

Gość gość
Oby znieśli celibat.

Gość gość
Myślicie, że papież Franciszek może tego dokonać? Osobiście nie sądzę, ale łudzę się.

Gość gość
https://wobroniewiaryitradycji.wordpress.com/2013/10/09/papiez-franciszek-broni-celibatu-i-zycia-konsekrowanego/ A jak z ciekawości pytam. A co wy "cudne" panie co widzicie w tych ksieżach? Mi się nigdy nie podobał żaden ksiadz. Ale świecki nie jeden - tak. A wy co? wąż strodawany się pomiędzy kręci. Kusi was, kusi...bo co? bo delikatniejszy, kulturalniejszy...? przy ludziach, przy wiernych a gdzieś tam za zapleczu wychodzi o nim prawda, że zaborczy, władczy, wybuchowy, nierozważny itd. itp. bo to tylko człowiek, durnoty! Zostawcie cich!

Gość gość
Takie związki nigdy nie są szczęśliwe. Brak błogosławieństwa po prostu.

Gość gość
To tylko zawsze wróży nieszczęściem, bólem, dysharomonią, wysoką ceną..dlatego nie chciałam być księżowską kochanką.

Gość gość
Miłość nie wybiera. Jeśli się nie dąży do bycia z księdzem to chyba nie grzech, nie? Aczkolwiek przeszkadza w skupieniu na Mszy :/

Gość gość
bo to tylko człowiek, durnoty! Zostawcie cich! x To wyjdź za mąż za nadczłowieka jeżeli nie pasują Ci zwykli ludzie i odwal się od innych.

Gość gość
6:23 Już wyszłam za mąż. A mój mąż nie jest nadczłowiekiem. I nigdy nie opcjonowałam w księżach. Ksiądz to ksiądz. Pa!

Gość gość
A miłość właśnie wybiera, wybiera...Miłośc jest dostojna i ma klasę.

Gość gość
Bo miłość to według kościoła wybór-decyzja że z tą/tym chcę spędzić życie. Reszta to zakochanie a na nie nie ma niestety się wpływu. jak to na emocje. Literatura jednak miała rację że romantyczna miłość to musi być nieszczęśliwa lub pelna przeszkód czy wręcz zakazana..... Mimo że okupiona cierpieniem to jednak jest mocna i trwała.... Jest wręcz obiektem porządnia

Gość gość
Nie oceniam, ale nawet gdyby znieśli celibat ( w co wątpię), to jakoś trudno mi sobie wyobrazić księdza, który ma staż kapłański większy niż 5 lat, jako męża. A im większy staż tym gorzej. Wiem, że to pewnie zabrzmi stereotypowo i może w niektórych przypadkach niesprawiedliwie, ale odnoszę wrażenie, że ludzie mają sporo poddaństwa w stosunku do księży, a oni się do tego przyzwyczaili. Wchodząc w związek małżeński trzeba zejść na ziemię i tutaj mógłby być problem. Bo czym innym jest romantyzm, zwłaszcza tragiczny romantyzm z przeszkodami, a czym innym szare życie , dzieci z problemami wychowawczymi i żona, która zaczyna patrzeć trzeźwym, a nie rozkochanym wzrokiem na swego wybranka :)

Gość gość
gość 2016.10.06 Wiekszej bzdury nie czytalam , jestem szczesliwa mezatka od 14 lat , szanujemy sie z mezem , nie ranimy sie slowem i czynem , nie podcinamy sobie skrzydel , nasze dzieci nie wiedza co to krzyki awantury przemoc alkohol , jest cieplo rodzinnie radosnie , planujemy przyszlosc i trzymamy kciuki aby zdrowie dopisalo a nasze malzenstwo nie jest poblogoslawione bo jestesmy ateistami i nie mamy koscielnego slubu No jak to mozliwe? Nie poblogoslawione a dobre i zgodne ? Po waszemu to cud co?

Gość gość
18:50 Błogoslawi wam sam diabeł, bo to dla niego żyjecie. Przecież nie żyjecie dla próżni. Żyjecie albo dla Boga albo dla diabła. A diabeł spełni wasze oczekiwania a potem nie da wam spokoju i się o was upomni. Jak nie w tym życiu , to w wieczności. Przypomną się ci tge słowa. Wyboru sama dokonujesz.

Gość gość
17:57 zgadzam się

Gość gość
Macie rację. Niepotrzebnie się łudzę.

Gość gość
gość wczoraj Lecz sie , najlepiej na nogi bo na glowe juz za pozno :o Moja babcia mawiala- debili nie sieja nie orza ,sami sie rodza

Gość gość
Tylko że takie są fakty, a nie wszyscy o tym wiedzą. Niektórzy wolą myśleć, że szatana nie ma.

Gość gość
6:51 Diabeł ci dyktował tę obrazę mnie? Powiedz swojemu panu, że mój Pan jest silniejszy!!!!!!!!!!!!

Gość gość
gość dziś 6:51 Diabeł ci dyktował tę obrazę mnie? Powiedz swojemu panu, że mój Pan jest silniejszy!!! x ok ale zrobimy taki deal - ja powiem mojemy panu ze twojpan jest silniejszy a ty zaczniesz przyjmowac leki ;) ok?

Gość gość
Nie posądzaj mnie o chorobę psychiczną, tylko z tego powodu, że wierzę. Leki to ty bierz ale one ci nie pomogą, bo jesteś opętana - także tylko wizyta u egzorcysty. Domyślam się, że dopiero teraz wystrzelisz ze swoją złością i nienawiścią, lecz ja ci już nie odpiszę.