Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Strasznie sie boje

WYRYWANIE ÓSEMEK znieczulenie a uspakajające POMOCY

Polecane posty

Gość Strasznie sie boje

Właśnie między papierami znalazłam karteczkę z terminem najbliższej wizyty u ortodonty do...wyrwania/dłutowania 2 ósemekktóre są jeszcze w dziąsłach i skrócenia wędzidełka, okazało się że jest już za 4 dni !!!! Panika. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji w której jade tam, mówię dzień dobry, uśmiech i siadam na fotelu. Nie ma takiej opcji. Popłacze się albo zemdleje , a najpewniej obie wersje jedna po drugiej , kolejność i powtarzalność dowolna. Strasznie sie boje widoku krwi, tego ze bedzie boleć i ze bedzie to trwało strasznie długo, jak zobacze skalpel zbliżający sie do moich ust ..... Bede mieć oczywiście znieczulenie ale czy to coś daje ? Jak mam leczone dziury to musze dostac podwójną dawkę bo i tak czuje :/ Wiecie może czy moge wziąść jakieś leki uspakajające które nie mają interakcji ze znieczuleniem ? np Valium ? Słyszałam ze jest jakas tabletka po której idzie sie spać ( coś jakby narkoza) wykorzystują ją przy drobnych operacjach plastycznych.

Gość nie panikuj
nic nie będzie bolało możesz wziąć coś z walerianą, albo od lekarza coaxil, ale to na receptę ja miałam taki zabieg i nic nie boli, boli dopiero po zabiegu, ale dostaniesz receptę na środki przeciwbólowe, krwi też nie ma

Gość się boję
ile osób tyle wersji, problem w tym że waleriana ( kropelki) są na alkoholu, nie bardzo wiem jak to się ma do znieczulenia :/ Wiem ze to jest cos co poprostu musi byc zrobione i wiele osob ma ten sam problem, ale mam panike pełną :( Chyba poprosze żeby na koniec juz po skończeniu dali mi znieczulenie jeszcze raz zebym nie umarła odrazu po paru godzinach z bólu.

Gość ja mialam wyrywane
ja mialam wyrywane 4dni temu ;) i cały czas w domu siedzialam aż do dziś bo bylam tak spuchnieta :PP mialam dwie 8 naraz wyrywane :) to dopiero koszmar.. nic nie bolało bo znieczulenie mi dal,ale potem....to zdychalam:PP ale bralam tabletki przeciwbolowe ketonal;] spokoo dasz rade :D:D:D:D

Gość lclslslsladkdkd
Nie zażywaj niczego, bo efekt może być fatalny. I nie wiem, z czego ty robisz sprawę. Chyba cię w życiu nic naprawdę nie bolało, żeby takie brewerie wyprawiać przy wyrywaniu zęba. Nie boli nic, chyba że jest stan zapalny. Oby cię nic gorszego w życiu nie spotkało niż wyrywanie zęba, histeryczko.

Gość przesadzasz
sa gorsze rzeczy :( nie panikuj :) jeśli zabieg jest konieczny, to i tak przed tym nie uciekniesz Nie badz tchórzem, poboli i przestanie

Gość nie panikuj
ja brałam walerianę w tabletkach przed zabiegiem, lekarz pozwolił walerin forte, brałam już na 3 dni przed i na noc przed zabiegiem, bo wymiotowałam z nerwów, aż się odwodniłam. Trochę pomogło, okazał się, że szkoda nerwów, zabieg nic nie bolał, nie bój się, do wyrywania stosuje się inne znieczulenie, niż do borowania zębów.

Gość GHHHHH
ja tez strasznie sie bałam, płakałam na fotelu i nawet nie zauwazylam kiedy to sie stało. Zapewniam, nawet takiego histeryka jak ja nic nie bolało. teraz tez nic nie boli a usuwałam wczoraj :)))