Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kerbata

szczałka mam pytanko

Polecane posty

Gość kerbata

interpetacja snow zajmujesz sie z pasji ?

Gość kerbata
ale czytalas jakies ksiazki, podpytywalas osoby majace z tym stycznosc?

Gość kerbata
no tak domyslam sie ze 'dar' trzeba miec :) w sumie to zastanawia mnie to, ze kolejny raz spotykam sie z tym, ze interpretacja polega na odniesieniu tego co sie wysni z sytuacjami z rzeczywistosci... ja nigdy w ten sposob tego nie robilam, a czasem faktycznie poszczegolne hasla z sennika staropolskiego byly jakby wziete z kosmosu..

Gość a mi pomozesz szczałka
moge opisac Ci swoj dzisijeszy sen i pomozesz mi w tym o co w nim moze chodzic?prosze powiedz ze tak,,,jestes jeszcze?

up halooooo

no tak, ale sny sa osobistą sprawą- więc jak można je analizować bez odniesienia do osobistych doświadczeń? sny sa odpowiedzią naszej podświadomości na treści, które w niej sami "składujemy". Tam sie to kotłuje a potem wychodzą takie "dziwne okazy" w postaci fantastycznych sennych wizji ;) pewnie, że jeśli ktoś wierzy w senniki ludowe- zna je i funkcjonuja w środowisku, rodzinie od zawsze- wówczas jego podświadomość może się posługiwać takim sennikiem jak kluczem do przekazania informacji...

a wiec sniło mi sie,ze lecialam z rodzina samolotem i co niektorych uspokajalam ze bedzie dobrze ze to nic strasznego itd...samolot zaczal kolowac i wszytsko bylo ok potem wzniosl sie i znow opadl pomyslalam ze cos jest nie tak.To wszytsko bylo takie realne. I moj kobiecy instynkt kazal mi wysiasc jak najpredzej z tego samolotu bo w glebi duszy wiedzialam ze cos sie stanie powiedzialam to i wszytsy wysiedli ...okazalo sie ze cos bylo rzeczywiscie popsute w nim i ze gdybysmy polecieli to bylaby katastrofa lotnicza.Tak bardzo sie balam...Co to moze oznaczac?

to sen , który obrazuje Twoje poczucie odpowiedzialności za Twoich bliskich. Być może za kogoś przejmujesz odpowiedzialnosc w swoim życiu? kogoś bliskiego, czy tez rodzinę spotykają jakies trudnosci obecnie?

ja też interpretuję swoje sny. Wczoraj miałam bardzo dziwny. Śniła mi się olbrzymia maszyna - robot, Dżi Aj dżoł tak duży jak 6 domków jednorodzinnych - niesmamowite to było. Widziałam g z daleka, stał na terenie posesji mojego sasiada, gdzie było dużo błota, bo się tam buduje. I nagle ten Dżi Aj dżoł się poślizgnął, zmienił swoją pozycję tak jak by był autem i sunął w kierunku mojego domu, taki niesamowity olbrzym, ale nie uderzył w mój dom, wolno sunął obok i nagle obok mojego domu znów zmienił pozycję, stanął na nogach i nad głową wyrósł mu wielki parasol metalowy, jak antena satelitarna, pod kopułą tego byli robotnici i coś ustawiali. Ta kopuła była tak olbrzymia jak spodek Ufo w tym amerykańskim filmie z Willem Smithem – dzień niepodległości. Ja mam swoją interpretację tego snu, a co Ty o nim sądzisz?

dzięki......:) budowa domu może znaczyć, nowe projekty, nowe plany, inwestycje, generalnie wydaje mi sie że sen obrazuje moje ambicje zawodowe..., które są troche wybujałe

ten sen był super niesamowity, ten robot był ogromny.. kiedyś śnił mi sie koniec świata - totalna apokalipsa..... woda o pięknym niebieskim zabarwieniu zalewała wszystko dookoła - to znaczyło, iż pewien etap mojego życia sie zakończył i bedzie nowy etap

Gość upupup
no wlasnie,że nie kurcze. I w zyciu codziennym za bardzo rodzina sie nie przejmuje,tzn oczywicie kocham ja i boje sie ale raczej tak jak kazdy.nIE TAK,ŻE MYSLE O TYM NON STOP. Wiec o odpowiedzialnosc i jakies trudnosci tu raczej nie chodzi,tak mi sie wydaje. Juz sama nie wiem ale i tak dzieki

no dośc futurystyczne są Twoje sny ;) to zapewne odzwierciedlenie Twojego mało szablonowego myślenia. Wiesz wychodzę z założenia, że to osoba śniąca najlepiej jest w stanie zinterpretować własny sen- bo sama może odnieść to do swoich przezyc, doświadczeń, myśli, obaw. Mnie np. zastanawia w Twoim pierwszym śnie, czemu ten robot się slizgał po błocie u sąsiada? Co się z tym kryje? wybujałe aspiracje jesli juz sie pojawiają dotyczą nie tylko spraw zawodowych, ale życia wogóle-- stąd pytanie: czy sąsiad ma coś o czym marzysz? ;)

upup- no własnie chodzi o Twoje przejmowanie sie nadmierne rodziną... o tym jest ten sen... (troska)

Gość a mnie sie sniklo dziecko
ale nie moje:O za to moja wlasna tesciowa byla w tym snie, jakies stragany takie jak na odpuscie. dom, pokoje sypialnia , puzderko z kobiecymi drobiazgami i obraczka. co to moze znaczyc

a mnie się śniło.... i co z tą teściową? za mało danych by wyciągać jakiekolwiek wnioski

Gość a mnie sie sniklo dziecko
tesciowa? przewijala sie w tym snie z tym dzieckiem:O gdzies przy srtraganie, w domu tez. pelno jej bylo ale za wiele nie pamietam:O

Gość upupup
ale ja sie nimi nadmiernie nie przejmuje,wiec o co moze chodzic?

Gość pomoz szczalka i mnie
przedostatniej nocy snil mi sie moj byly, ktory mnie zostawil, ze jechalismy gdzies autobusem, bylo duzo ludzi w nim, on siedzial za mna, ale nie rozmawialismy ze soba- tak jakby nie znamy sie. ja tylko zerkalam na niego. potem bylismy w jakims pomieszczeniu i byla jeszcze z nami jakas dziewczyna. oni siedzieli na kanapie po dwoch przecincyh stronach a ja na podlodze. na poczatku on mi dogryzal jakimis tekstami, wiem ze sie denerwowalam, a potem sie tak ldanie do mnie usmiechal. dzis znowu mi sie snilo ze czekalismy razem na jakies jedzenie przed knajpa, przytulalismy sie, bylismy tacy szczesliwi... :( to znaczy, ze ja chcialabym aby tak bylo i dlatego o tym snie ? jeszcze dzisiaj mi sie snilo, ze byl dokladnie pamietam - 1 wrzesnia, 1wszy dzien szkoly (szkole juz mam dawno za soba), zaspalam i nie poszlam na pierwsze zajecia, potem kolezanka po mnie przyszla i wiem ze nie moglam sie wyszykowac, ona mnie poganiala zebym sie pospieszyla, ze sie spoznimy, a ja tak strasznie wolno sie ubieralam.. potem plywalysmy w jakims stawie, bylo ciemno ale wiem ze czulam sie tam taka szczesliwa i spokojna....

upup- źle se przeczytałam Twoje słowa: nie zauważyłam że tam jest napisane "nie przejmuje sie "... może więc raczej chodzi o Twoją intuicję? przeczuwaszw najblizszej przyszłości jakies kłopoty?

a mnie się śniły pająki, że wchodziły mi na łózko, bardzo nie lubię pająków, boję się ich sa obrzydliwe:O co to może znaczyć?

pomóz szczałka- były lezy Ci wciąż na sercu, chociaż to, że tak Ci się śni, wcale nie oznacza, że chciałabyś do niego wrócić... Może oznaczać ,ze masz do niego sentyment, pojawia sie subtelna zazdrośc o inne kobiety w jego życiu.

lookalikee- a zrobiłaś ostatnio lub powiedziałas coś co spowodowało , ze nie byłaś z siebie zadowolona?

takich rzeczy mogło być mnóstwo..:O jeśli chodzi o małe rzeczy, coś na poważniejszą skalę to nie, ostatnio nic takiego nie zrobiłam