Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstyyyyyyyyyydmisieusmiechac

CZY KTOS MIAŁ KIEDYS LUB MA KREDOWO-BIAŁE PLAMY NA ZEBACH? WSTYD MI SIE USMIECHA

Polecane posty

Gość wstyyyyyyyyyydmisieusmiechac

C! TO OBJAWY PRÓCHNICY WIEM, Ale co zrobic zeby one znikneły? inni tez maja próchnice a jakos nie maja tego gówna! :< wstyd mi sie usmiechac! mam paste elmex, nic i płyn do płukania.. Co mam zrobic! ? doradzcie bo niewiem..

Gość sibi
masz niedobór wapnia i mikroelementów temu te plamy,kup witaminy i jedz dużo warzyw i owoców

Gość moon moon
Prwdopodobnie w dziecinstwie, kiedy zeby sie formowly, gdy mylas zeby nie plukalas buzi z pasty tylko ja polykalas , lizalas lub jadlas. Inna przyczyna jest gdy mieszkasz w miejscu gdzie jest za duzo fluoru w wodzie. Biale plamki sa oznaka "fluorosis" (sorry, ale to angielska nazwa, nie wiem jak jest po polsku), zpowodowana jest zbyt duza iloscia fluoru kiedy zab sie formuje. Nie znaczy to, ze zab jest slabszy w jakim stopniu. Nie widze twoich zebow, wiec nie jestem pewna czy to jest akurat twoj przypadek. To moze byc zwykly ubytek :(

Gość plamki
ja mam dokładnie to camo 2 plamki na jedynkach... i sa zdrowe, mam je od zawsze.. wybieliłam zęby i troche są mniej widoczne .. słyszałam ze to za dużo fluoru w dziecinstwie

Gość aaaaadds
ja tak mam na jednym zębie. duża biała plama. ale żyję :D