Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maria 53

Typ jabłko...walka o smukłą talię...

Polecane posty

Gość maria 53
..to wypij jakąś herbatkę, może miętę..odczekaj i ruchy! ja się zbieram za godz. za skakanie, bo dalej leje...jak z cebra...

Gość maria 53
🖐️ Kolejny dzień, zaczęłam od wody z cytryną...jest dobrze, musi się udać! A co u Was?

Gość asiulajg1
ja zaczęłam dzień od jabłka:) mój facet wczoraj wieczorem jadł moje ulubione ciastka:( ciężko było sie oprzeć ale dałam rade:) Co właściwie daje ta woda z cytryna?

Gość maria 53
..woda z cytryną, oczyszcza organizm, pijesz wodę z witaminą, zamiast np.kawy..

Gość maria 53
,,,:( i co koniec odchudzania? u mnie chociaż brzuch zrobił się miękki, staram się być na płynnej diecie, lepiej się czuję...i może za tydzień będzie lepiej?

Gość asiulajg1
Ja trwam w diecie nadal...Nie zostawie Cie:) Dzisiaj miaBam dzien bez miesa:) Do jutra

Gość asiulajg1
A tak wogóle to kiedy sie wazymy i mierzymy???

Gość rao
Płaski brzuch Jesteś szczupła, ale masz wystający brzuch? Uważaj! Taka wypukłość nie tylko szpeci, ale może okazać się niebezpieczna dla zdrowia. U kobiet tłuszcz bardzo często odkłada się w jamie brzusznej z powodu stresu, co zwiększa też ryzyko chorób serca. Wypukłość brzucha może też być spowodowana wzdęciami. By uporać się z "wystającym problemem", postaw na właściwą dietę: zastąp tłuszcze nasyconyce nienasyconymi. Jedz tłuste ryby i drób. Wybieraj też produkty bogate w błonnik, wapń i białko: rośliny strączkowe, pestki dyni, słonecznika. siemię lniane - jedno z najbogatszych źródeł błonnika, który pomaga usuwać tłuszcz z organizmu. Oprócz tego jest ono bardzo sycące - nawet niewielka jego ilość daje uczucie pełności w żołądku; gotowane warzywa - są lekkostrawne, nie zalegają więc w żołądku, co bywa częstą przyczyną wzdęć; jogurt naturalny - bogate źródło wapnia, który - jak się okazuje - nie tylko jest budulcem kości, ale też pomaga spalać tłuszcz. Co jeszcze powinnaś jeść? - rośliny strączkowe - owoce świeże i suszone - tłuste ryby - pestki dyni i słonecznika - drób - oliwę z oliwek Czego musisz unikać? - soli - tłustych potraw - fast foodów - słodyczy - alkoholu To ważne! Nie rezygnuj w diecie z grochu i fasoli. Nie spowodują wzdęcia, jeśli wcześniej namoczysz je w wodzie (2 godz.) i ugotujesz w świeżej. Do potraw dodawaj kminek i majeranek. źródło:www.polki.pl

Gość rao
Spalanie kalorii Spalanie kalorii podczas różnych czynności Poniżej przedstawiono przybliżone wydatki energetyczne organizmu podczas wykonywania różnych czynności, wyrażone w kcal/godzinę, które mogą się różnić od rzeczywistych, w zależności od metabolizmu poszczególnych osób. Czynność -kcal/h • Akt miłosny -360 • Bieg (ok. 9 km/godz.) -550 • Bieg szybki -1120 • Czołganie się -800 • Czytanie na głos -105 • Energiczny taniec -350 • Forsowne ćw.fiz. -410 • Gimnastyka forsowna -290 • Gimnastyka lekka -170 • Gra w golfa -412 • Gra w siatkówkę -600 • Gra w tenisa -700 • Jazda motocyklem -204 • Jazda na łyżwach -718 • Jazda na nartach -600 • Jazda na rowerze -650 • Jazda samochodem -116 • Jedzenie -98 • Lekkie ćwicz.fiz. -148 • Leżenie -79 • Mycie okien -240 • Odkurzanie mebli -220 • Odkurzanie odkurz. -240 • Leżenie -68 • Pisanie na maszynie -140 • Pływanie -470 • Praca w ogródku -222 • Prasowanie -120 • Rąbanie drewna -319 • Rozwieszanie prania -300 • Schodzenie ze schodów-310 • Sen -68 • Siedzenie -100 • Spacer powolny -200 • Spacer szybki -300 • Spokojne siedzenie -86 • Sprzątanie -120 • Stanie na baczność -96 • Stanie swobodne -89 • Szybki marsz (ok. 8,5 km/godz.) - 590 • Szycie ręczne -97 • Śpiewanie -122 • Taniec szybki -336 • Trzepanie dywanów -349 • Ubieranie się i rozbieranie -114 • Wchodzenie po schodach -957 • Wiosłowanie -339 • Zamiatanie podłogi -167 • Zawieszanie firanek -404 • Zmienianie pościeli -182 • Zmywanie naczyń -151

Gość rao
Wysmuklacze * Grejpfruty. To źródło witaminy C i kwasu foliowego, a także obniżającego cholesterol błonnika (jeśli nie poprzestaniesz na soku, lecz zjesz również miąższ) i usprawniających trawienie pektyn. Grejpfruty zawierają też chroniące zdrowie komórek flawonoidy, terpeny i limonoidy. Niemal identyczne właściwości mają pomarańcze. * Ziarna zbóż. Doskonałe źródło energii (węglowodany złożone) i białka roślinnego. Dostarczają błonnika pokarmowego, z których jedne regulują przemiany cholesterolu i cukrów, inne regulują pracę jelita grubego, zapobiegając zaparciom, a także nowotworom. Pobudzają przemianę materii. * Śliwki. Są bogate w potas, magnez, sód i fosfor, dostarczają witamin A i E, które chronią komórki przed wolnymi rodnikami, niemal komplet dbających o skórę i włosy witamin z grupy B oraz sporo przeciwdziałającego anemii żelaza i usprawniającego trawienie błonnika. Im ciemniejsze, tym więcej w nich cukrów, ale i flawonoidów chroniących przed nowotworami i chorobami serca oraz poprawiających wzrok. Suszone śliwki (kompot śliwkowy) likwidują zaparcia. 100 g surowych to około 35 kcal, suszonych (10-12 śliwek) - już 100 kcal. * Jabłka. Dostarczając błonnika, usprawniają trawienie. Zawarta w jabłkach (zwłaszcza tuż pod skórką) witamina C niszczy szkodliwe wolne rodniki i chroni przed siniakami, witaminy z grupy B poprawiają wygląd włosów i paznokci, potas dba o serce, bor pomaga budować mocne kości i pozwala lepiej wykorzystać energię z pożywienia, magnez koi nerwy, a fosfor reguluje przemianę materii, wzmacnia zęby i dodaje energii. Jabłka poprawiają stan płuc, zmniejszają prawdopodobieństwo zachorowania na niektóre rodzaje nowotworów i ryzyko chorób serca, chroniąc przed skutkami "złego" cholesterolu. * Czerwona herbata - nazywana jest "mordercą tłuszczu". Badania prowadzone w jednej z paryskich klinik dowiodły, że 88 proc. pacjentów pijących ją w dużych ilościach regularnie w ciągu miesiąca straciło 3,2-10,8 kg. Utrata wagi nastąpiła przy normalnym sposobie odżywiania. Czerwona herbata wspomaga pracę wątroby, obniża poziom cholesterolu we krwi, łagodzi też skutki spożycia alkoholu.

Gość maria 53
🖐️ w ten deszczowy dzień! U mnie lepiej, nie objadam się! Na wadze bez zmian, nawet myslałam,że szwankuje, ale jak stanęła na niej moja koleżanka i pokazała 55, tooo wiem, że jest dobra, tylko ja mam problem...to mnie tak mobilizuje, już nawet nie marzę o -10, mnie wystarczy -5 kg. Kiedy się ważymy? Na pewno 1x na tydzień rano!..kiedy macie wolny dzień, może sobota lub niedziela? Miłego dnia Wam życzę. 🌼🌼🌼

Gość asiulajg1
Dzień dobry kochane jabłuszka:) Kolejny dzień wyrzeczeń przed nami:) Zaczynam od jabłka i kawy.Ta moja popołudniowa przemiana w królika sprawia że latam na kibel kilka razy dziennie...Od jutra ma być ładna pogoda u mnie wiec zaczynam biegać...Pozdrawiam

Gość asiulajg1
Nie mogłam sie oprzeć i sie zmierzyłam...2cm w talii mniej:) w 2 dni:)To mi dopiero dało motywacje:)

Gość maria 53
🖐️ Asiu... No, pieknie... Rano wypiłam koktajl z jogurtu+słonecznik+dynia+melasa teraz połówka grejpfruta kawy nie piję już 3dzień! w planie lekki obiad . .. na razie skakanka, bo ostro pada ..i :P postanowiłam się ukarać, założę moje nowe dżinsy r30, a ponieważ nie mogę ich dopiąć, przywiążę tasiemkę do guzika i dziurki....i niech to mnie motywuje, żeby w talii było mniej! :O wróciłam z wakacji całkiem oky, 2 tyg. kąpiele w ciepłym morzu, dużo chodzenia, ruchu...i tak sie zaniedbałam w 2 tyg. Trzymaj dietę, będzie dobrze! 😴 Powodzenia.

Gość asiulajg1
Musze trzymać bo w listopadzie lece do egiptu i nie wyobrazam sobie pokazac tam sadła:( mój cel to 59kg bo wtedy wyglądam i czuje sie najlepiej...Zważyłam sie też...65kg czyli 1kg mniej...Jestem z siebie dumna:)

Gość maria 53
Asiu...i tak trzymaj! Nawet 3 kg to różnica! Do listopada zdążysz...

Gość asiulajg1
Mam jeden koktajl z herbalife...Chyba zrobie sobie go na obiad...Kupiłam go od znajomej za smieszna pieniądze bo data waznosci sie konczy...Nie złamie zasad pijąc go???

Gość asiulajg1
ja w te zele nie za bardzo wierze:) jak komuś pomogą to też kupie:)

Gość maria 53
Jakoś nie uznaję wspomagaczy...ale to już Ty zdecyduj...może 1 nie zaszkodzi... pozostaję przy warzywach, chudym mięsie, rybie, kilu kwaśnych owocach i nabiale.....oczywiście węgle eliminuję, no może minimalnie...pozostaną.

Gość maria 53
Ale samo masowanie już coś daje, a skórę trzeba nawilżać i natłuszczać.

Gość asiulajg1
Herbalife ponoc nie jest szkodliwy...Chodzi o to żeby oszukać głód...Moja mam sporo na nim schudła...

Gość maria 53
A gdzie jedziesz do Egiptu? Też myślałam o Sharm...ale jakoś nic tańszego nie znalazłam i wybrałam coś innego.

Gość asiulajg1
Do masowania proponuje zatrudnic naszych mezczyzn:) Przyjemne z pożytecznym:)

Hej dziewczynki, byłam tu na początku, na 1 stronie. Kurczę, nie sądziłam, że się zaweźmiecie :) Dołączę do Was po 1.10, bo póki co jestem u rodziców i nie bardzo mam jak. A na studiach zawsze się po swojemu odżywiam i nikt mi nie plumka. Trzymam za Was kciuki i będę obserwować wątek :) Zmotywowałyście mnie, pozdrawiam Jabłuszka :*

Gość maria 53
Potyliczko 🌼 czekamy na Ciebie! jak widać , nie odpuszczamy!

Gość maria 53
Grecja wyspy... właśnie linieję, rękawicą ścieram naskórek, a opalenizna pod golfem... Egipt drogi, może coś w zimie znajdę, nie zebrałam się w ubiegłym roku, a teraz samoloty są koszmarnie drogie...

Gość asiulajg1
Chyba zrobie sobie zdjęcie dzisiaj i dla porównania jak już osiągnę swój cel

Gość asiulajg1
zrobie sobie dzisiaj zdjęcie i dla porwnania po kuracji odchudzajacej