Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zalamana

trzy miesiace po porodzie

Polecane posty

Gość jestem zalamana

i wciaz cierpie na nietrzymanie moczu. mam juz tego serdecznie dosc. robilam wszytkie badania, lekarz mowi, ze mam cwiczyc i bedzie dobrze ale ja juz mam dosc noszenia pampersow dzien w dzien i w nocy. czuje sie taka nieseksowna, nie mam ochoty nakladac seksownych koszulej, ciagle sie boje, ze cos mi pocieknie. za trzy miesiace ide do pracy i w czym ja bede chodzic? patrzylam ... grubasnego pampersa widac pod spodnica, zwlaszcza mokrego. teraz w domu nie musze duzo wychodzi, na spacery z dzieckiem moge nosic luzne spodnie i dluzsze koszulki ale co potem? czy to mozliwe, ze to przez znieczulenie?

Witaj! 🖐️ Przede wszystkim bardzo Ci współczuję tej kłopotliwej dolegliwości. Nie wydaje mi się by jego bezpośrednią przyczyną mogło być znieczulenie zewnątrzoponowe. Raczej jakieś uszkodzenia anatomiczne zaistniałe podczas porodu. Generalnie nietrzymanie moczu (ntm) leczy się najpierw zachowawczo (farmakoterapia, fizykoterapia, ćwiczenia). Jeśli leczenie nie przynosi pożadanego rezultatu pozostaje zabieg chirirgiczny. Jest to w zasadzie obszar działania urologa ale w praktyce leczniem ntm zajmują się często ginekolodzy. Wiele przydatnych informacji znajdziesz na portalu poświęconym tej tej tematyce: http://ntm.pl/index.php/id/3 Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę rychłego rozwiązania problemu! 🖐️

Gość achakacha
Jezeli cwiczenia nie pomagaja to pozostaje operacja.Pewnie zalujesz ze nikt ci nie powiedzial, ze tak moze byc, na [ewno zalujesz ze nie mialas cc.

Gość karolinusiaaa_09
A mialas nacinane krocze?