Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkjasa

CO MAM ZROBIĆ? PRACOWAŁAM W LONDYNIE NA CZARNO..I....

Polecane posty

WPŁACIŁAM PIENIĄDZE NA LOKATE, TERAZ URZĄD WYSŁAŁ MI PISMO ŻEBY PISEMNIE NAPISAĆ SKĄD MAM PIENIADZE? czy moga mi zablokowac konto? czy moga zabrac pieniadze ? czy to robi sie jak sąd postanowi? nie mam tam duzo, i czy moze beda chcieli zeby tylko podatek odprowadzic czy beda chcieli ze mam udowodnic ze nie ukradlam???? czy moga mi zabrac?????????????????PROSZE POMÓZCIE BLAGAM.....STRASZNIE SIE BOJE BO CIEZKO PRACOWALAM....TYLKO ZE NA CZARNO......

Gość gfjgkh
wymysl,ze dostalas od kogos jezeli nie sa to wielkie pieniadze

TAK...A NIE MOGE POWIEDZIEC PRAWDY ŻE PRACOWALA TAK JAK WIEKSZAC POLAKOW NA CZARNO, NIE MAM DUZO TYLKO 30 TYS.

Gość jezu..konkrety..
jaki urząd ci to przyslał, kiedy to było, ile masz dokładnie kasy i kiedy wpłacilas...napisz coś wiecej to ci doradze...

narazie urzad wojewodzki, boje sie ze moga zglosic do skarbowego, musialam pokazac historie konta jako srodki utrzymania, to teraz mam napisac pisemne oswiadczenie skad je mam:( mam nie wiele tylko 30 tys , czy powinnam sie bac? to nie jest duzo ?czy moze wyplacic i trzymac w "skarpetce"?

Gość gfjgkh
to juz nic nie wymyslisz, przykro mi, szczescia to Ty niestety nie masz

Gość gfjgkh
jak bys miala kilka tysiecy, to cos by sie wymyslilo, ale 30 tys z nieba nie spada, wiec jest to podejrzane dla nich

ale pocieszajace,:( a jak powiem ze dostaje od taty????????????

Gość gfjgkh
a wplacilas to jednorazowo? pracowalas wczesniej normalnie?

Gość czy to znaczy ze do darowizny
od rodzicow sie nie przyczepia? Jest jakas okreslona kwota takiej darowizny?

nie wplacalam jednorazowo tylko po 5 tys 10 tys......to podarowal czy pozyczyl bo juz sama nie wiem co mam im klamac???? jak by urzad skarbowy sie pytal. bo narazie pyta sie urzad wojewodzki:( ale jak zawiadomią?

Gość gruntowa.
ja bym powiedziala, ze dalas na "przechowanie"pieniadze taty, bo twoj tata nie lubi tych"nowoczesnosci", jak konta w banku itp.

Gość gfjgkh
do pewnej kwoty od rodzicow sie nie przyczepiaja, ale nie wiem do jakiej,ale jakby chcieli drazyc, to by sprawdzili czy ojca byloby stac na to itd jak chca, to wszystko znajda

no wlasnie modliszko tez sie zastanawiam, skladalam tam takie wnioski etc, i musialam przedstawic srodki utrzymania, np historie konta lub zaswiadczenie o zarobkach, dalam historie to teraz pytaja skad je mam ze pisemnie mam napisac , np działąlnosc gospodarcza czy cos takiego???? jaka qrwa dzialalnosc dopiero urodzilam 4 tygodni temu to mam do pracy isc ?????????

Gość rodzice dali ci na wnuka
ale dobrze by było aby rodzice mieli z czego uskładać taką kwote w skarpecie

Gość rodzice dali ci na wnuka
napisz, że kochanek ci dawał i prosisz ich o dyskrecję ;-) do jasnej chol... przy jakich wnioskach tak urzędy węszą??

ech! kochani zalozylam nawet dwa tematy zeby sie dowiedziec od was, duzo juz mi to dało ale nadal jestem zalamana choc juz bardziej spokojna. Na tym normalnym nie mialam duzo, a kwota sie liczy czyli czym wiecej mam tym na dluższy okres dostaje to czego pragne ,,,mniej kasy ....mniej dla mnie.....:(

Gość z tym cenieniem przez
trzeba bylo mysleci sie zapytac !!! Ja tez pracowalam na czarno zrobilam cos kolo 40 tys zl ;/ ale ja sie pytalam babki w baku od ilu skarbowka sciga :) bez problemu powiedziala ze od 30 tys zl skarbowka sie czepia ... wiec wplacilam mniejsza kwote :)