Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kawtan

potrzebuje natychmiastowej pomocy kulinarnej

Polecane posty

sluchajcie, mam w domu: jajka, kiełbasę, parówki, pomidory, sos czosnkowy, keczup, musztarde, przyprawy(rozne), znajdzie sie makaron (chyba) ogórki...co mozna z tego dobrego zrobic, zeby mezczyzna byl zszokowany?:D:D prosze o wszystki porady!!!! natychmiast, mam godzine:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Moja propozycja: makaron zapiekany z kiełbasą, przyprawami, pomidorami (+przyprawy, w szczególności zioła), jeśli masz ser żółty to będzie super. Albo jeśli znajdziesz składniki to usmaż naleśniki, w środek wrzuć przysmażoną kiełbasę lub parówkę z pomidorami. Do obu dań sos czosnkowy i keczup będą ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jajka w koszulkach
jeśli masz ocet dzisiaj piątek - może on jest wierzący?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zoya28
zrób jajecznice. Jaja kiełbasa, pomidor , cebula... będzie ok, zacznij od podsmażenia kiełbasy, dorzuć reszte będzie supre:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jamajca - dokladnie jak robi się ten makaron zapiekany?:D nie mam na stancji nawet brytwanki(?)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gfjgkh
moze jakies jajka faszerowane? mieszasz kazde zoltko z inna przyprawa czy tam z tym sosem i juz. Moga byc tez parowki w ciescie nalesnikowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gotujesz makaron, podsmażasz na patelni najpierw kiełbaskę w kawałkach, dorzucasz pomidory (ale żeby się całkiem nie rozciapkały, no i najlepiej bez skórki - jeśli zalejesz wcześniej pomidora wrzątkiem to ją bez problemu ściągniesz), jeśli coś znajdziesz jeszcze pasującego to spoko. Jak się makaron ugotuje, to mieszasz wszystko razem, przyprawiasz. Najlepiej później zapiec w piekarniku (jeśli nie masz brytfanki ani żadnej głębszej blachy, to możesz w jakimś garczku, o ile się zmieści do piecyka). Na wierzch fajnie położyć ser żółty, ale jeśli nie masz to trudno. Jeśli nie masz piecyka, możesz po prostu w postaci zmieszanej nałożyć na talerz, ale żeby się ładnie prezentowało, możesz wierzch posypać jakimiś przyprawami, ziołami najlepiej, albo zrobić maziaje sosem czosnkowym albo keczupem. Ot i coś z niczego :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jamajka, rewelacja. co prawda wczoraj nie zrobilam, bo mialam za malo czasu, tak dziś psotanowilam zrobić - no i wyszlo ekstra. dzieki!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×