Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agusia1256

dlaczego źli?przedstaw wybrane kreacje literackie bohaterów,którzy krzywdzą inny

Polecane posty

Gość agusia1256

Propozycje lektur i prosze powiedzcie jak rozpocząc taki temat

No to wadomo zacznij "Opowieścia wigilijną " o złym Scrooge . A do której to klasy ??

Gość agusia1256
to jest temat maturalny:P

Gość jak sama nazwa mowi
swiadectwo dojrzalosci daje sie temu, ktory powinien potrafic myslec w sposób dojrzały

Gość agusia1256
Jakbym nie zasluzyla na swiadectwo maturalne to bym prace kupila,a chce ja napisac sama,wiec prosze o pomoc

Kubuś Puchatek, czemu zły, bo potrafiła zeżreć cały słoik miodu nie podzieliwszy się z prosiaczkiem.

Gość chyba czytalas cokolwiek
prawie w kazdym utworze jest czarny charakter

Gość agusia1256
makbeta już mam interesowałoby mnie coś z mitologii.Mam jeszcze ballady mickiewicza. Lektury czytalam,niewiem czy wiesz,ale w szkole sredniej sa troche powazniejsze lektury niz tylko zly albo dobry,jest jeszcze pewne przedstawienie postaci,gdyby to bylo takie prostew nie prosilabym o pomoc

Gość hihu haha
1. bibla przypowiesc o kainie i ablu 2. makbet

Gość agusia1256
oooo to o kainie i ablu dobre...:)

Gość hihu haha
ja pisalam na temat walki dobra ze zlem :D:D mialam spro lektur tez proobowalam sama ale niestety pomogl mi pewien polonista bo bym to napislaa za prosto i bym dostala minimalna punktacje w mitologi masz herkulesa ktory krzywdzil ludzi nieswiadomie wydaje mi sie ze jak npaiszesz watek w wyszukiwarce to ci wyskoczy kilkadziesiat pozycji

Gość gruntowa.
:/ a literatura wojenna? pamietniki pewnego pana:/ OTO Polska wlasnie...

Gość hihu haha
ja bym wybrala piec lektur z czego 4 dobrze opislaa a jedna tak mniej wtedy cie o nia zapytaja i loozik mitologia i bibla sa najlepsze i od tego zacznij na koncu te powojenne sa ciezkie ale zdobedziesz uznanie

Gość hihu haha
jak juz pisalam rozpocznij od najwczesniejszej epoki przechodzac w nastepna lekture po przez wiazanie fatow na koncu jakis moral i wuala

Gość gruntowa.
Tak wlasnie koncza przyszle maturzystki, ktore zamiast siedziec w bibliotece szukaja pomocy na kafeterii. Jestem po 2 kierunkach studiow i powiem Ci, ze trzeba tez cos od siebie dac, a nie liczyc na laske i nielaske innych osob. Napisze Ci o Gargamelu....Tez go wliczysz do swojej pracy?:/

Gość agusia1256
jak cie pizdne gruntowa....to ze pytam o rade to znaczy ze nic nie robie.Wlasnie ze robie,je4scze mam cza na biblioteke a narazie szukam pomyslu na temat

moja polonistka zawsze mówiła że liczy się jakość a nie ilość lepiej jak przedstawisz dokładnie 3 postacie i zgłębisz temat niż gdybyś miała zamieścić w prezentacji 5 bohaterów i o każdym powiedzieć dwa zdania...

Gość Kaaasiulaaa
mam ten sam temat i ten sam problem ;] i zaczynam mniej wiecej tak że Bój stwarzając człowieka jego charakter wtrącił tam przeciwenstwo dobra i zła. wiec jest to wpisane w naturę człowieka... bla bla bla...

Gość stratosfere
O kurde porzeciez tu tyle mozna roznych bohaterow dac! Np: Zenon z Granicy- zranil dwie kobiety i Elzbiete i Justyne, To samo jego ojciec na dziwki chodzil, a zona jego cierpiala No duuuzo tego jest. Teraz nie przypominam sobie tytulow i bohaterow bo szkole skonczylam dawno ale temat fajny i prosty. A mpozna zaczac ze zlo bylo od zarania dziejow, ze juz w Biblii sie pojawia wiele watkow na temat zla Kain i Abel itd. I ze sa rozne wymiary zla itd itd.