Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kazdy mówi inaczej

Ile godzin trwa dzień pracy podczas stażu-6 czy 8?

Polecane posty

Gość kazdy mówi inaczej

??

Gość a czy
na stazu pracodawca moze bez problemow dac mi 1dzien urlopu lub zwolnic z kilku godz pracy abym zdazyla pojechac na zajecia w likendy(studia zaoczne)?

Gość kazdy mówi inaczej
Słyszałam,że w miesiący przysługują 2 dni urlopu,ale nie wiem czy to prawda.Moja koleżanka jest na stazu i twierdzi,że pracuje 6 godzin,no chyba nie kłamie....

za kazdy przepracowany miesiac naleza ci sie 2 dni urlopu. Jezeli trafisz na kogos w porzadku, to nie bedzie problemu:D

Gość a czy
ja czytalam ze pracodawca powinien pozwolic pracownikowi sie szkolic, czyli np. studiowac i pracownik studiujacemu zaocznie przysluguje ok 28 dni wolnego w roku,ale nie wiem wlasnie jak jest ze stazystami

Gość kazdy mówi inaczej
Chyba że tak...No nieźle ona ma takie fory u dyrektora szkoły a ja u prywatnego pracodawcy będę siedzieć 8 :O

Gość kazdy mówi inaczej
Moje pytanie dotyczy tego z urzędu

Gość a czy
no z PUP-u, a ile teraz trwa staz 6 czy 9 m-cy? i ile w koncu stazysta dostaje kasy?

Gość kazdy mówi inaczej
A ile może trwać najkrócej?3 m-ce?

no wlasnie nie wiem ile najkrocej, cos slyszalam kiedys, ze 3, ale naprawde nie wiem:)

Gość hetere
na staż pracesz w pełnym wymiarze czasu pracy, czyli 8h, często jednak pracodawca traktuje stażystę jak wyrobnika i pracuje więcej piszesz, że 6h, jest to możliwe, jeśli pracodawca ma Cię gdzieś i tylko chce mieć z Tobą spokój, to zwalnia pacownika wcześniej ;) a tak poważnie, to 6h dzień pracy obowiązuje praktykantów (czyli tym, którym już za nic się nie płaci i nic im się nie należy) co do zwalniania z okazji studiów, to zależy od "widzi mi się, albo mi się nie widzi" pracodawcy a co do wolnego: pracujesz pełnoetatowo, jesteś "normalnym: pracownikiem, tyle, że na stażu (czyli się dopiero uczysz jak pracować ;) ), więc należy się wolne jak pracownikowi, po pierwszym pełnym przepracowanym miesiącu - 1 dzień lub "ekwiwalent pieniężny" jeżeli nie wykorzystasz przysługujących Ci dni wolnych do końca stażu (jest to mało opłacalne, bo przeliczają to na "dniówki" - czyli ekwiwalent wynosi tyle ile wynagrodzenie za dzień pracy). Pisząc "po ludzku" dostaniesz na rękę tyle ile za dzień pracy jeszcze jakieś pytania?

Gość kazdy mówi inaczej
To ja już nic nie rozumiem,ta moja koleżanka sprząta w szkole,jest tam jeszcze kilka innych stażystek i wszytskie pracują 6 godzin,choć dyrektorowi powinno raczej zależeć żeby były dłużej niż krócej niż ustawa przewiduje......Ona jest przekonana,że prauje się 6 godzin,nie więcej

Gość hetere
dyrektorka/dyrektor szkoły widocznie jest normaln a/y, albo myli staż z praktyką ;)

jak one sa na staz jako nauczycielki to moga pracoac po 6h nauczyciel przeciez ma w tygodniu ok 12 czy 16 h pracy wiec stazysci tez nie pracuja po 40h tygodniowo:o

Gość kazdy mówi inaczej
Nie,są na takim stażu jaki się ma po maturze i tam sprzątają

Gość kazdy mówi inaczej
Nie no,nie jest to moim celem,chociaż jej zazdroszczę,że pracuje krócej,po prostu zdziwiłam się,bo ona napisała,że staz właśnie tyle trwa

Gość kazdy mówi inaczej
Nie no,nie jest to moim celem,chociaż jej zazdroszczę,że pracuje krócej,po prostu zdziwiłam się,bo ona napisała,że staz właśnie tyle trwa

Gość a ja byłam na stażu jako
pedagog szkolny, pełny etat to 20 godzin i właśnie tyle pracowałam:) więc z tymi godzinami jak widać jest różnie

Gość hetere
pedagog w szkole ma 20h? w/g której ustawy?

na ustawach się nie znam i po północy się dokształcać nie będę ale na pewno w moim mieście... a jak czytać stronę kuratorium śląskiego i oferty pracy to pełny etat pedagoga szkolnego wynosi 20 godzin

* a jak czytam

Gość hetere
nie etat tylko pensum, a to zasadnicza różnica, bo w ramach czasu pracy mogą Ci np. dorzucić bezpłatne zastępstwa za nauczycieli, których akurat w szkole nie ma :)