Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieprzezorna

Pęknięta prezerwatywa

Polecane posty

Gość nieprzezorna

Cześć! Proszę o pomoc! W 3 ni temu kochałam się z moim chłopakiem i byłam w 4-tym dniu okresu. Pękła nam gumka, on nie miał wytrysku, boję się, że doszło do zapłodnienia prosze bardzo o odpowiedź!

Gość Dziubka 00000000
jak nie doszlo do wytrysku to nie mozesz zajsc w ciaze tez sie tego obawialam ale nie masz czym sie martwc nastepnym razem uwazajcie

jasne że bez wytrysku można zajść w ciążę. a płyn wydzielający się z penisa przezd wytryskiem to myślicie że to woda? on rónież zawiera plemniki, tyle że mniej, dlatego ryzyko zapłodnienia jest mniejsze, ale ciągle jest. zalezy więc czy u twojega faceta ten płyn się wydzielał i czy następne 7 dni to twoje dni niepłodne, bo plemniki mogą żyć najdużej 7 dni.

Gość Bo ja bym chciala...
Nie, ten plyn zawiera martwe albo uposledzone plemniki, ktore nie sa w stanie zaplodnic kobiety, wiec spokojnie :)

Gość wspolczująca z calego serca
zygzakowata- nie mądruj się bo pieprzysz głupoty. Bez wytrysku można zajść w ciąże- fakt, ciężko ale jednak. Przed wytryskiem z penisa wypływa prejakulat- wydzielina zawierająca plemniki... wystarczy,aby kobieta miała najbardziej płodne dni i jej śluz pomoże tak małej ilości plemników dojść do jajeczka. Fakt, bez wytrysku nie ma ciąży, ale tylko w wypadku gdy kobieta jest w okresie niepłodnym. Pozdrawiam.

Gość a jakie sa dni plodne czy nie
2 dni po okresie jesli mam cykl 29 dniowy a okres 7 dniowy?

Gość wspolczująca z calego serca
Bo ja bym chciala...--------- kolejna mądra! Nie wprowadzajcie dziewczyny w bląd! W tym płynie mogą znajdować się plemniki zdrowe, w pełni zdolne do zapłodnienia! Nie pieprzcie bzdur tylko do książek od biologii. autorko- w Twoim wypadku myślę,że nie masz się czego bać. Miesiączka to teoretycznie dni niepłodne i tak najprawdopodobniej było u Ciebie. Chyba że owulacja przesunęła się wskutek zmiany klimatu,choroby,stresu,diety.. ale to mało prawdopodobne. Nie martw się tylko zrób test dla własnego spokoju.

Gość inkafr
prosze was przestancie, jesli nie jest pewna to co my mamy ja w tym upewnic czy jest w ciazy czy nie? od czego do cholery sa lekarze? lepiej forum zasmiecac setnym pytaniem czy nie jestem w ciazy? zanim sie zacznie uprawiac sex to moze sie troche na ten temat warto douczyc, A nie po kazdym stosunku sie pytac czy jestem w ciazy GLUPOTA!!!!

Gość Lawl
Nie zostało dowiedzione, że preejakulat może zawierać plemniki, co umożliwiłoby zapłodnienie nawet, jeśli nie doszłoby do wytrysku. W badaniach klinicznych na małych grupach pacjentów (w których brało udział od kilku do kilkunastu osób) z prawidłową ilością plemników w ejakulacie stwierdzono, że preejakulat w ogóle nie zawierał plemników lub zawierał ich bardzo małe ilości, do tego o upośledzonej ruchliwości, które nie mogą spowodować zapłodnienia, a także plemniki martwe; w tym samym badaniu wykazano, że preejakulat może zawierać limfocyty CD4 i makrofagi, zatem może być w nim obecny wirus HIV. Autorzy zasugerowali, że ryzyko zarażenia HIV jest większe niż domniemane ryzyko ciąży w przypadku dostania się preejakulatu do pochwy, gdyż nigdy nie stwierdzono przypadku takiego zapłodnienia. Badania przeprowadzone w 2007 roku na Uniwersytecie Cambridge oraz New York Presbyterian Hospital pod przewodnictwem Davida Resnicka potwierdziły, że zapłodnienie poprzez płyn ejakulacyjny nie jest możliwe. Mimo to niektórzy specjaliści zajmujący się edukacją seksualną i tematyką planowania rodziny ostrzegają, że nawet jeśli stosunek seksualny nie zakończony wytryskiem może stanowić ryzyko ciąży. pozdro

Gość cedar83
Zamiast pouczać dziewczynę dajcie jej konkretne rozwiązanie. Słuchaj, jeśli jest ciąża, a jej nie planowałaś i nie wiesz co robić - popatrz tutaj http://9tygodni.pl/ . Dostaniesz tam bez recepty tabletki, które możesz wziąć do 9 tygodnia ciąży, żeby wykonać aborcję farmakologiczną. To skuteczne i sprawdzone rozwiązanie.

Gość gość
Dni płodne i niepłodne u dojrzewającego organizmu młodej dziewczyny mogą zmieniać się podczas każdego cyklu. Wpływ na to mają: stres, alkohol, nieprzespane noce, nieregularny tryb życia, choroby, lekarstwa, antybiotyki i używki. Dlatego współżycie bez zabezpieczeń z pewnością, że nie ma się owulacji tylko na podstawie obliczeń to bardzo ryzykowne podejście- chyba że się chce zostać mamą. Dlatego poleciłabym ci bardziej wiarygodne sposób na określanie owulacji. Ja od wielu lat stosuje tester owulacji ze śliny afrodyta. Możesz go kupić na stronie naturalnaplodnosc.

Gość Klejzi
Trzeba uwazac takze przy tym, skad zamawiacie takie tabletki poronne, bowiem niektore firmy oferuja zupelnie co innego, nieskutecznego. Nie polecam zakupow na stronie: zestawporonny.pl - psiapsiola zamowila tak z rok temu u nich zestaw - okazalo sie, ze cos poszlo nie tak i wyladowala na SORze! Masakra...

Gość ankaaa

Rzeczywiście trzeba uważać co się bierze i skąd zamawia, ja mogę polecić stronę http://tabletkiaborcja.pl

Nie doszło do wytrysku, to po pierwsze.

Miałaś okres więc nie miałaś owulacji (tak wiem, w tym czasie też dochodzi do zaplodnienia) ale szansa jestna mniejsza.

Spoko nie jesteś