Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polka z polski

NIC NIE MAM

Polecane posty

Gość facto de facto
Wez sie w garsc!!!Nie mialam pracy ,facet moj na cale zycie mnie zostawil ,nie mialam znajomych .Znalazlam prace ,pozno ale jednak poszlam na swoje.Wzielam kredyt i kupilam male mieszkanie.W wieku 29 lat wyprowadzilam sie z domu. Zrobilam prawko.Zarabiam 1500 zl.Czasami jem parowki i chodze w starych ciuchach.Zapisalam sie na kurs jezyka obcego aby zlapac lepsza prace i zarobic wiecej. mam jedna juz koelzanke. Jestem sama, nadal nie mam faceta ale przestalam byc ofiara losu.

Gość polka z polski
A najgorsze jest to , że ja wciąż myślę o tym związku. Żyję przeszłością. Budzę się i zasypiam z myślą o tym , co było.

Bo nie mialam innego wyboru. Wyjechalam za granice gdzie nie chciano uznac mojego dyplomu. Tez moglam zrezygnowac w najgorszym wypadku zaczac opiekowac sie dziecmi. Ale nie wolno sie poddawac. Teraz zaczynam ostatni rok i niezaleznie co bedzie potem mam przynajmniej poczucie, ze zrobilam wszystko. A do tego poznalam fajnych ludzi, zawarlam przyjaznie. Lepsze to niz siedziec w domu i sie uzalac nad soba.

Gość polka z polski
Też bym chciała mieć własne mieszkanie. Ale wiem, że kokosów nie zarobię. A wiadomo, że by móc wziąć kredyt trzeba dobrze zarabiać. Na żyrantów raczej nie mam co liczyć.

Gość takie jest moje zdanie
facetów jest wielu. nie przywiązywałabym takiej dużej wagi do byłego. gorsza sprawa z pracą - nie można nie mieć przez dłuższy czas pracy, nie mozna do tego dopuszczać. Idź do jakiejkowliek najskromniejszej pracy. I mniej siedź na kafe :P

Gość facto de facto
Kokosow nie zarobisz. Ja zaczynalam to bralam na reke 560 zl!!!!!!!!!Teraz mam 1500.Jezeli nie zaczniesz to nic sie nie zmieni.

Gość polka z polski
Dlaczego nie można nie miec pracy przez dluzszy czas?

Gość facto de facto
Czlowiek bez pracy dziczeje. Nie wiem jak mozna siedziec w domu i nic nie robic...Chyba ze kobieta jest na macierzynskim lub choruje.Innych przypadkow nie rozumiem.

Bo sie wypada z rytmu, nie ma sie forsy i nie ma sie za co zyc. I efekt jest taki jak u ciebie. Siedzi sie na garnuszku u rodzicow bedac pozbawionym samodzielnosci. Ja moich starszych kocham strasznie ale z domu wybylam majac 21 lat i nie wyobrazam sobie znow z nimi mieszkac.

Gość czy bylabys zainteresowana
poznaniem mojego wujka Tadeusza? On ma 37 lat,mieszka ze swoja mama w duzy domu (bez wanny) na malutkiej wsi. Minusem jego jest to ,ze ma pozyczke wzieta w kazdym banku jaki istnieje na polskim rynku,ale za to ma prace- rozwozi chleb z piekrani do sklepow... chociaz niedlugoi prawdopodobnie ta prace straci ,bo zamiast pieniadze od sklepikarzey oddawac do piekrani to sobie bral ,wiec ma teraz dlug w pracy...ale mysle,ze jak dla ciebie to taki chlopa to max na jaki mozesz liczyc? Mieszka na dolnym slasku,jakbys bylka ziantersowana to daj znac.

Gość gralem roka
czlowiek bez pracy sie czuje niewartosciowy

Gość polka z polski
Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Idę przemyśleć wszystko i podjąć jakieś decyzje.

Gość Niekoniecznie .....a
Mozna miec pasje,hobby....

Oczywiscie, ze mozna przez dluzszy czas nie miec pracy. Mozna byc z Toba. Mozna chciec wszystko zwalic na spieprzone zycie. Moze byc z tym dobrze. Mozna zycie spieprzyc sobie do konca. A co do faceta - jest ich wielu I albo sie otrzasniesz albo zgnijesz PRZESTAN UDAWAC JAK TO CI ZLE SKORO CI Z TYM ZAJEBISCIE! LUDZIE ZMIENIAJA SWOJE ZYCIE JAK UWAZAJA ZE JEST ZLE A TY TYLKO MARUDZISZ I ZADNEGO KROKU W STRONE ZMIANY! FAJNIE TAK POMARUDZIC, NIE? TAK MIEC WYMOWKE, NIE?

Gość łooo matko ja
tez tak mam, z tym wyjątkiem, że mam pracę, ale mieszkam z rodzicami, nie mam faceta, a znajomi porozjeżdzali się, pożenili, powychodzili za mąż i zostałam sama:(

Gość gralem roka
Masz przynajmniej znajomych z pracy. Ile masz lat?

Gość łooo matko ja
28:( a znajomi w pracy są dużo starsi. Ja jestem najmłodsza, więc nawet nie wiem czy mozna ich nazwac znajomymi, bo są w wieku moich rodziców:(

Gość gralem roka
Ale masz mniej niz 35 lat to dziala na twoja korzysc-a czemu nie masz faceta nie jestes jakas specjalnie atrakcyjna?

ja mam 28 lat, mam meza i studiuje z mlodszymy podczas gdy inni w moim wieku juz pracuja. Ale w tym roku juz na bank poszukam jakiejkolwiek pracy bo to ostatni rok.

loo matko - ale Ty pracujesz i zapewne pomagasz rodzicom. Poza tym widze, po Twoim stylu pisania, ze nie jest tak ze mieszkasz z rodzicami itp zeby sobie ponarzekac i miec wymowke na zycie. Wiec sie nie przejmuj :) Wazne, ze pracujesz i zapewne pomagasz:)

Gość łooo matko ja
Byłam w długoletnim związku i się rozpadło. teraz boję się zaufać:( A w ogóle mieszkam w małej mieścinie i jak tu kogoś poznać:(

Gość gralem roka
gazeta wyborcza-jeszcze nigdy nie pracowalas?

A ja mam 20lat. Zaczynam teraz studia (II kierunek). Pracuje. Za chwile sie wyprowadzam. Mam faceta. Oczywiscie moglabym tego wszystkiego nie robic. Moglabym nic nie robic. Moglabym marudzic. Moglabym miec wymowke na zycie. Ale nie chce. Chce wziac byka za rogi (zycie).

Gość gralem roka
musisz sie przelamac i zaufac -jak nie zaufasz masz do przegrania udany zwiazek-ale musisz byc tez gotowa ze sytuacja moze sie powtorzyc ale nie zrarzaj sie

Gość łooo matko ja
Tak pomagam rodzicom, ale co z tego...Jak patrzę na znajomych, którzy pozakładali rodziny, mają własne mieszkania (fakt, że na kredyt, ale we dwójkę zdecydowanie łatwie), mają dzieci to mi jakoś tak....:( Mam wrażenie, że już do końca życia będę sama, co mnie załamuje:(

Traz bede na ostatnim roku wiec bede miala mozliwosc zrobic trzy miesieczny staz by miec wieksze doswiadczenie no i poszukac juz sobie pracy.

Gość gralem roka
do gosiavongosia-ale nie mow ze tak dobrze zarabiasz ze mozesz sie utrzymac na studiach -pewnie albo rodzice albo facet ci pomagaja