Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rocker

Coś z zupełnie... nieufnej beczki...

Polecane posty

No to ja mam pytanie. Kresląc krótko sytuacje-bylismy razem. Ja-wiem-trudny charakter-taki zaborczy zazdrosnik. No i wisiałem przy niej ciagle. Ona-nie wytrzymała. Uznała, że sie dusi. Ze oboje nie jestesmy szczesliwi wiec lepiej bedzie jak sie rozstaniemy. Że sama nie wie co czuje i ma dość. Że nie wie co powie za 2-3 miesiace ale nie chce ze mna teraz byc, chce być sama. Ok. Pół roku przerwy. Ona-miesiac z kmś innym ale im sie rozpadło. Ja-zaliczanie panienek na imprezach i ogólnie skurwysynski podryw na prawo i lewo. Spotkanie, pare spacerów i jej propozycja powrotu. Powrót-i... ja chce z nia byc, zero zazdrosci i zaborczosci z mojej strony-sam nie potrafie okreslic dlaczego mi przeszło takie zachowanie, ona stara sie bardziej niż wtedy... i teraz-niby jest ok. Ale ja sam nie wiem-czy powinienem sie w to angażowac bardziej, zaufac jej całkowicie, uznać że chyba coś jednak do mnie czuje skoro postanowiła wrócić do kolesia o którym wiedziała, że ma nie zaciekawy charakterek i potrafi byc niezłym draniem. Czy zostawić to i po prostu być-zgodznie z zasada co ma byc to bedzie-jesli jestesmy sobie przeznaczeni to sie nie rozpadnie?

A kochasz ją? Albo chociaż zależy ci na niej? \"Ale ja sam nie wiem-czy powinienem sie w to angażowac bardziej, zaufac jej całkowicie, uznać że chyba coś jednak do mnie czuje skoro postanowiła wrócić do kolesia o którym wiedziała, że ma nie zaciekawy charakterek i potrafi byc niezłym draniem.\" - Poza tym tego nie rozumiem. Jak to coś do ciebie czuje? To dlatego wróciła do kogoś tam?

hehe-pisłąme nieco nie zrozumiale-koleś to ja-ogólnie samokrytyczny troche staram sie być :D cos do niej czuje. Tylko boje sie powtózenia hostorii, że jej sie cos odwidzi. Tyle.

Aha. Ok, więc ja uważam, że powroty są do bani - z mojego doświadczenia. Jednak ludziom się różnie w życiu układa, tyle, że do tanga trzeba dwojga i takie tam, więc jeśli oboje bardzo chcecie ze sobą być, to czemuż się zastanawiasz? Nie warto sobie stwarzać sztucznych problemów, że "się boisz, że jej się odwidzi" - kwestia zaufania jej, a jeśli jej nie ufasz, no to wiesz... Nie warto sobie dupy zawracać.

Gość heeeelołł
dupek kopnal ja w dupsko to chce ciebie:( do czasu az znajdzie kogos nowego:D

Też prawdopodobne. Tylko ja ją znam-bylismy długo przyjaciółmi zanim zaczeło sie to całe bycie razem i niby wiem że takie zagrania sa nie w jej stylu-jest raczej osoba, która nie moze znieśc tego ze miałaby skrzywdzic innych, do tego jesli czuje sie niepewnie to zwykle sie wycofuje. Więc wątpie w bycie tymczasowym chłopakiem. Chociaż i tak nigdy nie wiadmo co w glowie kobiety siedzi.

Gość veeet
ile byliscie ze soba przed rozstaniem?

przed rozstaniem-ot z rok. I wątpie by była z litości-ja jej nie prosiłem żeby wróciła-co wiecej zapewniałem ją, że już nic do niej nie mam i nie chce mieć z nią cokolwiek wspolnego (męska duma) . A ona wypaliła że chce wrócić. Tyle jeśli chodzi o powtórne zejscie.

Gość veeet
nie wiem co myslec o powrotach, chyba najwazniejsze jest to zeby wyeliminowac to, co spowodowalo rozstanie i budowac zwiazek juz na nowych, stabilnych fundamentach

Gość shake_the_dizzzizzz
odpuść sobie... po prostu... nie pytaj o powody, nie pytaj co kto myśli bo z doświadczenia życiowego już Ci powiem, że większość powinna Ci doradzić to samo. bez zbędnych upiększeń... jeśli w jakiś sposób zależy Ci na niej nie zrywaj kontaktu - jeśli przy okazji okazę się, że potrafisz być dla niej wsparciem ale i ucieszyć się kiedy ona ułoży sobie life z kimś innym to będziesz mieć piękny dowód że wyrosłeś z zazdrośnictwa. na nowej lasce nigdy Ci to nie wyjdzie. wytrwaj - pozdrowionka

Z zazdrosnictwa jestem praktycznie juz wyleczony. Teraz chciałbym jeszcze zwalczyć strach przed tym, że to wszystko rozpieprzy sie znów w drobny mak.

Gość shake_the_dizzzizzz
chcesz przeczytać: "spoko - znacie już siebie, i ty i Ona bedziecie teraz unikać słabych punktów itd"? to zapewne ktoś tak napisze... ale życie jest życiem - choć osiemnaście lat to masz już chyba zdecydowanie za sobą... działaj jak uważasz - swoją drogą przecież trudno doradzić Ci na temat tak ważnej sprawy czytając kilka linijek opisu, no nie? a tak z innej beczki - a co Ona na te Twoje wyskoczki w czasie "po zerwaniu"?

hmmm-udaje że ją nie obchodza, aczkolwiek przyznała ze ją troche to zaskoczyło, bo sie nie spodziewała takiego zachowania po mnie (dobra-użyła wyrazenia "zszokowało" ). A ja udaje ze nie obchodzi mnie koleś z którym była przez ten nieszczesny miesiac. Oboje chyba zrobilismy cos czego zaujemy i tyle.

Gość shake_the_dizzzizzz
wiesz co? tak naprawdę to nic Ci nie zaszkodzi - jestem zwolennikiem zbierania doświadczeń za wszelką cenę a tu możesz się czegoś nauczyć o sobie... a więc zbierz wszystkie głosy stąd za i przeciw, zsumuj a potem i tak zrób po swojemu :D w końcu to Twoje życie i Twoja d**a mam rację - wiem :D trzymaj się - ja spadam!

młody jestes- za wiele do stracenia nie masz jeśli sie znowu rozpieprzy- zalecam powrót i ostrozność

Proste pytanie : chcesz z nia być ? ( nie patrzac na to całe rozstawanie, tylko na to czy odpowiada Ci jako osoba i czy jest jakies uczucie). Jeśli tak to zapomnij o tym wydarzeniu i nie bój sie jej zaufać, nie zastanawiaj sie czy kiedys odejdzie - nie ma sensu bo takim czyms sam ja w koncu mozesz do tego skłonic. Ale jesli masz jej robic wyrzuty z powodu tego odejscia to daj spokoj...

Na razie próbuje. Ale troche strachu jeszcze jest, choc i tak mniej niz na poczatku. Chyba po prostu mam teraz za duzo wolnego czasu na rozmyślania.

zawsze warto spróbować. nie zastanawiaj się co będzie, po prostu ciesz się z bliskości z nią a życie pokarze co dalej

Gość shake_the_dizzzizzz
witaj! co Ci przyniósł nowy dzień w klasyfikacji? wpadłem na chwilę więc przeczytam jutro rano - z czystej ciekawości, o ile jeszcze żyjesz :D pozdrowionka!!!

Cóż-żyję :D heh-po prostu jakoś to sobie leci. Zobaczymy jak będzie dalej. Na razie doszedłem do wniosku że po prostu spróbuje. Przestane się nad czymkolwiek zastanawiać, a czas i tak pokaże czy warto było do siebie wracać. To chyba tyle-a co do głupich myśli i strachu-przejdzie. Na razie pocieszam sie jedną myślą- ja na jej miejscu do kogoś takiego jak ja juz bym nie wrócił. Więc jesli jednak zdecydowała sie zrobić ten krok to... może bedzie ok.

Gość patipatipati
do shake_the_dizzizzz: pisałeś kiedyś na innym topiku-co z tą kobietą?zapomniałeś o niej?pzdr

Gość shake_the_dizzzizzz
:) ależ ktoś za mną podąża? czyżby? pati - nie doczytałaś chyba całości tamtego topiku... to historia... :) ale bardzo mi miło! Rocco - topic Cipodupada!!! Ratuj go - napisz może co robiliście widząc się dzisiaj? w ramach ponownego odkrywania siebie...

Gość patipatipati
shake lubię z Tobą rozmawiać :) tylko i aż tyle :D

Shake-na razie w innym topicu opisałem ogólnie swoje cechy, dosyć samokrytyczny byłem i zapytałem po prostu panie czy wróciłyby do kogos takiego-wszysktie odpowiedzi były na nie. Co mnie paradoksalnie ucieszyło. Dlaczego? Bo skoro ona postanowiła wrócic do tak nieciekawego typa to jednak chyba coś czuje. A co do reszty-początkowo udawało mi sie wytrzymać i nieokazywac zazdrosci (była ona pośrednia przyczyną rozstania) ale doszło do jednej sprzeczki i widze ze ona znów zamkneła sie w sobie. Dalej jest ze mna, ale tak troche jakby sie odsuneła... trudno mi to nazwać. Wiem jedynie z pośrednich źródeł (mam dobry kontakt z jej przyjaciółka) że ona wciaz o tamtej kłótni myśli. Cóż-zazdrosć mi juz przeszła. Momentalnie-sam nie potrafie tego teraz wytłumaczyc. Po prostu już nie mam probelmu gdy wychodzi gdzies ze swoimi kolegami czy coś. Po prostu-nie jestem juz zazdrosny. Ale wiem, że pomimo tego, że ona jest ze mną to wciąż sie boi-boi sie mojego zachowania. Cóż-wszystko wskazuje na to, że musze po prostu pokazac jej, że zazdrosny i zaborczy dupek jakim byłem jest przeszłością, a co do flirtowania-ona jest dla mnie jedyna i bez wzgledu na to że lubię damskie towarzystwo to nigdy jej nie zdradze. Po prostu musze zapracowac na to by ona sie znów otworzyła, przestała bać, i wtedy coś z tego może wyjdzie.