Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzydzuecha bez echa

Do trzydziestek znacie naprawdę dobry krem nawilżający ?

Polecane posty

Jak w temacie: zwracam się do pań około 30stoletnich i tych 30+.....czy macie jakiś dobry sprawdzony krem nawilżający, to twarzy lub pod oczy ? Testuję różne marki ale ciągle mam wrażenie że kremy zamiast nawilżac przesuszoną skórę albo ją jeszcze bardziej wysuszają (alkohol w składzie kremu) albo niesamowicie przetłuszczają twarz. Pod oczami mam skórę jak pergamin i żadnego pomysłu by ją nawilżyc.

Gość physiogel krem

Gość przetestowałam
Mam , a raczej miałam ten sam problem. Ciągle miałam wrażenie, że moja skóra jest odwodniona, a stosowałam tony kremów nawilżających. Okazało się, że mam kompletnie wypłukane lipidy, dermokonsultantka poleciła mi krem Nutric 2,5% z La roche Posay. Strzał w 10 ! Po kilku dniach skóra jak nowa, gładka, nawilżona...super ! Krem nie przetłuszcza skóry i nadaje się pod makijaż, gorąco polecam, można go stosować na dzień i na noc. Jak mi się skończył to kupiłam o połowę tańszy krem Emolium zwykły, też jest O.K, ale tamten Nutric był lepszy.

Wielkie dzięki, czekam jeszcze na propozycje kremów pod oczy, takich na pierwsze zmarszczki mimiczne

Gość dzej zi
Physiogel faktycznie jest bardzo dobry i do tego zawiera minimalna ilosc niepotrzebnej chemii, ktora szpikuja kremy.

przetestowalam rozne, w tym Vichy... do dupy:( teraz mam Nutritic wlasnie z La Roche Posay - rewelka!!! polecam wszystkie kosmetyki tej firmy! maj tez kremy pod oczy

Gość moim małym odkryciem
jest krem Mustela firmy Ava. Polski, mało chemii, tłusty jest - na noc, ale warto bo naprawde pięknie regeneruje skórę. ps - jest niedrogi, więc jak nie rpzypadnie do gustu, można go używać do rąk lub stóp :p ale naprawdę polecam

rowniez polecam to cudenko-mustella z firmy ava.do kupienia w sklepach zielarskich.jest cudny,szybko widac efekty .skuteczny i nie drogi,czego wiecej chciec :D

Gość moim małym odkryciem
kupiłam go w Rossmanie, ale nie zawsze jest

no fajnie tylko dlaczego firma Ava podkradla nazwe firmie francuskiej Mustela? hmmm...

Gość jest Mustela
i Mustella :D

tak, ale brzmienie jest takie samo; po prostu zagranie marketingowe jakich wiele... nie mozna bylo wymyslic innej nazwy?

Gość jest Mustela
zapytaj może producenta: firmę Ava (skąd ja mam wiedzieć ?:) ps. ale kremik jest ok, tyłko masakrycznie tłusty po nałożeniu

Gość Sarrraaa
a co sadzicie o tych tabletkach nawilzajacych z Capivit czy jakos tak?:d

gwoli scislosci... sprawdzilam: nazwa francuska jest Mustela - jedno l... pewnie dobry ten krem skoro tak piszecie, tylko wkurza mnie po prostu takie jechanie na opini innej marki... e tam juz sobie pogadalam:D

Gość a coz kremami z mocznikiem
znam tylko SVR, czy one są dobre? i jakie inne polecacie

ja mam ochote wyprobowac jeszcze krem do twarzy AVA,bo gdy chcialam panai w zielarskim zapytac co sodzi o kremie pod oczy ,to powiedziala ze nie wie nic,ale ma kilka stalych klientek na krem do twarzy tej firmy,bo podobno jest b.dobry.jestem tez ciekawa opiii na temat capivit a+e(jak ktos wyzej wspomnial).

Gość frejz
na nawilzenie skory najlepszy jest wiesiolek

Czesc dziewczyny, używałam Capivitu przez jakiś czas, może z pół roku, nie widziałam żadnego efektu, teraz od miesiaca używam oleju z wiesiołka i też nic. Zaczynam się zastanawiac nad mezoterapią, bo skoro maseczki i kremy nic nie dają.....Odżywiam się zdrowo, piję zieloną herbatę, nie pijam alkoholu, nie palę....a cera taka sucha i zmarchy się robią coraz większe...

Gość ale co wy chcecie od
uzywajcie kremow z biolipidami, mocznikiem, retinolem

Gość krokusowaa
ja jestem bardzo zadowolona z kremu dardia, zakupiłam go w aptece, wcześniej gdzieś natknęłam się na informacje o nim w internecie, trochę później o nim poczytałam i postanowiłam zakupić, nie zawiera konserwantów, nie uczula. Bardzo dobrze nawilża i pielęgnuje, ktoś pisał że ma aprobatę lekarzy okulistów.

Byłam na pierwszym zabiegu mezoterapii bezigłowej na twarz, miałam nakłądany jakiś preparat z witaminami, jak na razie nie widzę efektu nawilżenia ale na to ponoc jest potrzebna cała seria zabiegów czyli 4-5 po jeden w odstępach tygodniowych. Trochę drogie te zabiegi ale zobaczymy czy skuteczne.

Gość JAWA654
Ja używam krem Iwostin. To jest krem nawilżający. Bardzo dobry.Jest bardzo duży wybór kremów z tej serii.

Gość teheue656
jak przeczytalam ze jest on z tlluszczu norek to zrezygnowalam szkoda zwierzat

Gość 0la
kupiłam sobie tydzień temu ten kremik dardia i jak na razie bardzo fajny, stosuje na noc, przyjemnie nawilża

Ja używam obecnie Bioderma Richie - drugie opakowanie. Jest bardzo dobry z dotychczas wypróbowanych, ale to jeszcze nie to. Miałam też wspomniany tutaj Xerial, ale jest bardzo tłusty i właściwie nie wiem czy coś dawał oprócz tego, że się świeciłam. La Roche Posay - miałam próbkę Redermic i nieciekawy. Tak samo nie pomógł mi nawilżający Hydraphase. Redermic mam próbkę w tubce 5 ml pod oczy. Jak się nim posmaruję to ok, ale rano mam nie dość, że zmarszczki jak babcia to skóra jest sucha i trzeba ściągać wyschnięty krem! DAłam do wypróbowania 3 osobom i był ten sam efekt. Teraz skuszę się na jakiś Avene może albo Dermikę bo słyszałam, ze też nie są najgorsze. Moze macie jakies propozycje tez pod oczy?

Gość kremy w próbkach
często są przeterminowane i wyschnięte, ja nigdy nie używam próbek, a Redermic nie jest nawilżający