Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dela

Leczenie kanałowe - pilne

Polecane posty

Ho ho !! myslalam, ze juz nikt tu nic nie napisze :D Moj zabek sie trzyma ;) prawie przyzwyczailam sie do faktu ze mam go o polowe mniej :D A Twoje zabki rozmarynka?

Gość rozmarynkaa
A u mnie też ok, w poniedziałek jeszcze na zrobienie jednego ząbka i koniec, wolne, zero widzenia dentystki przez 5 miesięcy :D

Gość Brighit
Witam wszytskich:) W poniedzialek bylam u dentystki(panicznie sie jej boje) ale zbey miec z glowy mowie roba pani dwa naraz...chcialam byc odwazna ...kanałowe na mnie spadlo....dramat ...tragedia... po znieczuleniu i wroceniu do domu muslalam ze sobie z bolu wlosy powyrywam....juz nie wiedzialam co robic...wzielam ketonal i nic drugi i nic(dodadm ze bralam 100) w koncu o godz 14(wizyte mialam o 10) przestall mnie bolec jeden z nich za to drugi nadrabial...bolalo mnie do wtorku tak ze myslslam ze bede po scianach chodzic...w koncu we wtorek troszke bol zmalał po tabletkach rzecz jasna....ale dlugo sie nie nacieszylam...nie moge jesc bo mnie boli jak sie dotknie zeba...pic tez nie moge... tabletki juz nie dzialaja zeby mam coraz ciemnejsze szare to malo powiedziane dzis sobota ja po tebletkach z piekielnym bulem i pytam sie co dalej??:(:(:(:(:(:( przeciez to zwariowac mozna...promienuje mi juz na reszte zebow...policzek mnie boli...kosci..ucho no wsyztsko:(:(:( czy to jest normalne po kanalowym ....tzn po trutce....nie wiem pierwszy ra ztak mam...a wizyta dopeiro we wtorek....Co o tym myslicie??

Gość pu pu
Może to zapalenie zatoki szczękowej? Ja ostatnio coś takiego przechodziłam, mam też właśnie dwa zęby leczone kanałowo. Ja mam taki sposób na to leczenie: proszę zawsze dentystkę o mocne znieczulenie miejscowe, i działa ono na mnie jeszcze ze trzy godziny po wizycie. Wtedy zatruwany ząb najbardziej boli, ale ja dzięki znieczuleniu miejscowemu tego nie czuję (raz jak byłam na kasę chorych to go nie dostałam i chodziłam po ścianach). Ostatnio też jak miałam zgorzel to ząb mimo leczenia jeszcze reagował na ciepło i zimno, najlepiej brac leki przeciwbólowe, kiedy jeden przestaje działac, najlepiej zmienic na inny, np . APAP na pyralginę, itp. Jedno co mnie dziwi jak niektórzy dentyści mogą załtwiac sprawę w dwie wizyty, moja dentystka wymienia mi trzy - cztery raz wkład i za każdym razem czyści kanał, i dopiero potem wypełnienie.

Gość aguniaaa
a mi dentysta złamał w kanale drucik. Kazał zrobić mi zdjęcie i powiedział na następnej wizycie że ominął ten drucik. I leczył mi dalej kanałowo. Ale ten drucik mi został :( I się boję, że będą z tego potem jakieś konsekwencje, choć on twierdzi, że nie powinno być. Co sądzicie na ten temat???