Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KRÓLOWA madzia

Prosze doradz

Polecane posty

A wiec wszystko wygląda tak. Jestem z T już od 2 lat. niedługo IDE na studia dzienne, a on na zaoczne. On jest troszkę starszy ode mnie. Na studia IDE do miasta X, gdzie mam siostrę z mężem i dzieckiem. Moja mama i siostra każą mi iść mieszkać do niej, ale mój chłopak nie możne ponieważ mama robi awantury, ze on śpi ze mną w jednym łózko. Chciałam iść na stancje, ale tez nie pozwala.Powiedziała mi , ze nie stać jej zęby mi dawała na stancje. dziś moja siostra wysypała się , ze chodzi także o to żebym z nim nie mieszkała bo zaraz zajdę w ciąże i nie skończę szkoły. Jestem załamana. Mam dość ciągłych awantur. Nie wiem czy iść mieszkać do siostry i kombinować zęby się z nim widywać czy iść z nim na stancje, poszukać pracy i jakoś żyć?? co byście zrobili na moim miejscu ?

Gość Kajkakajka
Jesteś dorosła i masz prawo się zbuntować. Jak bardzo kochasz tego chłopaka i naprawdę chcesz z nim mieszkać to zrób to.

no oczywiscie, ze chce byc z nim i ciagle sie kloce z rodzina o to. gdybym go miala gdzies to poszlabym do siostry i nie robila problemu. tylko nie wiem czy damy rade. On nie ma w tym miescie jeszcze pracy. nie wiem czy damy rade sami

Gość buahahahaaa
jak pojdziesz do siostry to nie wyjdzie Ci to na dobre :O zwłaszcza patrząc na jej podejscie "bo zaraz zajdę w ciąże i nie skończę szkoły" :O leć do chłopa jak dobry jest :P

Gość buahahahaaa
kto nie ryzykuje ten nie ma :D

On jest kochany. Właśnie pojechał do znajomego dowiedzieć się na temat mieszkania do wynajęcia(opląty i wogole). Bardzo chce się zbuntować tylko sie boje czy on znajdzie prace. ja będę musiała jakoś dorabiać w weekendy bo na pomoc finansowa ze strony rodzicow nawet juz nie licze. jestem w dołku

a i usłyszałam tekst, ze przez dwa lata nie zaszłam w ciąże dlatego, ze nie bzykałam się tak często jakbym to robiła mieszkając razem ;/ ZAŁAMAŁAM SIĘ

Gość Kajkakajka
Sama decyduj o własnym życiu. Ty wiesz najlepiej co bedzie dla Ciebie dobre. Zamieszkaj z nim.

Gość bleblee
A może jak z mamą nie dajesz rady to pogadaj z siostrą? Przecież ona powinna być po twojej stronie. Narazie może sprubuj pomieszkac u siostry a jak znajdziesz jakąś prace dorywczą i on też to zmykaj do niego

Rozwiazanie jest proste: On Y plus miasto X nie jest równe jego mamie XY i mieszkaniu w domu siostry YX... zatem Y - X = koniec kłopotów.

Tego to już wogole nie zrozumiałam. I nie było tu mowy nic o jego mamie. Po prostu moja mama nam nie ufa i do tego brak siana i wyszło co wyszło. Tylko najlepsze jest to , ze moja siostra nie pracuje bo siedzi z dzieckiem w domu. Wiec wątpię, ze moja zaoszczędzi na tym finansowo bo przecież nie mogę być ciężarem dla siostry męża. Wiec i jej będzie dawać na moje utrzymanie na pewno, a na stancje nie chce bo mówi, ze nie ma ;/

I siostra wcale nie jest po mojej stronie bo sama uważna, ze jestem za młoda, aby mieszkać sama z chlapankiem na stancji (mam 19 lat). i wspiera się tym, ze ona zamieszkała sama mając 23 lata !

Gość bleblee
Czy twoja mama nie jest nauczycielką?

Gość niebieski kapturek
KRÓLOWA madzia - pytanie zasadnicze a kto Cie utrzymuje?????No bo jak rodzice to raczej ich powinnas posluchac. Jestes dorosla wiec pokaz rodzicom ze tak jest. Idz i mieszkaj do siostry- spotykaj sie z facetem kiedy sie tylko da i ......znajdz sobie prace duzo osob pracuje i studiuje dziennie,jakas na pol etatu i pracuj w weekendy, niech facet znajdzie prace, odluzcie troszke kasy i powiedz rodzicom tak: jestem dorosla sama sie utrzymuje do tego studiuje moj facet studiuje i pracuje, stac nas na mieszkanie- hmmm mysle ze i rodzice sie zgodza i wszystko bedzie oki. A tak chcesz kase od rodzicow na stancje zeby mieszkac z facetem.....hmm facetem ktory nie ma pracy i studia platne. A akademik?

Gość zws
powiedz swojej mamie, ze mozesz mieszkac u siostry bez chlopaka a zajsc w ciaze uprawiajac seks na stojaco w meskiej toalecie i niepotrzebna ci do tego cala noc. wystarczy 5-7 minut :D

Gość poguoriu
Daj dziołcha na wstrzymanie, oni nie chcą dla ciebie źle

Gość olllalllal
Zrób rodzicom na złość, mieszkaj u siostry i zajdz w ciąże :D:D:D Albo przynajmniej ich tak postrasz :P

chodzi o to, ze gdy bede mieszkac u siostry to i tak mi bedzie musiala dawac pieniadze bo siostra nie pracuje, tylko jej maz. wiec dlaczego tak chce dawac a na stancje nie ma kasy. utrzymuja mnie narazie rodzice, dopiero skonczylam liceum. wczesniej chcialam isc na zaoczne ale tez byla awantura, ze jeszcze sie napracuje.

niebieski kapturek : pojde do siostry mieszkac, a moj chlopak nawet na weekendy nie bedzie mogl przyjechac bo bedzie awantura, ze ze mna spi i wogole o wszystko.

Gość niebieski kapturek
KRÓLOWA madzia - to niech chlopak znajdzie prace i wynajmie mieszkanie ty bedziesz u niego mogla nocowac. A pozatym o czym my tu rozmawiamy, jestes na utrzymaniu rodzicow i oni nie chca dla Ciebie zle. Nie wiem ktory rodzic zgodzilby sie na zamieszkanie 19 letniej corki z facetem bez perspektyw i jeszcze to finansowal.

Gość niebieski kapturek
KRÓLOWA madzia - a powiedz mi co z akademikiem? Przeciez tam mozesz mieszkac? I chlopak moze Ci eodwiedzac? czemu nie tam?

nie rozumiesz. my mieszkamy oboje w miejscowosc odleglej o 100 km od szczecina. skoro ja pojde mieszkac do siostry to on zostaje w tej miejscowosci bo ma zapewniona prace. gdybysmy szli na stancje to prace by musial dopiero znalezc, wiadomo nowe miasto.

w mojej rodzinie nigdy się nie rozmawiając na temat sexu, wiec temat antykoncepcji jest w tej rodzinie zupełnie niedopuszczalny. aczkolwiek stosuje antykoncepcje i jakoś mnie nie zawiodła do tej pory

Moi rodzice pracują oboje za najniższa pensje. No i właśnie dlatego jestem zbyt "bogata" aby dostać się do akademika, a niestety znajomości nie mam.

poza tym wszystkie moje koleżanki jakoś idą na stancje ze swoimi facetami i nikt nie robi problemu, wiec nie rozumiem czemu w moim domu jest problem