Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studia w Warszawie

studia w Warszawie - prawo

Polecane posty

Gość studia w Warszawie

moglibyscie mi wyjasnic pojecia co to znaczy ze uczelnia jest panstwowa, niepanstwowa, prywatna, publiczna, niepubliczna?... ehh.. nie ogarniam tych pojęć.. :O moge sie uczyc na panstowej publicznej tak? niepanstwowej publicznej? prywatnej? .. kurcze nie wiem o co chodzi w tym.. :( panstwowa-> tam nie płace jak chce sie uczyc tak? za semestry sie nie placi...?.. niepanstwowa--> dobra range maja? chca potem do pracy? czy jak wybieraja pracodawcy : panstwowe studia czy niepanstwowe to wezma tych po panstwowych? .. kurcze nie wiem o co w tym chodzi.. prosze zeby ktos mi pomalutku wyjasnil ... dziekuje ...

Gość tezz
tez bym chciala wiedziec :(

z tego, co wiem to chyba publiczna i państwowa to synonimy, ale może się mylę. Ciężko, żeby ktoś skakał z zachwytu jak skończysz prywatną. Chociaż jest kilka dobrych. Na prywatnych płacisz. Nawet za dzienne. Publiczne ogólnie lepiej świadczą o Tobie. Tu za dzienne nie płacisz.

Gość czyylii z e
czyli studia sa: 1) prywatne 2) panstwowe i tylko to znaczy? :)

Gość czyylii z e
mialo byc -> tylko takie są :)

Gość myslezetak
studia państwowe to takie za które nie płacisz - trudniej się dostać. Są tu dwa tryby : dzienny , zaoczny (za zaoczne już płacisz) . Studia państwowe są bardziej poważane moim zdaniem niż studia niepaństwowe. A publiczne, niepubliczne to to samo jak państwowe czy niepaństwowe. Za prywatne się płaci dosyć sporo kasy.