Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Belucci

fenoterol a nadczynność tarczycy POMOCY!

Polecane posty

Dziewczyny spodziewam się bliźniąt jestem teraz w 18-19tc i dziś wylądowałam na izbie przyjęć bo zaczęła mi sie stawiać macica, lekarz przepisał m i fenoterol i izoptin co 4 godziny, tylko ja przeczytałam na ulotce że tego leku nie można brać przy nadczynności tarczycy a ja własnie mam! Ten lekarz niby zajrzał do mojej karty ciąży ale może nie zwrócił uwagi na zapis że mam nadczynność. Nie wiem teraz czy brać czy nie brac ten fenoterol, we czwartek jadę do swojej doktor ale może Wy wiecie cos na ten temat?

Gość IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
Jak często w ciągu dnia ta macica Ci się stawia ?? i ile czasu trwa takie stwardnienie ??

Oj stawia mi się co jakis czas i trwa to do 15-20 min, póxniej odpuści na jakieś 10 i przy jakimkolwiek ruchu znowu się stawia na 15 minut i tak cały czas, nawet w nocy. Czasem towarzyszy temy ból jak podczas miesiączki. teraz jak biorę ten fenoterol to mi przeszło, brzuszek jest miekki, ale ja mam nadczynnośc tarczycy i czuje sie po tych lekach po prostu fatanie. Przy pierwszej ciązy tez brałam isoptin z fenoterolem, ale dygotki miałam jakies 15 po zarzyciu leku, a teraz trzyma mnie tepepawka przez kilka godzin, prawie do następnej tabletki, więc zamiast 6 na dobę, bedę brała 2 bo nie wyrobię, do tego nospę, a w piątek lecę do swojej doktor.

...ja też biorę fenoterol, ale mój brzuszek stawiał się na max 20sekund, a nie minut... skoro tak długo to bardzo źle i nie dziwne, że lekarz przepisał tak dużo tabletek... bo 2 to biorę ja... Dla Ciebie może to być za mało ... ale skoro już Ci się nie stawia to chyba ok. Zapytaj o to lekarza... albo może jak organizm zacznie przyzwyczajać się do fenoterolu to wtedy zwiększać dawke o ile skurcze będą dokuczać nadal... Najlepiej pogadać o tym z lekarzem (oczywiście o tej tarczycy też)

Gość ja na twoim miejcu
pojechałabym jeszcze raz do szpitala zeby skonsultowac z lekarzem czy rzeczywiscie mozesz brac ten fenoterol przy nadczynnosci . POwiem ci jedno gdyby nie fenoterol ( tez stawiala mi sie macica twardnial brzuch co jakis czas a bol byl nie do zniesienia ledwo co moglam sie ruszac ) to moja dzidzia urodzila by sie 28 tc a wiadomo ze porod w tym czasie to nic dobrego dla dziecka . Wyladowalam w szpitalu w 28 tc i lekarz nie wiedzial czy bede rodzic czy tez da sie powstrzymac te skurcze . Podlaczyli mnie pod kroplowke i po 6 godz skurcze ustaly .Do 37 tc musialam brac ten fenoterol 4 razy po 1 tabl . Urodzilam w 40 tc zdrowa dzidzie . NIe lekcewaz tego twardnienia brzucha bo mozesz przedwczesnie urodzic czego oczywiscie ci nie zycze . Jedz jeszcze dzis do szpitala albo po prostu bierz ten fenoterol . NIe czekaj na wizyte u lekarza !!!!!!!!!!!

Gość ja na twoim miejcu
bierz fenoterol bo jeszcze urodzisz jesli macica tak czesto i na tak dlugo sie stawia - mowie powaznie

Własnie wzięłam to draństwo, telepie mnie jak diabli, brzuszek sie uspokoił, dziś stawial się sporadycznie, dzieciaczki kopią, do szpitala wybieram sie jutro bo okazało sie, ze zostawiłam tam teczke z wynikami badań jak byłam wczoraj, także przy okazji sie dowiem co i jak. Nie lekceważe tego bo wiem czym się takie stawianie może skonczyc, boje sie strasznie, ale boje sie też brac tyle tych tabletek nie wiedząc czy mogę, dlatego jutro to skonsultuję. Pozdrawiam

Gość ja na twoim miejcu
jesli cie tak telepie po fenoterolu to bierz 15 min isoptin ( lek nasercowy ) jesli taki ci w ogole przepisano . Isoptin reguluje prace serca . pozdrawiam

Gość ja na twoim miejcu
przepraszam rzeczywiscie przepisano ci isoptin tak jak wczesniej napisalam bierz go zawsze przed fenoterolem 15 min wczesniej

Tak też robię, ale to nic mi nie daje i to mnie martwi, że może to przez tą nadczynność, bo w nadczynności tez mam kołatania serca, do tego mam niskie ciśnienie i obym zapaści jakiejś nie dostała, o to chodzi ;(

Gość ja tez mam nadczynnosc
belluci -powiedz mi bierzesz jakies leki na nadczynnosc w czasie ciazy> jesli nie to kiedy przestalas brac ? jak bedziesz rodzic naturalnie czy cc? bo mnie jeden ekarz nastraszyl przelomem tarczycowym tobie tez o tym ktos mowil????